99,7% от населението на Земята все още няма таблет
99,7% от населението на Земята все още няма таблет
Леле, за една година 0,3% от населението си е купило таблет. Едва ли има друг продукт, който да е имал такъв пазарен успех за същия период.
Re: 99,7% от населението на Земята все още няма таблет
Интересна новина. Питам се обаче какви са предимствата на един таблет пред един notebook, които има хардуеърна клавиатура и работи с най-разпостранената ОС до момента - Windows, т.е гарантира голяма функционалност, заради огромният брои приложения. Таблетите ми изглеждат като уголемени мобилни телефоним и като чели стават главно за развлечение (игри и филми), не мога да си сложа нито Adobe Premier, нито After Effects, нито Photoshop, Pinnacle Studio и т.н ... (whistle)
Никакви предимства няма. Никакви.
Всичко е "за кеф" и за да си фешън, изи гоин, кежуъл дресд, латте дринкин, епъл юзър...
Всичко е "за кеф" и за да си фешън, изи гоин, кежуъл дресд, латте дринкин, епъл юзър...
Производителността. Това е предмиството. Winshit много натоварва и без това слабите нетбуци. Като цяло, до 10 години няма да има нетбуци, дори и ноутбуци, а само таблети.
Значи трябва да пуснат повече полезни приложения за тези таблети, защото в момента всичко е само игри и плейъри. Трябват ми главно приложения, с които се работи и се обработва видео и музика. Трбява ми нещо, на което да може да се закачи външна клавиатура и мишка - не ме устроива само един тъч скрийн, чувствам се като осакатен така, сякаш ми липсва част от тялото, служеща за двигателните процеси :D
Е точно една от идеите на таблетите е да няма хардуерно мишка и клавиатура:) И нещата вървят неумолимо и за щастие бързо към виртуалните клавиатури:) Така беше и с желанието за смартфони с хардуерна,но такива почти вече няма:) В обозримо бъдеще хардуерно клавиатурата и мишката,според мене, са пътници въобще:):):)
Това бъдеще, където визираш като в СтарТрек ли е, където с мисълта си управляваш какво се случва на екрана или с виртуални клавиатури-холограми, които се визуализират когато пожелаеш за управление на конзолата :D
Ама ти сериозно ли си мислиш, че мишката и клавиатурата ще си останат основен метод за интеракция в бъдеще. Сериозно, понякоха ме учудваш с технологично късогледство.
Мисля Nistel даде линк в другата тема за кожен калъф с вградена Bluetooth клавиатура за iPad :
http://www.dealextreme.com/p/bluetooth-v2-0-2-4ghz-wireless-keyboard-with-protective-pu-leather-case-for-apple-ipad-black-56507
Само 50лв, с доставката. Може и Bluetooth мишка да вържеш. Не виждам тук проблем.
Също така от представянето се вижда че новият iMovie е доста мощен видео редактор.
Конзолите, спрямо ПЦ, са в подобно положение, като таблетите срещу лаптопи/нетбуци. Въпреки че реално са 50 и повече пъти по-слабички от GTX580/HD6990, те доминират с 90% пазарен дял при видео игрите.
http://www.dealextreme.com/p/bluetooth-v2-0-2-4ghz-wireless-keyboard-with-protective-pu-leather-case-for-apple-ipad-black-56507
Само 50лв, с доставката. Може и Bluetooth мишка да вържеш. Не виждам тук проблем.
Също така от представянето се вижда че новият iMovie е доста мощен видео редактор.
Конзолите, спрямо ПЦ, са в подобно положение, като таблетите срещу лаптопи/нетбуци. Въпреки че реално са 50 и повече пъти по-слабички от GTX580/HD6990, те доминират с 90% пазарен дял при видео игрите.
Не виждам клавиатурите и мишките да изчезнат скоро от компютрите. Докосването не може да осигури презицността, която дават особено в случаи като редактиране на видео и CAD, а да не говорим, че не става за удобното въвеждане на по-дълъг от няколко реда текст.