X2-02

denyo75
Регистриран: 03 мар 2009, 17:37

Re: Nokia X2-02

Мнение от denyo75 » 01 авг 2012, 21:56

Може и да греша, но по-горе сякаш има отговор дали трансмитера е стерео:

Тема: Re: Nokia X2-02 [Re: nowhat]
Автор: georgemadjarov
Дата: 05.06.2012 20:12

да

Въпреки че наистина не е съвсем сигурно това "ДА" за какво се отнася.
А трансмитера може да се провери лесно - като се плейне някоя mp3-ка на телефона с пуснат трансмитер и се улови сигнала от стерео радиоприемник - на повечето приемници си има индикатор дали хващат стерео сигнал в момента (примерно при по-слаб сигнал тоя индикатор гасне).

nowhat
Регистриран: 22 ное 2010, 22:13

Мнение от nowhat » 02 авг 2012, 20:49

Да колега,що за отговор е само едно ДА,дори и да означава че е стерео пустия му трансмитер,какво му е пречило на човека да напише - да,трансмитера е стерео,за да стане ясно веднъж завинаги,но никой който има телефона не пожела да направи този експеримент...

georgemadjarov
Регистриран: 21 май 2012, 20:11

Мнение от georgemadjarov » 02 авг 2012, 22:53

Да, трансмитерът Е стерео, напълно функционален е, качеството на звука е много хубаво, вярно, 3-4 пъти ми се самоизключи трансмитирането, но после пак си го пуснах.
Трансмитерът обаче не е най-силната черта на тоя телефон. Трансмитери има по сергиите колкото искаш по 7-8 лева. Според мен най-доброто на тоя телефон е силната gsm-връзка. Там където другите ми телефони говорят с прекъсване, този не прекъсва.
Освен това телефонът е много красив.
Звукът в слушалките е много хубав, а с еквалайзера може да се направи според вкуса.
Радиото му е с най-доброто хващане на сигнал, който съм чувал. Самонастройването на радиостанциите обаче не е добро - пропуска някои, затова може да се наложи ръчно настройване и запаметяване.
Единствено не се подлъгвайте по целенасочено подвеждащите рекламни описания на нокия, че телефонът има A2DP-блутут връзка за блутут-стереослушалки. НЯМА ТАКАВА УСЛУГА! Музиката се слуша само с жични слушалки.
Който се е заинтерсувал от тоя телефон - да си го купува, няма да съжалява, докато още го има по магазините, защото скоро ще останат само сензорни тъпанарщини.

GoGetIt
Регистриран: 14 окт 2010, 19:05

Мнение от GoGetIt » 03 авг 2012, 09:13

Колко изкарва батерията?

Dragomaneca
Регистриран: 05 юли 2012, 13:20

Мнение от Dragomaneca » 03 авг 2012, 14:43

Бе откъм дизайн ми е малко дърво.

nowhat

Мнение от nowhat » 03 авг 2012, 20:50

Много благодаря за отговора относно трансмитера,ако може да кажеш само колко точно издържа батерията при доста музика и средно говорене...

georgemadjarov

Мнение от georgemadjarov » 03 авг 2012, 23:01

Телефона го зареждам през 3 дена на четвъртия, но говоря малко (3-4 разговора на ден) и по половин час музика на ден. Ако се говори и слуша музика повече сигурно ще трябва да се зарежда през два дена на третия. Телефонът не е от тия дето се зареждат един път на 10 дена. Не е удобен за интернет. Силата му е в телефонните разговори и в музиката. Ако искаш музика, радио, две симкарти и зареждане един път на десет дена - ще го имаш - в тоя случай си купи X1-01 - батерията там е подсилена, все още го има по магазините.

GoGetIt
Регистриран: 14 окт 2010, 19:05

Мнение от GoGetIt » 03 авг 2012, 23:12

Благодаря за инфото georgemadjarov (yes)
Аз имам никоя (така де нокиа :D) 5130. Батерията е същата, 1020 мА и изкарва горе долу толкова колкото казваш.

nowhat

Мнение от nowhat » 04 авг 2012, 10:46

Благодаря още веднъж,само още едно нещо ме притеснява,в чужди форуми казват,че телефона сам се изключва,може би има значение версията на софтуеъра или пък къде е произведен-незнам,та ако може да споделите при вас дали го има този проблем и с кой фърмуеър е и къде е произведен телефона...

georgemadjarov

Мнение от georgemadjarov » 04 авг 2012, 15:39

Тоя телефон аз си го купих преди два месеца от технополис, не толкова заради двете симкарти, а повече заради обявената на много сайтове блутут функция A2DP, означаваща слушане на музиката с блутут-стереослушалки, което позволява съвсем лека малка като химикалка блутут-джаджа да се закачи за малкия джоб, към нея слушалките, и това е всичко за музиката и разговорите през целия ден, а самият телефон е някъде по вътрешните джобове или в чанта. Тая блутут-функция обаче се оказа рекламен трик на нокия, чест прави на мобилебулгария че не са повторили тая дебелашка лъжа. На сайтовете на магазините много хлъзгаво в техническото описание срещу "блутут" вписват само "да", което е много подвеждащо.
Не съм забелязал нито да се рестартира тоя телефон, нито да се изключва, нито да му мига екранът, или нещо друго да му работи некоретно, в смисъл не така както е поискал производителят. Иначе на мене софтуерът на нокия въобще не ми харесва и не си губя времето да се занимавам с него. За интернет си имам смартфон малък самсунг с андроид и ми е абсолютно достатъчен за всякакви софтуерни извращения. Между другото точно за тоя модел нокия е затруднила максимално достъпът до интернет. Нашите оператори не са в състояние дори да му изпратят автоматични настройки, и вписването им е много, много заобиколно и с много псуване и използване на допълнителен компютърен софтуер. Между другото със своя си сайт и с нокия-сюта си знае прекрасно къде му е интернета и се свързва светкавично.
Аз също изчетох руския сайт за фенове на нокия allnokia-ru, там се оплакват най-много от някакво загадъчно мигане на екрана, и от саморестартиране, но манияците играят игри и му накачват програми и му задръстват рам-паметта и той затова се рестартира. Там е описан и един финт, с който може да му се пусне опцията "запис от радиото", която в софтуера за българия е резната.
Два пъти веднага след като го купих самият телефон ми предложи да се ъпдейтне, и двата пъти му разреших, стана 11.57 и оттогава вече не предлага, вероятно нокия повече няма да работи по тоя телефон, щото си имат големи проблеми.
На моя пише че е направен в китай, същото пише и на батерията, която е без холограмен знак.

Отговори