Работата по Nokia 808 PureView е продължила 5 г. Ето видео с най-важното

vladovn
Регистриран: 24 окт 2005, 21:47

Re: Работата по Nokia 808 PureView е продължила 5 г. Ето видео с най-в

Мнение от vladovn » 22 май 2012, 09:54

[Quote]Тема: Re: Работата по Nokia 808 PureView е продължила 5 г. Ето видео с най-в
Автор: Troll_
Публикувано: 22.05.2012 09:48

Всичко хубаво, телефонът е перфектна камера...

...Как да си купя нещо, което знам, че няма да се развие грам повече, че програмистите вече почти не правят нови приложения за Симбиан...[/Quote]

Ще си го купиш заради снимките и видео записът, т.е. ще си купиш фотоапарат с прекрасен видео запис и телефонни екстри. Акцента пада върху заснемането, а там у-вото е най - доброто представяно някога.

athom
Регистриран: 13 апр 2012, 14:17

Мнение от athom » 22 май 2012, 10:08

Всичко ок, камерата е изпипана и т.н.

Но да ми се обяснява, че ще замести компактните фотоапарати, че чак и DSLR-а ми, е меко казано смешно. Има си едно нещо, което се нарича физически размер на матрицата и той в телефоните е в пъти по-малък от тези, монтирани в ДСЛР и високия клас компактни фотоапарати.

Всеки един фуллфрейм на 7-8години ще РАЗМАЖЕ тази Нокиа, всеки един компактен фотоапарат от клас среден и нагоре ще РАЗМАЖЕ тази Нокиа. Това го казвам без въобще да имам неприязън към марката Нокиа, още по-малко към въпросния модел.

По-нагоре някой беше споменал за зуум без механика и оптика. Това го споменете в някой фотографски форум (няма да давам линкове, за да не се приеме като реклама), за да видите каква ще е реакцията на хората занимаващи се ПРОФЕСИОНАЛНО с фотография. Хората просто ще се усмихнат снизходително.

Отделно не виждам какво толкова ще направим с тази 1400 милиамперчасова батерия, ако снимам на тъмно, където се очаква въпросния телефон наистина да отвее конкуренцията, то колко снимки автономия ще имам, преди да трябва да спра да снимам щото после може и гаджето да иска да ми се обади?

П.С. Всичко по-нагоре го пиша от фотографска гледна точка и като човек сменил 4-5 фотоапарата от висок клас. Предполагам, че телефона ще намери фенове все пак, но не бива да се заблуждават масите, че видите ли с този телефон ще станем всички Ансел Адамовци.

Потребителски аватар
chilko
Регистриран: 12 авг 2004, 21:10

Мнение от chilko » 22 май 2012, 10:18

сензора на 808 е много по-голям от тези в компактните фотоапарати и е почти е като този в nikon 1

athom

Мнение от athom » 22 май 2012, 10:35

Чудесно, че постна снимката.
Така се сетих да постна линка с ревюто в най-реномирания сайт за фотографска техника.
Който разбира английски и се интересува от фотографските възможности на телефончето, да чете за да не остава заблуден от маркетингови трикове и т.н.

http://www.dpreview.com/news/2012/02/27/Nokia-808-PureView-with-41MP-sensor

ion4ev
Регистриран: 16 май 2006, 02:22

Мнение от ion4ev » 22 май 2012, 15:15

В момента снимам с "турбо-сапунерка" дето им викат с 1/1.8" матрица - прави прекрасни снимки и в тесния край доста добри портрети с "боке" ефект. За видео си ползвам fullHD видеокамера, една от най-компактните. Сигурен съм, че нокиата няма да може да ги надмине по качество. НО! Както винаги има едно голямо НО! Като тръгна някъде на екскурзия в чантата си нося 2 телефона, камерата, фотоапарата и още един куп глупости и рамото направо ще ми се откачи в края на деня. С удоволствие бих заменил фотото и видеокамерата за една 808 и която ще ми спести към 1 килограм багаж в чантата, ще се справя почти толкова добре и най-важното - ЩЕ БЪДЕ ВИНАГИ С МЕН!

П.С.
Е вярно, щеше да е по добре телефона да имаше HD екран, малко по добър хардуер и андроид ОС, а може и слот за 2 карти :) Тогава щеше да ми спести да нося и втори телефон, но тази нокия + сносен андроид телефон като втори е супер комбинация :)

athom

Мнение от athom » 22 май 2012, 19:48

Влез на dpreview линка, който съм пуснал. В края на ревюто на сензора има 3 тестови кадъра.
Погледни първия, който е правен на 800 ИСО. Виж го в пълния му размер и ми кажи, че ти харесва.

Отделно телефон с батерия 1400 mAh и такъв екран си е полумъртъв всяка вечер, кво остава ако се засилиш да снимаш с него.
Отделно не ми се мисли колко време телефончето ще записва в паметта си 41 мегапикселен кадър, ако решиш да ги ползваш тия 41МР, щото сещаш ли се? Те тия 41МР не са включени по дефолт, а трябва да влезеш в незнам си къв режим, че да можеш да ги ползваш.

Да, предполагам, дори почти съм убеден, че това ще е телефона с най-добрата камера за дълго време напред.

Но аре Нокиа да не се опитват с евтини рекламни трикове да заблуждават потребителите.

ion4ev
Регистриран: 16 май 2006, 02:22

Мнение от ion4ev » 22 май 2012, 20:29

Kaзвам: Харесва ми! И то много! Влез в същия сайт в ревюто на някоя сапунерка и виж тя как снима на 800ИСО! Че моята която е с 1/1.8" сензор не би се справила толкова добре на 800ИСО! А какво да говорим за повечето които са с 1/2.3", че има и с по-малки сензори даже! Явно тази технология за сбиване на пикселите работи много добре.

Замислям се за едно нещо - няма ли някоя програма за PC която да върши същата работа? Например да ми сбие всичките снимки от 10мп на 3-4 но да го направи с някакъв подобен алгоритъм на pureview? Хем ще ми заемат по малко място и ще зареждат по бързо при преглед, хем ще изглеждат по добре!

Българин
Регистриран: 05 дек 2011, 19:53

Мнение от Българин » 31 май 2012, 03:26

Досега важеше "и най-скапания фотоапарат снима по-добре от телефон",а с тази уникална Нокиа май това ще се промени.Дори малко над най-скапаните фотоапарати не са по-добри от Нокиа 808.
Винаги ще се намерят такива,които да пишат "по-добре фотоапарат,камера,мп3 и т.н. отделно".Винаги ще има и такива,които не могат да носят DSLR-а в задния джоб,камерата в предния и т.н.Огромна крачка напред,дано и останалите производители засилят темповете на подобряване на камерите си.

Отговори