10 години от премиерата на iPhone

mr_j
Регистриран: 05 апр 2005, 12:10

Re: Re: 10 години от премиерата на iPhone

Мнение от mr_j » 09 яну 2017, 20:38

Тази рядка форма на рак на панкреаса е практически нелечима, не знам какви глупости дрънкате изобщо.
Лично много съм доволен от създадената Епъл екосистема, прекрасен е прехода между различните им устройства, това което на този етап юзърите на андроид няма как да разберат. Може би ако притежават хромбук, ще е нещо подобно, но не съм запознат изобщо.

Потребителски аватар
PoceH_BS
Регистриран: 02 сеп 2014, 08:05

Re: Re: Re: 10 години от премиерата на iPhone

Мнение от PoceH_BS » 09 яну 2017, 21:08

[Quote]това което на този етап юзърите на андроид няма как да разберат.[/Quote]

В интерес на истината в края на миналата година си уеднаквих версията на ОС-а (ММ 6.0) на всичките ми у-ва (смартфон, таблет, лаптоп, set-top box и т.н.) и не виждам какво може да ми предложи прехвалената ви екосистема освен ограничения... (whistle)
Coolpad Cool1 dual / Custom ROM.

sladyrko
Регистриран: 01 апр 2009, 18:02

Re: Re: Re: Re: 10 години от премиерата на iPhone

Мнение от sladyrko » 09 яну 2017, 21:12

Бих се върнал на Apple без да се замисля. Най-вероятно с 8-цата ще стане. Липсват ми постоянните ъпдейти, по-добрите приложения, и ОС-то въпреки, че и там има някое друго бъгче, поне се отстранява със следващия ъпдейт (до 2 седмици). Заради многото телефони (модели) девелъпарите явно не могат да оптимизират приложенията си както трябва. Инстаграм И Снапчат, дори ФБ месинжъра новото Май Дей, качеството на снимане на клипове е на години зад Айфоня. Андроид опрелено има много плюсове, но с минусите на Apple по-добре бях. Ама нищо, малко разнообразие не вреди. Дойдох, видях, тръгнах си пак към Ябълката Надявам се и с iOS 11 да добавят нещо интересно. На мен единствено и честно казано, само ми липсва там да можеш да сменяш теми/икони. Всеки ден да гледаш едни и същи супер писва. Едно подобие на Анемон или Уинтър Борд от джеилбрейк туиковете ще реши всички проблеми. Или поне моите :)

П.С: Друг плюс е, че всяка седмица едно платено приложение е безплатно, често има доста добри попадения. Те и Гугъл имаха, но явно там алчноста е надделява и го спряха. :)
Бъдете добри едни към други! Да обиждаш някого заради предпочитанията му е много ниско! Намасте!

stanchev36
Регистриран: 07 юли 2011, 13:15

Re: 10 години от премиерата на iPhone

Мнение от stanchev36 » 09 яну 2017, 21:12

https://en.wikipedia.org/wiki/Series_90_(software_platform)
Symbian S90 май това е трябвало да бъде 1-вия тъчов телефон :D (Nokia 7700) 2003
http://www.mobilebulgaria.com/mobiles/217/nokia-7700

tzincbg
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Re: Re: Re: Re: Re: 10 години от премиерата на iPhone

Мнение от tzincbg » 09 яну 2017, 21:25

Зa instagram пробвай OG insta+ .
Има zoom на снимките и download. Ето тази свобода на Андроид обичам.
За камера опитай Camera FV 5 И MX CAMERA PRO. Има настройки за уникални снимки и клипове.
С Tubemate може да сваляш YouTube клиповете, а с Mobdro да гледаш най-известните световни tv безплатно.

tzincbg

Re: Re: Re: 10 години от премиерата на iPhone

Мнение от tzincbg » 09 яну 2017, 21:41

Чувам и други истории за млади хора, развили рак от работа с много много компютри, но може да е просто съвпадение/conformation bias.
Лекуването на рак с билки наистина може да забави реално лечение, ракът да напредне и прогнозата да се влоши. Само че при рака на панкреаса и да почнеш на време лечение, прогнозата пак е лоша и почти не помага. В този смисъл наглед ирационалното решение на Стив за билки всъщност е умно - нека пробваме неизвестното, неизследването - може пък да уцелим.

Според някои хора в медицинските среди обаче, лекуването с билки е било параван за медиите. Всъщност Стив е плащал милиони $$ месечно на имунологична лаборатория да изработват нови и нови антитела за непрекъснато изменящия се тумор. Така е изкарал години вместо месеци, колкото изкарват други с рак на панкреаса, а не, че туморът е бил по-рядък.
Буквално животът му е зависел от това Iphone да успее според тази теза. Затова е дал най-доброто от себе си за него.

sladyrko
Регистриран: 01 апр 2009, 18:02

Re: Re: Re: Re: Re: Re: 10 години от премиерата на iPhone

Мнение от sladyrko » 09 яну 2017, 21:51

Аз имах впредвид, когато снимаш от самите приложения, или път качваш клип го компресира до неузнаваемост. Прилложенията иначе си работят добре. При Айфон можеш също да инсталира Инстаграм++ които е много и в пъти по-добър от ОГ-то, и то без джеилбрейк да е нужен. Също и приложения за ЛайвТв и други неща. Както и да е, да не става Андроид може това, Айфон това. Аз изразих моето лично мнение, за моето ползване - Айфон е по-удачния избор. :)
Бъдете добри едни към други! Да обиждаш някого заради предпочитанията му е много ниско! Намасте!

tzincbg

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 10 години от премиерата на iPhone

Мнение от tzincbg » 09 яну 2017, 22:43

Преди 9 години състудент донесе първия Iphone. Толкова по-леко отвори pdf файл и направи снимка от тогавашния ми HP IPAQ 514, че се впечатлих много. Но ми беше скъп. Година -две по-късно друга състудентка показа HTC Tattoo. За 700 лв, разбрах, че това ще са бъдещите масови смартфони. Но имаше още доста бъгове. Bluetooth-тът му се свързваше с друг Андроид. А Андроиди почти нямаше тогава. Още година -две по-късно първият ми Андроид за $100 - клонинг на Eken m009s процесор Via wondermedia 800 mhz, 256 ram, Android 2.2 без play store. После се появи Rom c 2.3 и play store, но още не съм го сложил. Бавничко, но виждах какъв голям потенциал има.
Fast forward to today с бърз Андроид 7.0 всичко е супер,

Но [B] Стив Джобс с Iphone принуди всички да се променят, което е чудесно.[/b]

LegolasElf
Регистриран: 19 яну 2015, 23:29

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 10 години от премиерата на iPhone

Мнение от LegolasElf » 10 яну 2017, 12:54

[Quote]Леле, той хейтът срещу Епъл и Айфон не бил от вчера, десет години не е спирал! [/Quote]

Като гледам имената на участниците в първата дискусия, не само хейтърите, но и лизачите имат 10 годишен юбилей (yes)

iavorski
Регистриран: 01 мар 2006, 22:30

Re: 10 години от премиерата на iPhone

Мнение от iavorski » 10 яну 2017, 15:00

Чета две теми и се чудя на теб ли да вярвам или на тях:

Групата Samsung обяви, че очаква най-добрите си тримесечни резултати в последните три години, съобщава Financial Times. Финансовите щети от скандала с телефоните Galaxy Note 7 са били компенсирани от все по-силния бизнес с процесори и дисплеи. Приходите от тях са се увеличили с 50% през последното тримесечие на годишна база.

През миналата година Apple не е успяла да изпълни поставените цели за продажби и оперативна печалба, което е довело и до намаляване на заплатата на изпълнителния директор на компанията Тим Кук. Това става ясно от подадените от Apple документи в американската Комисия по ценните книжа и борсите (SEC), които разкриват, че продажбите от 215,6 милиарда долара са пропуснали поставената цел с 3,7%, а печалбата от 60 милиарда долара е била с 0,5% по-малко от зададеното.

Нещата не са такива каквито бяха и няма как да се върнат обратно / не можем да върнем вече Стиви в компанията да я спаси отново /.

Отговори