И откога Айфон работи с волте на А1? Коректно разбира се.
A1 започва да предлага VoLTE
Re: A1 започва да предлага VoLTE
Излъгали са те. Аз съм със S21mitkobs написа: ↑29 юни 2021, 19:15Някой има ли активирано VOLTE на Samsung S21 Ultra? На мен ми го активираха ,но ми изчезна достъпа до 5G мрежата. Обадиха ми си , че проблема е несъвместимост между двете услуги и ми спряха Volte услугата. И така 2 месеца съм без Volte и отказват да го активират повторно.
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
Говориме за несъвместимост м/у 5G и VoLTe при а1, не за модел телефон.
iPhone 16 Pro Max & watch Ultra 2
Mac mini M4 Pro, iPad Pro 13" M4
Mac mini M4 Pro, iPad Pro 13" M4
Цялата им работа такава на А1. Волте на Айфон работи само ако и другия има активно Волте от А1. с другите оператори няма проблем, НО най-голямото шоу е когато някой реши на теб да се обади НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА СЕ СВЪРЖЕ С ТЕБ .... "ТЕЛЕФОНА НА АБОНАТА Е ИЗКЛЮЧЕН ИЛИ ИЗВЪН ОБХВАТ" .На моменти даже ми харесва ( като не искам да ме търсят, а само аз искам да се обаждам). Разбира се това е сериозен проблем и А1 тотално не се опитват да оправят тази услуга....да не говорим, че продължават да са най-бавни при свързване с друг абонат - МЕН ЛИЧНО МНОГО МЕ ДРАЗНИ ТОВА! Волте услугата е най-добра при Теленор....качеството е несравнимо. Вивата работи, но примерно Шаоми ми 10 т с Шаоми ми 10 Т има активно ВОЛТЕ и при провеждане на разговор в мрежата им не се активира HD. Трябва да преминеш в 3г мрежа за да се активира – шантава работа, но са си такива.
Айфона докато не кажат самите А1, че работи с тяхната услуга няма изобщо смисъл да се пуска от менюто. Стига да може де, че със всеки кериър ъпдейт телефоните получават различни опции за избор на мрежа. Още от иос 13 има подръжка на волте и за несертифицирани оператори, но е силно ограничена откъм функционалност и не знам изобщо защо са я пуснали при положение, че volte си е услуга нуждаеща се от доста къстъмизация за всеки оператор. На практика айфон потребител ако няма опция в менюто да не се използва volte е по-добре да я деактивира услугата директно от оператора. При Виваком моделите на Шайоми имат проблем ако трябва да говорят с модели поддържащи EVS кодека. Поради някаква причина въпреки направените настойки да работи до ширина Superwideband както и всички останали телефони при негошиейта за кодек преди разговор Шайомитата подават поддръжка само на EVS narrowband и съответно разговора не е чак толкова добре като чуваемост и затова е и липсващата икона HD. Уж е докладвано към шайоми, но кога ще се оправи.... ще минат няколко месеца поне.mjoy383 написа: ↑30 юни 2021, 08:22Цялата им работа такава на А1. Волте на Айфон работи само ако и другия има активно Волте от А1. с другите оператори няма проблем, НО най-голямото шоу е когато някой реши на теб да се обади НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА СЕ СВЪРЖЕ С ТЕБ .... "ТЕЛЕФОНА НА АБОНАТА Е ИЗКЛЮЧЕН ИЛИ ИЗВЪН ОБХВАТ" .На моменти даже ми харесва ( като не искам да ме търсят, а само аз искам да се обаждам). Разбира се това е сериозен проблем и А1 тотално не се опитват да оправят тази услуга....да не говорим, че продължават да са най-бавни при свързване с друг абонат - МЕН ЛИЧНО МНОГО МЕ ДРАЗНИ ТОВА! Волте услугата е най-добра при Теленор....качеството е несравнимо. Вивата работи, но примерно Шаоми ми 10 т с Шаоми ми 10 Т има активно ВОЛТЕ и при провеждане на разговор в мрежата им не се активира HD. Трябва да преминеш в 3г мрежа за да се активира – шантава работа, но са си такива.
Последна промяна от Maxthon на 30 юни 2021, 10:59, променено общо 1 път.
На Теленор си работи Волте на шаоми и се чува прекрасно с HD, но на Вивата изчезва HD , а на А1 изобщо не е активирано. Иначе благодаря за информацията.
Да там се използва AMR_wb 23.85 (няма настройка в шайоми телефоните за използване на EVS в мрежата на Теленор) и няма проблем да покаже HD. В мрежата на виваком също няма проблем стига другата страна да има volte, но без поддръжка на EVS. Дано все пак по-бързо оправят проблема. Реално са засегнати почти всички телефони mi и мисля, че в redmi note 10 pro са сложени същите настройки като на mi телеофните и е проблем.
На Samsung Galaxy A30s също има радиобутон за включване на VoLTE за А1 след последния ъпдейт. Предполагам са пуснали на всички Samsung телефони от 2019 насам.
Картата в този A30s е корпоративен клиент. Някой имал пробвал ли е да пусне VoLTE на такъв и ако да, имал ли е успех?
Здравейте скъпи приятели,
от А1 ми каза че не могат да активират VoLTE за мене, защото съм имал EXTRA SIM. Според Вас дали е вярно това?
Телефона ми е Samsung S21 5G.
ПОЗДРАВИ.
от А1 ми каза че не могат да активират VoLTE за мене, защото съм имал EXTRA SIM. Според Вас дали е вярно това?
Телефона ми е Samsung S21 5G.
ПОЗДРАВИ.