Windows Phone става основната платформа на Nokia

deezel
Регистриран: 23 авг 2006, 19:47

Re: Windows Phone става основната платформа на Nokia

Мнение от deezel » 11 фев 2011, 23:47

Реакцията е смесена. Много (мислещи) хора подкрепят решението.

edin
Регистриран: 24 авг 2005, 16:40

Мнение от edin » 11 фев 2011, 23:58

Според мен това за Windows Phone не е вярно, а само тестват реакцията на потребителите.
От сигурни източници знам, че Nokia ще минат на IOs(whistle)
:D

A.M.K.
Регистриран: 25 май 2008, 14:34

Мнение от A.M.K. » 12 фев 2011, 00:13

.

sfan
Регистриран: 22 май 2006, 20:31

Мнение от sfan » 12 фев 2011, 00:32

R.I.P. Nokia 1865-2011

walkmen
Регистриран: 27 фев 2010, 00:49

Мнение от walkmen » 12 фев 2011, 00:34

повечето от коментарите са ...... леко злобни. не мога да разбера защо.какво толкова лошо е станало че върли специалисти се изказват толкова злобно и жлъчно че чак си взимам "ранитидин" + фреш портокал за да преглътна.човек ще си помисли че едва ли не нокия са виновни за концлагерите.
съвсем нормално е в името на оцеляването да има сливания , сдружения и прочие икономически мурафети. да взема да припомня какво щеше да стане със флагмани като bentley,lamborghini,maserati, ако не бяха купени.
според мен някой от изказванията е хубаво да бъдат не чак толкова драматични и краини.да не забравяме че има очевидни симптоми за осъзнаване и на опити за стабилизиране на нещата.
напротив аз лично мисля че с цел намаляване на разходи и прочие /все пак ресурсите не са перпетуум мобиле/ няма нищо лошо специалисти от една и друга компания за работят заедно за по-добър просперитет.нокия все пак е фирма която дава работа на много гърла.
ако има някой които следи нещата на пазарите , последните години големи поглъщат малки , ако не могат да се погълнат работят заедно. очевадни конкуренти работят вече заедно доколкото е възможно. дори bmw работят съвместно с mercedes-benz.
изобщо не съм убеден че някой ще остави нокия да каталясат.
това е което се случи е просто логично развитие на нещата,което може само да е хубаво.

Parmenion
Регистриран: 18 май 2010, 14:17

Мнение от Parmenion » 12 фев 2011, 01:23

Добре де, опитаха се да работят по 2 операционни системи едновременно, не стана. Сега се нагърбват да работят и по трета.

Какъв им е проблем на Нокиа, да изберат една ОС и да концентрират всичките си сили в нея. Първо беше Symbian за low end devices, MeeGo за high end, сега в играта се включва и WP7. Тоя MeeGo го чакахме 1 година и накрая те решиха да го заебат, а можеха да направят такъв фурор.

Поредното разочарование от Нокиа. Няма ясна политика в тая компания и това е. Ами, лека им пръст.

walkmen
Регистриран: 27 фев 2010, 00:49

Мнение от walkmen » 12 фев 2011, 01:53

проблемите според мен са по-скоро на управленско ниво , отколкото на техническо.
нокия е от фирмите която може да си позволи да инвестира в развитие , технологий, разработки и прочие. всяка уважаваща себе си фирма го прави ако иска да се развива. направи справка колко са средствата примерно на сони в разработки на технологий по АV.
според това което казваш разработката на платформа видите ли е бутнала нокия до кота срив.
изобщо не съм убеден в това.по съм склонен да вярвам че някъде някой консервативен ,захлупен , незадоволен мениджър е огелпил нещата.
сигурно си наясно че нокия не се занимава само с телефони.така че недей ги посипвай с пръст и не пали кандилото.едва ли ще се наложи да си отрежат опашката за да оцелеят.
п.с.
направо не мога да повярвам , всичко това го пиша аз , на който изобщо не ми е симпатична нокия.

Javorbg
Регистриран: 02 сеп 2006, 18:38

Мнение от Javorbg » 12 фев 2011, 02:28

Прочетох малко за тоя Stephen Elop тай като гледам той е бил презиеднт в Microsoft после става на NOKIA и се обединяват да наложат WP7! Надявам се да не се откажат от MeeGo че иначе няма незнам какво бих си купил. Ако спрад да развиват MeeGo ме губят и сигурно много други ще са на моето мнение малко ще са хората които биха си купили телефон на Нокиа със МС ОС Аз не съм От тях и !!

sirgeorge
Регистриран: 13 сеп 2006, 12:07

Мнение от sirgeorge » 12 фев 2011, 03:38

WOW, Nokia загърби идеята да избере Андроид, защото би се обезличила като производител, а какво да говорим за WP7, при който изискванията за хардуер и софтуер (UI) е еднакъв за всички производители или избра този ход за да не се конкурира с останалите ОЕМ производители във високия клас смартфони (при Андроид примерно)?
Според мен по-добре би било да си развиват MeeGo във високия клас, а Symbian в средния и ниския клас.
Аз лично не останах очарован от WP7(имах възможност да поработя с него близо 2 седмици) на този етап най ми допада Андроид - тази ОС "дигна доста производители на крака" и ще продължава да го прави.
Успеха на Nokia с WP7 е съмнителен, но бъдещето ще покаже дали съм прав или не.
Дотогава дерзайте Нокия фенове.:)

predator70
Регистриран: 27 юли 2007, 23:38

Мнение от predator70 » 12 фев 2011, 09:51

[Quote]а какво да говорим за WP7, при който изискванията за хардуер и софтуер (UI) е еднакъв за всички производители[/Quote]

Спокойно,техните ще са различни [Quote] При това Илъп потвърди, че в Nokia са получили свобода да модифицират абсолютно всяка част от платформата[/Quote]

Техните ще са с ARM11 и Symbian UI (woo)

Отговори