21% от доставените през тримесечието смартфони са били с 5" екран или по-голям
21% от доставените през тримесечието смартфони са били с 5
Пълна глупост, просто в момента ако искаш топ модел просто нямаш никакъв избор. Популярността им нараства на принципа и да искаш друго- няма.
Re: 21% от доставените през тримесечието смартфони са били с 5
Абе друго си е големият екран. Наскоро минах от Samsung Note на Galaxy S4. Вярно по-бърз е, но определено ми липсва големият екран. Май следващата цел е Note 3 (woo)
За това чакам с нетърпение мини-то на Xperia z1 да го понамачкам малко:-)
Преди няколко месеца имаше подобна статистика за пазара, но за Китай или Корея. Не помня вече. Дела на >= 5\" екран беше 90%. За това и вече не произвеждат малки размери, никой не им ги купува.
Вярно екрана на моята S2ка сероизно ми отеснява вече. :P
Погледнете една интересна анкета в сайта от преди около две години, където се пита какъв диагонал на дисплея предпочитат хората. Забавното е, че тогава едва 13% анкетираните биха си взели телефон с дисплей по-голям от 4,7 инча , а над 70% предпочитат дисплей между 3,2 - 4,3 инча :)
Интересно ми е, ако същата анкета се пусне в момента, какво ли ще излезе? Със сигурност ще е много по-различна картинката.
http://www.mobilebulgaria.com/home/poll_results.php?q_id=403
Интересно ми е, ако същата анкета се пусне в момента, какво ли ще излезе? Със сигурност ще е много по-различна картинката.
http://www.mobilebulgaria.com/home/poll_results.php?q_id=403
Скоро се очаква да пуснат телевизори със сензорен екран,вземаш един под мишница и си номер 1 :P
С технологията за OLED сгъваемите дисплеи след няколко годни може спокойно да побереш цял телевизор в задния джоб. Само го вадиш и разпъваш. ;)
До тогава с настоящия формфактор мисля, че размер на дисплея около 5-те инча се очертава като оптимален. Това ми се струва като максимално големия дисплей, който стои на ръба да се премине комфорта за ползване с една ръка.
До тогава с настоящия формфактор мисля, че размер на дисплея около 5-те инча се очертава като оптимален. Това ми се струва като максимално големия дисплей, който стои на ръба да се премине комфорта за ползване с една ръка.
Да ти кажа ли навремето като си избирах телефон се колебаех между самсунг уейв8500 и галакси S май беше едното със 3,3 инча другото със 4.Исках да ми извадят галаксито и в момента в който ми го показаха директно казах-не много е голям не е за мен и взех по малкия.Сега със S+ и 4,3 инча ми е таман а като взема уейва ми се губи в ръката.:DС това искам да кажа че всичко е до свикване но наистина при браузуване или игри има значение най малкото за очите какъв диагонал е тела.