4G мрежата на VIVACOM вече може да се използва в местата с покритие
-
- Регистриран: 30 апр 2007, 15:06
Re: Re: Re: Re: Re: Re: 4G мрежата на VIVACOM вече може да се използва
Лоша организация от страна на Виваком. До последно даваха въпросните не-4G карти и после ще ги заменят безплатно, което е допълнителен разход за тях и занимавка за потребителите. Като цяло те най-трудно успяха да се организират за 4G-то, даже още не са се и организирали. Ще трябва бая масова кампания да направят за да подменят всички карти и да наложат 4Г-то масово.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 4G мрежата на VIVACOM вече може да се използва
Те за това почнаха в началото на април да сменят карти безплатно. Чак сега стартира в 3 града... До септември октомври когато ми казаха в офиса във Видин, че ще имаме 4Г ще има доволно сменени карти...
-
- Регистриран: 12 мар 2006, 15:57
На мен логиката ми беше, че едва ли има телефон, който работи с Nano sim и да НЕ поддържа LTE, следователно не би трябвало въобще да съществува Nano sim, който да не е съвместим с LTE, какво остава от Вива да ни дават такива карти броени месеци преди старта на новата мрежа :)
/ + че преди една седмица бях в техен център, за да си платя сметката на voice + data и още една data карта - никой не ми предложи да си сменя SIМ чиповете...? /
Както и да е, историята показва, че преди и с 3G-то тръгнаха тромаво, а в момента са с отлично HSDPA - дано историята се повтори!
/ + че преди една седмица бях в техен център, за да си платя сметката на voice + data и още една data карта - никой не ми предложи да си сменя SIМ чиповете...? /
Както и да е, историята показва, че преди и с 3G-то тръгнаха тромаво, а в момента са с отлично HSDPA - дано историята се повтори!
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 4G мрежата на VIVACOM вече може да се използва
[Quote]SwollenMembers:
Както и да е, историята показва, че преди и с 3G-то тръгнаха тромаво, а в момента са с отлично HSDPA - дано историята се повтори![/Quote]
Съмнявам се да се повтори, ако не им дадат 4G честоти на 800 MHz.
Както и да е, историята показва, че преди и с 3G-то тръгнаха тромаво, а в момента са с отлично HSDPA - дано историята се повтори![/Quote]
Съмнявам се да се повтори, ако не им дадат 4G честоти на 800 MHz.
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм
Re: Re: Re: Re: Re: Re: 4G мрежата на VIVACOM вече може да се използва
До колкото съм запознат аз, Виваком сменят напълно клетките за 4G, докато другите оператори поставят към сега съществуващите клетки допълнителни модули за 4G. Та за това само при Виваком се налага да се сменя картата. Това за модулите го знам със сигурност за Мтел, понеже мой близък приятел работи точно това при тях.
iPhone 11 Pro + AirPods2 + Apple Watch Series 4 44mm
-
- Регистриран: 30 апр 2007, 15:06
Не е от това... Старите СИМ карти изобщо не стигат до там да сканират за ЛТЕ мрежи. Нещо друго е, което може би някой по-технически запознат би могъл да каже. Щом ги сменят, значи има защо, все пак е разход и то не малък - като го умножиш по милион потребителя са си няколко милиона лева с транспорт, логистика, производство и т.н. Гледам всички оператори по света имат 4Г карти и подменят стари СИМ карти, значи наистина има причина. Но със съсигурност не е от това което казваш.
За Мтел донякъде може да е вярно, докато Теленор до преди година подменяха цялата мрежа и новото им оборудване е за LTE.
iPhone 16 256 GB Ultramarine
Apple Watch Series 8 45 mm Starlight
AirPods Pro with MagSafe Case
Xiaomi Mi11 Lite 5G Truffle Black
Apple Watch Series 8 45 mm Starlight
AirPods Pro with MagSafe Case
Xiaomi Mi11 Lite 5G Truffle Black
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 4G мрежата на VIVACOM вече може да се използва
А някой компетентен, може ли да обясни...от личен интерес питам - до колко души може да се закачат към 1 клетка? И честотите 800/900/1800/2100/2600 и т.н. имат ли значение? Благодаря предварително!
Тия модули наречени RRU ги ползват всички оператори нямат общо с това да има 4G, а осигуряват сигнал без загуби от предавателя до антената ,чисто и просто последни започнаха да ги интегрират по масово по сайтовете
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 4G мрежата на VIVACOM вече може да се използва
на теория на 1800 при 15 лента около 900