A1 започва да предлага VoLTE

defierofodds
Регистриран: 11 юли 2019, 07:00

Re: A1 започва да предлага VoLTE

Мнение от defierofodds » 25 ное 2020, 17:53

bomobilebulgaria написа:
25 ное 2020, 17:34
@NSWDG
Пълен леш е мрежата. Като излезеш от големия град и обхвата е пълен леш, скоростите са най-малко на половина на теленор и виваком, навсякъде. Преди 4Г-то вкъщи имах пълен обхват, след 4Г-то търся място на телефона къде да го поставя за да има поне 2 чертички (GSM/2G), преди 4Г-то обикалях по чукарите с пълен обхват, сега не могат да ми се обадят. Истински късмет извадих преди две години, че от яд минах на Теленор, защото не давах да чуя за тях, а в момента го определям като най-добрия ми ход относно мобилните оператори от десетилетие насам.
А1 в момента са като оператор, който тепърва изгражда своята мрежа извън градовете, а в самият град не смогват на скорост, но поне обхват имат като останалите два оператора. Дойде време за 5G на тях им хрумна за VoLTE.
Който е доволен да си ги ползва, аз съм аут към днешна дата от тяхната мрежа, остана още месец.
Пълни глупости си написал, точно обратното на реалността. Теленор са най-зле и с 2Г дори и масово не можеш да разчиташ на обхват извънградско. А А1 не съм засичал място, където те да нямат поне 3Г, пък другите да имат. Сигурно има тук-там някое такова място, но при всички случаи Теленор цялостно са най-зле, то и по картата си личи.

Скоро имаше новина и че щели да наблегнат на дигитални услуги...тоест мрежата както дойде, хич нямат намерения да подобряват нищо, явно. Дори за 5Г нищо не се чува. Не, че има смисъл от него на този етап, но е показателно, че не са стигнали до никъде и там.

vanko1985
Регистриран: 09 юли 2019, 23:22

Мнение от vanko1985 » 25 ное 2020, 18:24

bomobilebulgaria написа:
25 ное 2020, 17:34
@NSWDG
Пълен леш е мрежата. Като излезеш от големия град и обхвата е пълен леш, скоростите са най-малко на половина на теленор и виваком, навсякъде. Преди 4Г-то вкъщи имах пълен обхват, след 4Г-то търся място на телефона къде да го поставя за да има поне 2 чертички (GSM/2G), преди 4Г-то обикалях по чукарите с пълен обхват, сега не могат да ми се обадят. Истински късмет извадих преди две години, че от яд минах на Теленор, защото не давах да чуя за тях, а в момента го определям като най-добрия ми ход относно мобилните оператори от десетилетие насам.
А1 в момента са като оператор, който тепърва изгражда своята мрежа извън градовете, а в самият град не смогват на скорост, но поне обхват имат като останалите два оператора. Дойде време за 5G на тях им хрумна за VoLTE.
Който е доволен да си ги ползва, аз съм аут към днешна дата от тяхната мрежа, остана още месец.
За всеки влак си има пътници. Ето един скрийншот, който показва колко е добър Виваком и А1. Скрийншота е направен до магистала Тракия, входа за Пловдив, до Макдоналтс. Това е индустрилна зона Радиново, на 5 км от табелата Пловдив. И не може да се проведе един разговор. Проблема е от 3 години, а Вивата си бърка с пръст в устата. В тази фабрика която работя има 2000 души персонал, 1/3 от тях да са били на Виваком, в крайна сметка няма да остане един. А тяхните семейства също, интернет телевизия. Не им дреме за 666 домакинства че ще ги изгубят. По хубаво без волте но с нормално покритие. Да не говорим за телефонията на Виваком с другите оператори.
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.

Потребителски аватар
radko89
Регистриран: 30 авг 2008, 21:42

Мнение от radko89 » 25 ное 2020, 19:24

В кой завод бачкаш, че ми стана интересно?
Преди време и аз бачках там (в Радиново) и беше същата работа. Проблемът беше, че служебните карти на компанията бяха на виваком и дойдоха да и сталират някаква клетка за 3G в завода.
Забавното беше, че на повечето хора телефоните бяха нокиа с фенерче без 3G, та се наложи и смяна на телефони. За сметка на това личният ми тел на а1 беше винаги с пълен обхват 4G

vanko1985

Мнение от vanko1985 » 25 ное 2020, 23:35

radko89 написа:
25 ное 2020, 19:24
В кой завод бачкаш, че ми стана интересно?
Преди време и аз бачках там (в Радиново) и беше същата работа. Проблемът беше, че служебните карти на компанията бяха на виваком и дойдоха да и сталират някаква клетка за 3G в завода.
Забавното беше, че на повечето хора телефоните бяха нокиа с фенерче без 3G, та се наложи и смяна на телефони. За сметка на това личният ми тел на а1 беше винаги с пълен обхват 4G
В Либхер работя. Не ползват служебни към мобилните, имат wifi cisco телефони и вътрешна wifi мрежа. Виваком имаха базова станция в самото село, но имаше недоволство, имаше и статия даже за нея. След като им свърши договора, явно не са подновили и я премахнаха. Аз се прехвърлих към тях защото бяха много добре точно там, но уви.

ivobel721
Регистриран: 05 юни 2018, 17:37

Мнение от ivobel721 » 26 ное 2020, 00:36

defierofodds написа:
25 ное 2020, 17:53
А А1 не съм засичал място, където те да нямат поне 3Г, пък другите да имат.
Ами всъщност Мтел бяха обещали преди години, че всички станции ще са поне 3G, ама не мога да намеря статията сега. Не че може да им се вярва на обещанията, имайки предвид как през 2016 обещаха да пуснат VoLTE в 2017...

Ама иначе и аз съм доволен от тях, защото не ходя по села, а най-често съм между Варна или София. И в двете си работят супер и дупки в покритието, освен дълбоко в сгради, нямам. А пък ако не е 4G, ще е 3G 900, което си е с много по-силен сигнал винаги. Разговори почти никога не дропвам (в града никога не съм), освен ако не са VoIP (които губя само в асансьор или подлез, поради приоритета на 3G 2100 над 3G 900).

Ако ще ги сравнявам с другите, Виваком може да са по-добре в София, ама у нас във Варна Виваком са на 2 чертички LTE 900, докато А1 и Виваком имат 2-3 чертички LTE 1800 + LTE 2100. Теленор са така, щото си добавиха антена някъде наблизо, иначе като ги бях пробвал през 2018 ми дропнаха circuit-switched 3G разговор в коридора.

За мен проблем в покритието с А1 е само как във влака често имам слаб или никакъв сигнал, но to be fair и другите не са цвете за мирисане по северната линия. По магистрала (поне където я има) е 4G на 1800 дори, по останалата част от пътя понякога падам на 3G 900, но вече е рядко. Надявам се имат решение за дупките в покритието им с VoLTE, защото се надявам не става като VoIP разговори. (Част от това решение може да е това LTE 900 5 MHz, дето виждам все по-често извън градове, но никога не агрегирам с него.)

pretorianec
Регистриран: 06 юли 2007, 16:11

Мнение от pretorianec » 26 ное 2020, 09:59

През 2009г бях там също(в Радиново)! Работих в във Фреш Лоджик(големия логистичен център точно срещу Либхер) :)
Apple iPhone 14 Pro Max (128GB) Space Black
Apple Watch Nike SE 2 44mm Cellular
Apple AirPods Pro 2

vanko1985

Мнение от vanko1985 » 26 ное 2020, 10:07

pretorianec написа:
26 ное 2020, 09:59
През 2009г бях там също(в Радиново)! Работих в във Фреш Лоджик(големия логистичен център точно срещу Либхер) :)
Значи знаеш мястото, че има бая фирми и не малко персонал. В двора на Шнайдер има базова станция на А1 тази година гледам под тяхната се настаняват други, викам дано са вивата. Оказа се Теленора, сега двата оператора къртят в района.

pretorianec
Регистриран: 06 юли 2007, 16:11

Мнение от pretorianec » 26 ное 2020, 10:19

vanko1985 написа:
26 ное 2020, 10:07
pretorianec написа:
26 ное 2020, 09:59
Значи знаеш мястото, че има бая фирми и не малко персонал. В двора на Шнайдер има базова станция на А1 тази година гледам под тяхната се настаняват други, викам дано са вивата. Оказа се Теленора, сега двата оператора къртят в района.

Прекрасно го знам! При нас не бяха много хората(от порядъка на 100-200 души) но в Либхер и в Шнайдер са доста да!
Apple iPhone 14 Pro Max (128GB) Space Black
Apple Watch Nike SE 2 44mm Cellular
Apple AirPods Pro 2

leleque
Регистриран: 23 яну 2020, 13:44

Мнение от leleque » 26 ное 2020, 15:53

В крайна сметка, има ли VoLTE пуснато за iPhone?

Dan4o13
Регистриран: 21 окт 2019, 09:24

Мнение от Dan4o13 » 26 ное 2020, 15:57

leleque написа:
26 ное 2020, 15:53
В крайна сметка, има ли VoLTE пуснато за iPhone?
Има.

Отговори