Защо не мога да ползвам радиото на Nokia N73 ?

didalko
Регистриран: 12 ное 2006, 15:15

Защо не мога да ползвам радиото на Nokia N73 ?

Мнение от didalko » 12 мар 2007, 13:10

Здравейте, днес ходих до един магазин, и поисках да разгледам въпросния модел. Основното, което ме интересуваше, е каква е версията на Firmware-а? Предоставиха ми телефона и версията на soft-a се оказа че е от 30 октомври 2006, това разбира се ме зарадва, защото примерно не е от по рано. Как мислите, има ли на пазара с по-нов фабричен Firmware? То е ясно, че има update-и за soft-а, но все пак ми е интересно дали има? След това се пуснах в тестване на видеото и фотоапарата му. Видеото беше ОК, само дето ми се стори, че гласът ми е малко променен на клипа, но явно е нормално, човек да не може да си познае гласа в запис :). След това пробвах фотото, исках да отворя една снимка или се опитвах да вляза в директорията, обаче се показа лентата за loading и до там останах, чаках към 10 секунди и се отказах да отварям. След това помолих да ми покажат радиото, тоест исках да го чуя как е? Продавача съвсем любезно се съгласи да извади слушалките от кутията и да ми пусне радиото. След като изчаках известно време, той(продавач-консултанта) се изненада, че не може да ми пусне радиото, понеже му показва съобщение: "Телефона е офлайн!", и тази опция е не активна. Тоест в телефона нямаше поставена SIM карта към конкретен оператор и затова не е активно радиото, да разбира се аз го видях с очите си това съобщение. Така, имам голям интерес да си го купя този телефон най-вече заради функционалността му и заради радиото, но при положение че не му работеше радиото без SIM карта, се чудя сега. И човека от магазина ми каза, че и той е изненадан (представете си колко е запознат) защо не му е активно радиото, и каза че най-вероятно радиото щяло да минава през оператора и щяло да ми се таксува. Въпросът ми е вярно ли е това, че ще се таксува радиото от оператора(аз силно се съмнявам да е така)? А и нещо друго докато ми пускаше телефона, много бавно зареди, може би към 15-20 секунди му трябваше време за да влезе в режим на готовност. Ще се радвам да получа само компетентни отговори по-поставените проблеми, и най-вече от хора, които имат или са ползвали този смартфон.

HTC Touch HD
Регистриран: 09 сеп 2005, 09:36

Re: Как мога да ползвам радиото на Nokia N73 ?

Мнение от HTC Touch HD » 12 мар 2007, 13:14

радиото не минава през оператора за това може да си спокоен, а е нормално да зарежда софта 15-20 секунди все пак това е симбиан!

didalko

Re: Как мога да ползвам радиото на Nokia N73 ?

Мнение от didalko » 12 мар 2007, 13:23

Добре де защо не тръгна радиото без SIM картата? Защо изписа, че телефона е офлайн? Това означава ли, че без SIM карта на телефона не може да му се ползва радиото? А изобщо без SIM картата може ли да се пусне изобщо телефона? Понеже продавача ми каза, че нямало вътре SIM карта, дали е било така изобщо?

buttman
Регистриран: 29 дек 2005, 13:02

Re: Защо не мога да ползвам радиото на Nokia N73 ?

Мнение от buttman » 12 мар 2007, 15:26

Има доста по-нов софтуер.При отваряне на
галерията се чака 2-4 сек. при мен с 1GB карта.
При първото стартиране от изключено състояние
операциите са по-бавни.След това процесите
се зареждат в кеш паметта и телефонът е много
бърз.
Защо ти е радио без сим? При настройка на
яркостта под средно положение телефонът държи до 4 дни! При намалена докрай яркост
дисплеят остава превъзходен,няма да се учудя ако изкара 4-5 дена без заряд.

didalko

Мнение от didalko » 12 мар 2007, 16:00

Ами просто ме интересува как е радиото и изобщо то е активно през оператора ли само т.е. през GPRS ли? Дали върти трафик исках да разбера, защото това ми казаха от магазина? Та и активно ли е без да съм поставил SIM картата в телефона или ако съм извън обхвата на оператора, дали ще е активно радиото(примерно на едно от селата ми Мтел нямат обхват вътре в къщата, но радио обхват си има). Та за това питам, някой просто да обясни смислено нещата ако може! Смятам че задавам точни въпроси! Така ли не можете да разберете какво питам?

reader
Регистриран: 02 яну 2006, 13:45

Мнение от reader » 12 мар 2007, 16:04

Радиото ти няма нищо общо с никой оператор,кратко и ясно.Само с хф-то:)

buttman
Регистриран: 29 дек 2005, 13:02

Мнение от buttman » 12 мар 2007, 17:42

Ами явно не е точен въпроса ти.Радиото е хардуерно,няма трафик. Работи при пряка видимост към предавателите.Ако
си в град,нямаш проблем.

builder
Регистриран: 03 яну 2005, 19:26

Мнение от builder » 13 мар 2007, 02:29

заинтригува ме това дали радиото работи в офлайн режим,не бях пробвал точно това досега.....И опитах на Н80-познай-"Unable to start radio in offline mode".Значи не тръгва в офлайн режим на никоя Нокиа която има Visual Radio...Бъди спокоен,не е само Н73 така....Visual radio е такова приложение,с което ако потребителя желае, може да тегли инфо за песните от нета,тогава би генерирало трафик GPRS,но само за слушане на радио-няма такава опасност.И явно е задължително телефона да е в online mode(ключен към мрежа)за да стартира самото Visual Radio...

didalko

Мнение от didalko » 13 мар 2007, 09:47

ех, че тъпо са го направили да му се ненавиди :(

HTC Touch HD
Регистриран: 09 сеп 2005, 09:36

Мнение от HTC Touch HD » 13 мар 2007, 09:49

ама ти телефон ли търсиш или MP3 плеър с радио?!?

Отговори