Windows Phone става основната платформа на Nokia
Re: Windows Phone става основната платформа на Nokia
[Quote]То на Kin телефоните им трябваше няколко месеца и се разбра какво струват.[/Quote]Kin телефоните от самото начало събудиха недоумение у мен и "(no)". Явно и компании като Microsoft отвереме навреме си позволяват да правят скъпи глупости. Дали за пробата или просто болна прищявка на някой мениджър - не знам.
Все пак съм малко изненадан от решението на Nokia. Дали са започнали да стават по-малко консервативни, или са в безизходица... или пък Майкрософт искат да стъпят на популярна марка (чудеща се къде да завре сегашните си OS), за да изстрелят OS-а си нагоре.
Все пак съм малко изненадан от решението на Nokia. Дали са започнали да стават по-малко консервативни, или са в безизходица... или пък Майкрософт искат да стъпят на популярна марка (чудеща се къде да завре сегашните си OS), за да изстрелят OS-а си нагоре.
всичко много хубаво , но аз ги виждам ето така нещата/дано да бъркам/
- появяват се модели и със еднакви буквички и различни цифрички в няколко разцветки + поставки за кола
- всички ще бъдат с 680 MHz ARM 11
- батерии по 1050 mha - без значение от размера на дисплея , та ако ще и със последен писък на bosh xenon да вървят в комплект
- между 5-8МP камерки
- 256рам-1гб ром карти макс до 16гб/хайде от мен да мине 32гб/
- акселерометър ,
- топ версиите ще имат горилаглас
- всички останали модели Nokia ClearBlack
- ще бъдат анонсирани и очаквани около година година и нещо"флагманите"останалите просто ще бъдат боядисвани в различен цвят.
- microUSB v2.0 + тв out
според мен нещата при нокия са много мудни и тежки.сигурен съм че положението им е по-тежко от колкото признават.просто трябва кардинална промяна.сигурно има потенциал в проектите с които се занимават ,но просто нещата са едвам , едвам.
и докато се наведат и той охлюва избяга.
- появяват се модели и със еднакви буквички и различни цифрички в няколко разцветки + поставки за кола
- всички ще бъдат с 680 MHz ARM 11
- батерии по 1050 mha - без значение от размера на дисплея , та ако ще и със последен писък на bosh xenon да вървят в комплект
- между 5-8МP камерки
- 256рам-1гб ром карти макс до 16гб/хайде от мен да мине 32гб/
- акселерометър ,
- топ версиите ще имат горилаглас
- всички останали модели Nokia ClearBlack
- ще бъдат анонсирани и очаквани около година година и нещо"флагманите"останалите просто ще бъдат боядисвани в различен цвят.
- microUSB v2.0 + тв out
според мен нещата при нокия са много мудни и тежки.сигурен съм че положението им е по-тежко от колкото признават.просто трябва кардинална промяна.сигурно има потенциал в проектите с които се занимават ,но просто нещата са едвам , едвам.
и докато се наведат и той охлюва избяга.
-
- Регистриран: 24 ное 2006, 09:38
айдее замина работа...уиндолс не искам нито на пс-то нито на телефона.... следващият телефон 100% ще е с андроид :|
Още един фен на Дрийм Тиътър се присъединява към твоето мнение :)
-
- Регистриран: 09 апр 2008, 18:40
Малко късно се сетиха за кардинални промени, нищо, че имат най-големия пазарен дял (който мисля, че ще се срути главоломно). Доста некачествени са им последните продукти като цяло с елементарни проблеми, било то софтуерни или хардуерни. Хората още се лъжат да ги купуват заради тъпата и раждясала вече сентенция, че "Нокиа си е Нокиа" :D Колко жалко. Със сигурност Андроид ще стане номер 1, макар и с горе-долу еднакъв интерфейс, който производителите не променят и модифицират толкова много, също като Уиндоус фоун 7. Къде е разнообразието питам аз?!? Трябваше Нокиа да подкарат Меего още тази година, обаче те зяпаха по чавките и по големите си продажби, които изглеждаха несриваеми. Голяма грешка, подобно на Моторола с RAZR-серията и с последващите загуби. Сега огромната аудитория на Симбиан постепенно ще изчезне и ще се пренасочи към Андроид, iOS, Блекбъри и евентуално към мобилната платформа на Майкрософт. С какво обаче телефоните на Нокиа ще се различават от другите (Самсунг, LG, HTC и т.н.) не се знае. Скоро старата и дървена Симбиан ще е в историята. Сега и епъл ще правят айфон от среден и нисък клас като конкуренция в цените с Андроид и останалите. Къде е Нокиа в цялата тази картинка? :X С този Уин фоун 7 най-много да стъпят по здраво на пазара в Щатите, където не са от първите, но каква ли ще е ползата...Поживем увидим :(
Това със спецификациите на бъдещите WP7 смартфони няма да е "баш" така, защото дори N900 не отговаря на минималните изисквания на тази ОС. По-скоро ми се струва, че ще има флагмански телефони с WP7. Друг е въпроса колко клиенти ще се изръсят с една капа пари за тел с WP7. Може би ако се договорят с операторите, иначе... (no)
Не виждам как от Нокия могат да ме убедят, че е нямало как със свой сили, идеи и разбратки(МееГо и Симбиан) да вървят напред, та са решили да търсят външна спасителна ОС.
Не казвам, че няма да изкарат прилично устройство с WP7, но просто не вярвам че точно от Нокия нямат потенциала и паричните възможности да създадът и развият успешна собствена ОС(МееГо).;)
Някакви големи интереси играят в тая цялата работа, но това си е мое мнение...(cyber)
[B]ПС[/B]
Да не казвам колко пари и труд са хвърлени за разработването на неща, дето както е тръгнало въобще може да не ги видим, а уш трябваше тази година да видим най-накрая реални резултати.
А сега, все едно нищо не е било давай отново влизаме в година на незнам си къв транзишън...:X
То както е тръгнало цялата философия на Нокия, ценности и виждания([B] Европейски[/B]), ще заминат на кино, ако вече не са. :(
Да си се радват американците...
Не казвам, че няма да изкарат прилично устройство с WP7, но просто не вярвам че точно от Нокия нямат потенциала и паричните възможности да създадът и развият успешна собствена ОС(МееГо).;)
Някакви големи интереси играят в тая цялата работа, но това си е мое мнение...(cyber)
[B]ПС[/B]
Да не казвам колко пари и труд са хвърлени за разработването на неща, дето както е тръгнало въобще може да не ги видим, а уш трябваше тази година да видим най-накрая реални резултати.
А сега, все едно нищо не е било давай отново влизаме в година на незнам си къв транзишън...:X
То както е тръгнало цялата философия на Нокия, ценности и виждания([B] Европейски[/B]), ще заминат на кино, ако вече не са. :(
Да си се радват американците...
Не бе, просто акционерите са американци и имат дялове и в M$. Така че са се договорили взаимно да си помогнат, но това може да се окаже мечешка услуга за Nokia.
Ама няма как толкова пари да хвърлиш, наети хора, всички говорят и чакат до месеци новото устройство от Нокия с МееГо, надъхват се девелъпъри да създават приложения с Qt и накрая една хубава сутрин да излезе шефа и да каже, ае пичове т'ва няма да го бъде...(no)
Хубав/лош това беше плана, МееГо/Линукс беше бъдещето, Qt беше бъдещето, а сега гледам двама охилени до уши американци си стискат ръцете и бъдещето сякаш отива подяволите?! ;)
Тъпо е откъдето и да го погледнеш...
[B]Ето и нещо от mynokiablog.com - [/B]
[Quote]
So lets sum this up shall we, in a single day Stephen Elop has managed to sink Nokia stock nearly 10%, enrage the majority of evangelists and supporters of their company and decisions, dumped effectively a couple hundred millions of dollars and man years worth of work with what appears to be little to no return on investment, enrage and likely alienate their developer community AND partner with what is the lowest selling smartphone operating system that isn’t named WebOS? I’m not entirely sure what to say at this point, but something can’t be right here.
Is this a long term strategy by Microsoft to eventually acquire Nokia at significantly lower share price?[/Quote] :(
Хубав/лош това беше плана, МееГо/Линукс беше бъдещето, Qt беше бъдещето, а сега гледам двама охилени до уши американци си стискат ръцете и бъдещето сякаш отива подяволите?! ;)
Тъпо е откъдето и да го погледнеш...
[B]Ето и нещо от mynokiablog.com - [/B]
[Quote]
So lets sum this up shall we, in a single day Stephen Elop has managed to sink Nokia stock nearly 10%, enrage the majority of evangelists and supporters of their company and decisions, dumped effectively a couple hundred millions of dollars and man years worth of work with what appears to be little to no return on investment, enrage and likely alienate their developer community AND partner with what is the lowest selling smartphone operating system that isn’t named WebOS? I’m not entirely sure what to say at this point, but something can’t be right here.
Is this a long term strategy by Microsoft to eventually acquire Nokia at significantly lower share price?[/Quote] :(
всичко това ми изглежда като разсейване на вниманието от меего и въобще от проблемите на нокия.очевадно е че са сериозни.една камара публика очаква от тях да са "нокия си е нокия" и напоследък аплодисметите са видно по-малко.
ако изключим проамериканския метод които се налага , струва ми се че тази патърдия е да се даде време на меего.а пък и кой знае от съвместната работа с майкрософт може значително да се подобят нещата и със симбиан.от подобно сътрудничество има голяма вероятност да се роди нещо хубаво.
ако изключим проамериканския метод които се налага , струва ми се че тази патърдия е да се даде време на меего.а пък и кой знае от съвместната работа с майкрософт може значително да се подобят нещата и със симбиан.от подобно сътрудничество има голяма вероятност да се роди нещо хубаво.