Windows Phone става основната платформа на Nokia

A.M.K.
Регистриран: 25 май 2008, 14:34

Re: Windows Phone става основната платформа на Nokia

Мнение от A.M.K. » 12 фев 2011, 15:30

Ето какво казваше [B]Marko Ahtisaari[/B] само преди няколко месеца във връзка с развитието на МееГо -

[Quote][B]Marko Ahtisaari: Europe deserves an European OS[/B]

Consumers deserve European based global ecosystem.We have a responsibility as the leading mobile company in Europe to work on that.
[/Quote]

Какво подяволите стана?:|

Nistel
Регистриран: 26 юли 2004, 01:14

Мнение от Nistel » 12 фев 2011, 15:52

Не си прав. Ако си направиш труда да намериш статистики за това какво ползва средно всеки юзър на всяка платформа ще получиш интересни данни. Това за Нокия не го казвам ей така а е базирано на факти. Общо взето с мненията си си доказал, че повече пишеш отколкото да четеш така, че не виждам смисъл да ти намирам информацията.

Само ми отговори на въпроса: Щом Нокия ще продадат 150милиона "смартфона" защо им е изобщо това преустройство?

Просто на много хора включително и на теб явно не им е ясно защо става така. И повярвай ми точно по темата си е. Аз и някои други съфорумци сме обявявани за луди през последните две години, че ви представяхме такива сценарии ето ви го сега и нагледно.

С колегата по-горе също не съм съгласен за могъществото на платформата Windows CE. Единствения довод, който даваш е че от 15 години се развива. Е очевидно от сегашната ситуация не е важно колко а какво е качеството. Поясни също ако обичаш какво имаш предвид под сериозните функции, които биха дали предимство на несъществуващата ощечна картата по продажби Windows Phone 7.

Glenfiddich
Регистриран: 08 окт 2006, 15:51

Мнение от Glenfiddich » 12 фев 2011, 16:06

Това не е мое мнение. Дал съм линк от къде е. Побликувах го защото е интересно (особено последния абзац) Аз също с удоволствие бих задал някои въпроси на автора.
Но както и да е.....Горчиво (честито) на младоженците! :)

jamesjames
Регистриран: 04 дек 2008, 16:17

Мнение от jamesjames » 12 фев 2011, 16:10

Аз не съм запознат в такива подробности, но имам някаква известна идея. Убеден съм, че след известно време делът при операционните системи ще е нещо такова: 40% Android, 30% iOS, 30% WP.
Проблемът е, че, докато дойде това време, Nokia ще са фалирали.

P.S. %-тите са образни и с тях искам да изразя отношение, а не реалната обстановка. Наясно съм, че и WebOS, и BBOS, и Bada са там и т.н., и т.н.

Nistel

Мнение от Nistel » 12 фев 2011, 16:49

Трябва да се вземе под внимание, че Андроид вече използва всички потенциални пазари и оператори където може да се продава. Докато Apple тепърва се отварят към най-големия американски оператор и Китай. Да не говорим, че все още умишлено не се пуска iPhone nano и се разчита само най-висок клас. Ако някой ден решат да влязат и по-надолу със сигурност ще увеличат продажбите с пъти.

В дългосрочен план не съм убеден в устойчивостта на Андроид с това фрагментиране освен ако по някое време не вземат строги мерки за ограничаване. В противен случай ги чака бъдеще като на Нокия. А ако не го направят очаквам нещо като аналог на Windows X86 с всичките и недостатъци и предимство, че е преобладаващ макар и недолюбван.

jamesjames
Регистриран: 04 дек 2008, 16:17

Мнение от jamesjames » 12 фев 2011, 16:54

Аз не предвиждам случай, в който Android ще имат сериозен пазарен дял във високия клас.

A.M.K.
Регистриран: 25 май 2008, 14:34

Мнение от A.M.K. » 12 фев 2011, 17:10

Пак ти казвам, говориш глупости и не е по темата.

Вместо от Нокия да пуснат МееГо и ако тръгне добре, да почне транзишъна от Симбиан към нея както бе първоначалния план, сега се канят тепърва да разбработват телефона с WP7, да го пуснат и видиш ли ако потръгне да започнат да пускат повече у-ва.;)

До тогава какво мислиш че ще продават и ще бъде основната им платформа?

Дори и по-рано да излезе телефон с WP7 няма да може веднага да се конкурира като цена и възможности с вече излезлите Симбиан устройства.

Така че, да - нищо нереално няма в тези 150 милиона, около две години срок позволяващ появата и стабилното развиване на нова ОС.;)

За справка, през миналата година са продадени около 100милиона СМАРТФОНА със Симбиан.;)(cyber)

Nistel

Мнение от Nistel » 12 фев 2011, 18:14

Както и да е няма смисъл да спорим.

Ето още нещо от кухнята:

http://m.gizmodo.com/5758447/nokia-only-cared-about-megapixels

Bits confirms much of what has been inferred or assumed over the last few years regarding Nokia: up until this week, they couldn't have cared less about software or design. This quote, from Nokia's former head of design, says it all:

"The engineers at Nokia brag about the number of megapixels a new phone has," he said in a telephone interview on Thursday. "But they don't understand that if you can't find the button to use the camera on the phone, it doesn't matter how many megapixels it is."

И това го говорим от две години тук, но все се намираше някой върл фен да отрече ..

YZ
Регистриран: 11 юни 2010, 23:31

Мнение от YZ » 12 фев 2011, 19:21

Хайде стига с апокалиптичните коментари. Ще поживеем и ще видим. WP7 не е лоша ОС, от Майкрософт полагат усилия да поправят основните и недостатъци. Освен това Нокиа са и ще продължават да бъдат най - качествените телефони на планетата.

Погледнете разглобената Нокиа Н8: http://www.ifixit.com/Teardown/Nokia-N8-Teardown/3641/2 Това е качество! Дори са добавили екранировка срещу външни влияния. Какво повече да каже човек.... Аз самият, бидейки доволен потребител на Самсунг завиждам на собствениците на Нокии ....

И най - важното WP7 има страхотно ай кенди - това което именно привлече потребителите към ай Фуон. В случая WP7 е със светлинни години по - добър. Може да сте сигурни че телефоните Нокиа с толкова красива ОС ще се продават и то много ... Стига с тези крайни изказвания, сякаш от телефона зависи живота ви! (angry)

Nistel

Мнение от Nistel » 12 фев 2011, 19:38

Е не то твоето изобщо не е крайно :D

Нокия били най-качествените телефони (woo) че повечето им модели скързат пукат с евтини материали все едно са подарък от пакетче снакс.

Отговори