4G мрежата на “Мтел” стартира на 25 април
Re: Re: Re: Re: Re: Re: 4G мрежата на “Мтел” стартира на 25 април
[Quote]wer_aac:
Колега аз съм с s4 активирано си е лте, но още нищо не ми излиза. За София става въпрос. Някакви настройки да трябват. Иначе ми е на Lte/ only[/Quote]
Няма как телефона ти да е на LTE only (освен, ако не си го root-вал и сменял ROM).
Направи следното:
1. Настройки > Още мрежи > Мобилни мрежи > махни отметката на Мобилни данни.
2. Настройки > Още мрежи > Мобилни мрежи > Мрежов режим > избери GSM само.
3. Превключи на 4G:
Настройки > Още мрежи > Мобилни мрежи > Мрежов режим > LTE/WCDMA/GSM
4. Сканирай за оператори:
Настройки > Още мрежи > Мобилни мрежи > Мрежови оператори (отнема малко време, докато ги намери).
Избираш Mtel и след това:
Настройки > Още мрежи > Мобилни мрежи > сложи отметката на Мобилни данни
За 20-тина секунди се "замисля" на мрежата (без да показва нито H, нито H+) и след това трябва да ти изпише 4G (като горе на скрийншота от моя пост).
Колега аз съм с s4 активирано си е лте, но още нищо не ми излиза. За София става въпрос. Някакви настройки да трябват. Иначе ми е на Lte/ only[/Quote]
Няма как телефона ти да е на LTE only (освен, ако не си го root-вал и сменял ROM).
Направи следното:
1. Настройки > Още мрежи > Мобилни мрежи > махни отметката на Мобилни данни.
2. Настройки > Още мрежи > Мобилни мрежи > Мрежов режим > избери GSM само.
3. Превключи на 4G:
Настройки > Още мрежи > Мобилни мрежи > Мрежов режим > LTE/WCDMA/GSM
4. Сканирай за оператори:
Настройки > Още мрежи > Мобилни мрежи > Мрежови оператори (отнема малко време, докато ги намери).
Избираш Mtel и след това:
Настройки > Още мрежи > Мобилни мрежи > сложи отметката на Мобилни данни
За 20-тина секунди се "замисля" на мрежата (без да показва нито H, нито H+) и след това трябва да ти изпише 4G (като горе на скрийншота от моя пост).
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 4G мрежата на “Мтел” стартира на 25 април
С Айфон съм, избрал съм правилното. Рестартирах и се оправи. Но наистина мнооогоо бързо зарежда. Уникално е.
Re: 4G мрежата на “Мтел” стартира на 25 април
Хайде да ни е честит! Успях и аз да се закача. Дано пуснат и някой изгоден план покрай шума за края на чакането :)
Re: Re: 4G мрежата на “Мтел” стартира на 25 април
Според мен ще пуснат нови планове още утре.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 4G мрежата на “Мтел” стартира на 25 април
Благодаря колега. Направих всичко описано и тръгна. Вече съм с 4G.
Ама много слаба скорост. Измерих едвам 15 мбт. Дано го оправят. Утре цял ден ще измервам радиация по София .
Обаче наистина се усеща по-бързо дори и при тая ниска скорост. Зарежда бързо поне при мен.
Ама много слаба скорост. Измерих едвам 15 мбт. Дано го оправят. Утре цял ден ще измервам радиация по София .
Обаче наистина се усеща по-бързо дори и при тая ниска скорост. Зарежда бързо поне при мен.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 4G мрежата на “Мтел” стартира на 25 април
[Quote]Пробвай с *#*#4636#*#* Phone Information и избираш LTE Only, от нексусите е това меню, може да работи и за други телефони.
[/Quote]
А как е кода за самсунг Ноут 3?
[/Quote]
А как е кода за самсунг Ноут 3?
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 4G мрежата на “Мтел” стартира на 25 април
Утре ще увеличат скоростта, а от 1ви ще е до 130 на теория, значи около 70-80 на практика.
Но не ми пука за скоростта, честно казано, ако ми зарежда все така бързо.
Но не ми пука за скоростта, честно казано, ако ми зарежда все така бързо.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 4G мрежата на “Мтел” стартира на 25 април
Не е ясно кога ще увеличат до 130mbps, но едва ли ще е на 1 май.
[Quote]След получаването на допълнителни честоти от Комисията за регулиране на съобщенията, което се очаква в скоро време, тя ще достигне до 130 Mbps. [/Quote]
[Quote]След получаването на допълнителни честоти от Комисията за регулиране на съобщенията, което се очаква в скоро време, тя ще достигне до 130 Mbps. [/Quote]
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 4G мрежата на “Мтел” стартира на 25 април
при мен показава за малко 4G и минава в Н+, явно София, Дружба по натам ще покрият.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 4G мрежата на “Мтел” стартира на 25 април
Ще видим. Сега изкарвам около 35 мбпс с това 4G, утре ще тествам да видя дали има разлика.