4G мрежата на VIVACOM вече може да се използва в местата с покритие
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 4G мрежата на VIVACOM вече може да се използва
[Quote]С 4г карта,през вивакомски мобилен(без 4г) и имам регистрация на сайта им.При теб така ли е?[/Quote]
Да. Сега стана вече. Цял ден е така и през браузъра, явно наплива е голям. Голям, голям, колко да е голям? Само столицата и още два града.(yes)
Да. Сега стана вече. Цял ден е така и през браузъра, явно наплива е голям. Голям, голям, колко да е голям? Само столицата и още два града.(yes)
Samsung GALAXY S22 Ultra
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 4G мрежата на VIVACOM вече може да се използва
Все още не съм активирал пакета. Ще изчакам навалицата. Но доколкото забелязах няма значение дали си регистриран в 4Г мрежата. През 3Г също ми го предлага. Изискването е за 4Г карта. И ако наистина е така всеки може да вземе такъв пакет и да си го ползва и в 3Г.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 4G мрежата на VIVACOM вече може да се използва
На 123 ми казаха,че 4000мб е САМО ЗА ЕДИН МЕСЕЦ.
Отделно не мога да ги заредя.
Получих смс да ги активирам. Ама от линка който е даден ми пише,че съм на 3г. А горе до лентата с обхвата пише ЛТЕ
Отделно не мога да ги заредя.
Получих смс да ги активирам. Ама от линка който е даден ми пише,че съм на 3г. А горе до лентата с обхвата пише ЛТЕ
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 4G мрежата на VIVACOM вече може да се използва
Аз така и не разбрах за тези 4000МБ, ще може ли всеки абонат на Виваком да ги активира, независимо от плана си, и след 30 дневна валидност тази добавка да отпадне, в смисъл да няма договорни условия?
Държа една карта на Виваком на най-ниския аб.план, мисля че 2 лева и нещо и искам да я ползвам като се прибера в края на юни в България.
Държа една карта на Виваком на най-ниския аб.план, мисля че 2 лева и нещо и искам да я ползвам като се прибера в края на юни в България.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 4G мрежата на VIVACOM вече може да се използва
Да, всеки който си смени 3G сим картата с 4G, ще получи тези 4000mb. Срока мисля е до края на септември и важи за ЕДИН месец от датата на активирането му. Не забравяйте, че ако имате включени мб-ти във вашия тарифен план, ще се ползват с приоритет пред 4000-те мб-та!!! Така, ако примерно имате 5000mb във вашия план, ще станат 9000, но с приоритет са първо вашите.
Samsung GALAXY S22 Ultra
-
- Регистриран: 30 апр 2007, 15:06
Re: 4G мрежата на VIVACOM вече може да се използва
А някой знае ли кога Виваком ще минат на новата честота 15мхз? На 2 устройства имам тяхна сим и показва 10.
Re: Re: 4G мрежата на VIVACOM вече може да се използва
По-добре да не минават,надявам се че се мисли за други варианти за агрегация,нашето ЛТЕ е от главата за краката много ми хареса експертния коментар на техническия директор на Виваком относно това че започват директно с вторичен слой-капацитивен а не първичния за покритие
Re: Re: Re: 4G мрежата на VIVACOM вече може да се използва
[Quote]много ми хареса експертния коментар на техническия директор на Виваком относно това че започват директно с вторичен слой-капацитивен а не първичния за покритие[/Quote]
Извинявай, ама как си го представяш това да стане без спектър?
Не ти ли е ясно, че това беше псевдо-обяснението за това защо Вива тръгват само в три града? Какво ги грее хората във Варна и Пловдив примерно, че в София и Перник има 4Г, а при тях не?
На повечето хора им светна, че и Мтел и Вива не са готови за 4Г, но пускат каквото и както могат, защото са усетили жегата. Естествено, че и Теленор избързаха преди да получат спектър да пускат, но те поне нямаше защо да чакат КРС с готова, подменена мрежа още 5 месеца.
Единственото свястно казано на това събитие беше, че нормалната скорост, която потребителят ще ползва в 4Г мрежа е мжду 10 и 25 мбпс. Аман от глупости за космически скорости, които никога няма да усетим.
Извинявай, ама как си го представяш това да стане без спектър?
Не ти ли е ясно, че това беше псевдо-обяснението за това защо Вива тръгват само в три града? Какво ги грее хората във Варна и Пловдив примерно, че в София и Перник има 4Г, а при тях не?
На повечето хора им светна, че и Мтел и Вива не са готови за 4Г, но пускат каквото и както могат, защото са усетили жегата. Естествено, че и Теленор избързаха преди да получат спектър да пускат, но те поне нямаше защо да чакат КРС с готова, подменена мрежа още 5 месеца.
Единственото свястно казано на това събитие беше, че нормалната скорост, която потребителят ще ползва в 4Г мрежа е мжду 10 и 25 мбпс. Аман от глупости за космически скорости, които никога няма да усетим.
Re: Re: Re: Re: 4G мрежата на VIVACOM вече може да се използва
Кое не е вярно от това което съм написал и си ме цитирал
всички оператори работят с този спектър и с него изграждат покритие.Ясно е че трябва спектър на 800 за покритие ,хората ги интересуват условията качеството и цените на услугите не припадат от възторг че сте подменили цялата мрежа на Глобул която си беше за музея на комуникациите, и да направихте го бързо благодарение на многото и добри локации и инфраструктура на глобул
всички оператори работят с този спектър и с него изграждат покритие.Ясно е че трябва спектър на 800 за покритие ,хората ги интересуват условията качеството и цените на услугите не припадат от възторг че сте подменили цялата мрежа на Глобул която си беше за музея на комуникациите, и да направихте го бързо благодарение на многото и добри локации и инфраструктура на глобул
Re: Re: Re: Re: 4G мрежата на VIVACOM вече може да се използва
За пореден път повтаряш като папагал, че мрежата на Теленор била подменена, а на другите не. Мрежата на Мтел доста по-отдавна е "подменена" и LTE-ready. Single RAN, ъпгрейднати SGSN/GGSN до ММЕ/SGW/PGW, HLR с hss и т.н. Само не знам имат ли IMS за пускане на volte, но вероятно имат някакъв. Изказвай се по въпроси, по които имаш поне бегла представа. А иначе предсрочното пускане на LTE с 5MHz лента е подигравка с потребителите.