А1 вече предлага eSIM
Re: А1 вече предлага eSIM
@algor, аз тези показатели ги покривах и със старата карта. Честно казано, интернетът на телефона през 4г е по бърз от домашния ми при тестовете. А относно обхвата - живея в Бургас и от доста време не съм забелязвал зони без пълно покритие.
==================
MPXV3RX/A
MPXV3RX/A
Да, QR кода се полва многократно без проблем и рестор или смяна на апарат се случва с триене на профила от старото устройство.
Връщането към пластика сим карта става също със заявка и активиране от оператора, няма друг вариант, но така е и в Европа.
Ако искаш незабавно да видиш резултатите от труда си, мий чинии!
-
- Регистриран: 06 юли 2007, 16:11
Има ли опция ако се ползва с физическа карта на друг оператор,да прехвърляш обаждането от едната карта на другата когато ви търсят? За да не се чува съобщение че е изключена ако в това време говориш по-другата линия(както е на Dual sim stand by андроидите)?
И как става това? От кое меню?
Apple iPhone 14 Pro Max (128GB) Space Black
Apple Watch Nike SE 2 44mm Cellular
Apple AirPods Pro 2
Apple AirPods Pro 2
pretorianec написа: ↑29 окт 2019, 17:17Има ли опция ако се ползва с физическа карта на друг оператор,да прехвърляш обаждането от едната карта на другата когато ви търсят? За да не се чува съобщение че е изключена ако в това време говориш по-другата линия(както е на Dual sim stand by андроидите)?
Не, няма това как да стане при iPhone към момента и няма такова меню изобщо.
Обаче се чудя следното: ако се вземат двете физически сим карти, които ще бъдат в iPhone, поставят се в Андроид апарат и се направят прехвърляне при заето и извън обхват да звънят на номера на другата карта, след като се поставят в iPhone дали няма да сработи така функцията...?!?!
Просто се зачудих и споделям...
Ако искаш незабавно да видиш резултатите от труда си, мий чинии!
-
Има логика....преди да прехвърлиш двете в айфона(една е-sim,една физическа) да прехвърлиш обажданията от едната на другата прв “недостъпен” .algor написа: ↑29 окт 2019, 20:10pretorianec написа: ↑29 окт 2019, 17:17Има ли опция ако се ползва с физическа карта на друг оператор,да прехвърляш обаждането от едната карта на другата когато ви търсят? За да не се чува съобщение че е изключена ако в това време говориш по-другата линия(както е на Dual sim stand by андроидите)?
Не, няма това как да стане при iPhone към момента и няма такова меню изобщо.
Обаче се чудя следното: ако се вземат двете физически сим карти, които ще бъдат в iPhone, поставят се в Андроид апарат и се направят прехвърляне при заето и извън обхват да звънят на номера на другата карта, след като се поставят в iPhone дали няма да сработи така функцията...?!?!
Просто се зачудих и споделям...
Но това не може ли да стане и от самото меню на айфона? Сега при физическа sim е има опцията за прехвърляне! Е-sim нямата ли такава опция? А и тази опция при физическата карта предполагам все още е има?
Apple AirPods Pro 2
Apple AirPods Pro 2
Има и код, с чието набиране се прехвърлят разговори към определен номер, с него би трябвало да стане и с eSim.
iPhone 11 Pro + AirPods2 + Apple Watch Series 4 44mm
-
Малък ъпдейт и от мен...Днес посетих офис на А1 със именно този въпрос на който разбира се не можаха да ми кажат нищо смислено...Въпреки това взех една e-sim и е активирах на айфона ми. След първоначалните настройки се опитах да на намеря въпросната настройка там където винаги е била,но бях неприятно изненадан когато ми се отвори една единствена опция която важи само за пълно прехвърляне,а не само когато телефона е недостъпен(например говориш по-другата линия).
Последва обаждане до техническия отдел на А1 на номер 1881 с искане за някакво разрешение на казуса!
От там ми дадоха следния код от единия номер набирате **62* (номера към който искате да прехвърлите)след това # и зелена слушалка. Правите го това нещо от единия към другия номер и обратно,и сте готови. Излиза ви съобщение след зелената слушалка че разговори,СМС-и и още какво ли не ще бъдат прехвърлени когато номера е “unreachable” и така.
Малко по-късно го тествах,като докато говорех по-едната карта от друг телефон набрах другата линия,като след пауза от около 10сек взе да ми индикара че имам входящо обаждане по линията от която говорех!
Така че ако не искате да ви дава че ви е изключен телефона докато говорите по-едната линия а ви търсят по-другата-това е начина!
Apple AirPods Pro 2
Apple AirPods Pro 2
- Чо :)
- Регистриран: 05 фев 2004, 11:49
- Контакти:
Прехвърлянето винаги е може да стане на всякакви телефони, в случая и от iPhone с една esim и една физическа sim:
Набира се *62*+359телномерВтораsim# чрез Първата sim.
Набира се *62*+359телномерПърваsim# чрез Втората sim.
(Втората звезда отпред не е задължителна.)
62 е за прехвърляне при изключен телефон/липсва на обхват.
Услуги като "Кой ме е търсил"/"Пропуснати повиквания"/"Гласова поща" вече няма да работят, защото те ползват същото условно пренасочване "изкючен/извън обхват".)
Имайте предвид, че при приет (отговорен) прехвърлен разговор се таксува (ползват минути, ако има) за разговор от неактивната към активната карта!
Силно препоръчвам да се деактивира тези двойни пренасочвания при Роуминг, особенно извън ЕС. Че стават едни входящ и изходящ роуминг сметки...
Декативиат се временно с набиране на #62# от едната и после от другата sim карти.
Активира се обратно пак с набиране на *62# от всяка една от картите (или пълните команди най-отгоре).
И още нещо задължитело, трябва да има разрешени от операторите на двете карти и включена услугата "Чакащо повикване" ("Call waiting") на двете карти:
Набира се *43# от Първата sim.
Набира се *43# от Втората sim.
(Някои предлатени карти нямат разрешен "Call waiting" на някои оператори.)
Набира се *62*+359телномерВтораsim# чрез Първата sim.
Набира се *62*+359телномерПърваsim# чрез Втората sim.
(Втората звезда отпред не е задължителна.)
62 е за прехвърляне при изключен телефон/липсва на обхват.
Услуги като "Кой ме е търсил"/"Пропуснати повиквания"/"Гласова поща" вече няма да работят, защото те ползват същото условно пренасочване "изкючен/извън обхват".)
Имайте предвид, че при приет (отговорен) прехвърлен разговор се таксува (ползват минути, ако има) за разговор от неактивната към активната карта!
Силно препоръчвам да се деактивира тези двойни пренасочвания при Роуминг, особенно извън ЕС. Че стават едни входящ и изходящ роуминг сметки...
Декативиат се временно с набиране на #62# от едната и после от другата sim карти.
Активира се обратно пак с набиране на *62# от всяка една от картите (или пълните команди най-отгоре).
И още нещо задължитело, трябва да има разрешени от операторите на двете карти и включена услугата "Чакащо повикване" ("Call waiting") на двете карти:
Набира се *43# от Първата sim.
Набира се *43# от Втората sim.
(Някои предлатени карти нямат разрешен "Call waiting" на някои оператори.)
Усмихни се... Животът е Хубав
Samsung S22 Ultra 5G, S21 Ultra 5G, Note 20 Ultra 5G, Note 10+, Note 9, Note 8, Note 5, Note 3, Nokia 808, N8, 5800, N95, 6600, 6510, 5510
Samsung S22 Ultra 5G, S21 Ultra 5G, Note 20 Ultra 5G, Note 10+, Note 9, Note 8, Note 5, Note 3, Nokia 808, N8, 5800, N95, 6600, 6510, 5510