Windows Phone става основната платформа на Nokia
Re: Windows Phone става основната платформа на Nokia
е там причините не са само тези, но и тях, иначе game over nokia. За съжаление много време си разчитаха на много остарялата слава с която разочароваха много от потрбителите си, а с този си ход разочароваха всички. Вече не виждам какво ще спре андроида като най масова ОС
[Quote]Пък и M$ няма репутация да завършва успешно такива съвместни проекти.
[/Quote]
Иманно.
Още повече, случващото се сега, имайки предвид че Нокиа е последният голям играч от Европа в тази сфера, въобще няма да е случайно ако нещата наистина отидат на много зле.;)
[/Quote]
Иманно.
Още повече, случващото се сега, имайки предвид че Нокиа е последният голям играч от Европа в тази сфера, въобще няма да е случайно ако нещата наистина отидат на много зле.;)
Мда, американският ултракомерсиален и агресивен модел настъпва с пълна сила, вече "изборът" на пазара е сведен до минимум.
Прекалено силни апетити са намесени в мобилната сфера и прекалено си личи. А наред с това се забелязва и все по-задълбочаваща се криза на идеи. Вижте само "новите" модели на Самсунг за тази година.:X
Прекалено силни апетити са намесени в мобилната сфера и прекалено си личи. А наред с това се забелязва и все по-задълбочаваща се криза на идеи. Вижте само "новите" модели на Самсунг за тази година.:X
много рано започнахте да погребвате.времето ще покаже.нещата изобщо не са чак толкова черни.както казва един приятел който работи на уолстриит , когато пада ще се качва,качва ли се ще пада.силно вярвам че нокия ще си стъпи на краката.на времето е била създадена от хора изключително напредничави за времето си в мисленето и идеите./същите тези хора са местени от един отдел в друг именно заради мисленето си/да не споменаваме колко често историята е изпъстрена с на пръв поглед абсурдни решения , но в последствие зверски печеливши. справка казуса вандербилд - превозвал е пътници без пари по мисисипи , по него време направо са го отписали , но уви.
дори и да е моментно решение съюза между двете фирми , забележете че и на двете им отърва да са заедно.едните имат платформа за лансиране , другите имат нужда от такава за стабилизиране.да не споменавам изгодите и за двете фирми от други разботки и патенти и прочие./пак справка - bmw - range rover = x5/ и тогава имаше маса коментари по темата.развитието на нещата се вижда по улиците.
колкото до мен - кефя се че покрай бизнеса има и игра на котки и мишки , този колорит ме радва.
дори и да е моментно решение съюза между двете фирми , забележете че и на двете им отърва да са заедно.едните имат платформа за лансиране , другите имат нужда от такава за стабилизиране.да не споменавам изгодите и за двете фирми от други разботки и патенти и прочие./пак справка - bmw - range rover = x5/ и тогава имаше маса коментари по темата.развитието на нещата се вижда по улиците.
колкото до мен - кефя се че покрай бизнеса има и игра на котки и мишки , този колорит ме радва.
Възможен е сценарии със стремителна загуба на пазарен дял и търсене на обединение/продажба. Apple да си събира парички в касичката още от сега.
а дали според теб има възможен сценарий за пръкването на съвсем нова платформа кръстоска между нокиа и майкрософт?
еми, ще поживееме, ще видиме, за мене нещата ще се развият в тази насока. Пирмерите ти са удачни, но и не съвсем, но това е друга тема. Просто масовият потребител беше свикнал с простотата на симбиан-а и надеждността на нокиа, която в последно време значително намаля, а в комбинация с бъгавият уиндоус не виждам кой ще избере нокиа+ уиндоус пред друго устройство с андроид, която се разви невероятно бързо, моторола си стъпва на краката и почва да вади все по добри устройства, Сони Ериксон (за мое щастие) не фалираха и те почнаха да анонсират добри телефони и така нататъка, за Самсунг и HTC няма какво да говориме, та това всичко в комбинация с окупираният висок клас от Apple не виждам къде ще пробият, освен това малкото останали фенове на нокиа я харесваха именно заради това, че тя не пусна телефони с уиндоус а си налагаше симбиана, който за мен си остава най простата операционна система за масовият потребител
Това което аз си мисля по въпроса е че ако има нещо което да липсва на Нокиа (ако това въобще е така) е не софтуерна платформа а рекламна "платформа"
Вижте какво става с Е й п ъл: независимо от всички недостатъци,хората дават мило и драго за ай Ф он, плащат си примиума като попчета и на всичко отгоре се радват дори когато им пропадне разговора или му счупят незакаленото стъкло или батерията се скапе и им поискат 100 и кусур $ за смяна.
Защо: защото във всеки филм, във всяко списание, НАВСЯКЪДЕ не се вижда нищо друго освен Е п ъл - те просто са пробили бариерата на потребителския разум. И докато преди 10 години във всеки един Холивудски хит не се ползваше нищо друго освен Нокиа, сега нещата са обърнати. Това е което им липсва. Потребителите, в огромната си част са твърде лесно манипулируемии сноби. Каквато и платформа да си ползват, докато не вкарат Нокиа отново в Холивуд и в очите на хората, нещата ще си продължават по старому ....
ПС. Смешно, и аз колкото и да се кефя на Нокиите на нашите ползвам Самсунг :D Защо? Избрах си го заради перфектната камера :D И дизайна :D Потребителска (липса на) логика :D
Вижте какво става с Е й п ъл: независимо от всички недостатъци,хората дават мило и драго за ай Ф он, плащат си примиума като попчета и на всичко отгоре се радват дори когато им пропадне разговора или му счупят незакаленото стъкло или батерията се скапе и им поискат 100 и кусур $ за смяна.
Защо: защото във всеки филм, във всяко списание, НАВСЯКЪДЕ не се вижда нищо друго освен Е п ъл - те просто са пробили бариерата на потребителския разум. И докато преди 10 години във всеки един Холивудски хит не се ползваше нищо друго освен Нокиа, сега нещата са обърнати. Това е което им липсва. Потребителите, в огромната си част са твърде лесно манипулируемии сноби. Каквато и платформа да си ползват, докато не вкарат Нокиа отново в Холивуд и в очите на хората, нещата ще си продължават по старому ....
ПС. Смешно, и аз колкото и да се кефя на Нокиите на нашите ползвам Самсунг :D Защо? Избрах си го заради перфектната камера :D И дизайна :D Потребителска (липса на) логика :D
[B]Another Ex-Microsoft appointed as Nokia’s North American President.[/B]
- http://mynokiablog.com/2011/02/11/another-ex-microsoft-appointed-as-nokias-north-american-president/
- http://mynokiablog.com/2011/02/11/another-ex-microsoft-appointed-as-nokias-north-american-president/
Да бе, само реклама им липсва. Направо. Иначе Symbian си е ок. :D