Apple доминира класацията за най-продавани смартфони в началото на годината

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Apple доминира класацията за най-продавани смартфони в началото на годината

Мнение от board » 07 май 2018, 14:13

Друго нещо което ми е интересно в новината е, че с 50% повече хора са избрали малкия iPhone 8 пред iPhone 8 Plus. Aко приемем, че iPhone X също минава за сравнително компактен телефон, вземе и iPhone 7... От табличката излиза, че са купени 34 милиона компактни айфона и 8 милиона големи. Тоест интереса към по-компактните айфони е голям.

И от тук идва чуденето ми, защо се очаква следващите айфони да са с 5,8", 6,1", 6,5" дисплеи? Защо винаги по-големите модели имат по-добри характеристики...
Защо някой от конкурентите на Епъл, освен да копира ноча, не направи топ телефон с размерите на iPhone X?
С други думи, след като има добър интерес към сравнително компактни флагмани, защо производителите ни бутат умишлено да взимаме по-големи?

Be happy
Регистриран: 01 яну 2018, 11:16

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Apple доминира класацията за най-продавани смартфони в началото на годината

Мнение от Be happy » 07 май 2018, 18:38

Много хора, включително и аз искаме компактен телефон с върхови характеристики. На практика само Епъл удовлетворяват тази ниша. Аз самата по тази причина се насочих към iPhone 8. Десетката нещо не ми харесва, до последно умувах дали да я взема, но се спрях на осмицата.А и аз усетих тук във форума помогнаха за избора.

tvt555
Регистриран: 02 юли 2006, 21:15

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Apple доминира класацията за най-продавани смартфони в началото на годината

Мнение от tvt555 » 07 май 2018, 19:32

Аз също предпочитам компактни модели. Интересното е че и производителите на андроид телефоните не предлагат компактни модели под 5 инча с добри характеристики. Две години съм с Galaxy а3 2016 точно заради размера. Ослушвам се за компактен андроид телефон с който да го заменя, но освен новият компакт на Сони (който е дебел 12 милиметра) няма нищо интересно. Самсунг спряха а3 и а5 серията и ни налагат все по големи телефони. Същото е и при китайските производители.

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Apple доминира класацията за най-продавани смартфони в началото на годината

Мнение от board » 07 май 2018, 21:27

Еми прощавай, но аз не мога да приема iPhone 8 за актуален флагман. Ок има топ чипсет, ама според мен Епъл малко се бъзикат с потребителите, за четвърта година да използват един и същ дизайн, все 4,7 инчов 750x1334 дисплей, все същата батерия...
С iPhone X всъщност показах как съвсем малко по-голям телефон може да има много по-голям дисплей, много по-голяма батерия, втора камера...

Потребителски аватар
Вито
Регистриран: 09 яну 2008, 01:07

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Apple доминира класацията за най-продавани смартфони в началото на годината

Мнение от Вито » 07 май 2018, 23:09

[Quote]С iPhone X всъщност показах как съвсем малко по-голям телефон може да има много по-голям дисплей, много по-голяма батерия, втора камера...[/Quote]
Показаха, ама доволно си цуцат от другите модели, за тва не си дават много зор. Явно масовата идея е да има ябълка в огледалото на Плаза, пък Х ли е, 7, 8... се тая.

Vasil977
Регистриран: 29 авг 2016, 08:41

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Apple доминира класацията за най-продавани смартфони в началото на годината

Мнение от Vasil977 » 08 май 2018, 02:21

Само ще ви кажа днес в Лондон на ковънт гардън в магазина на ейпъл си оставих единия телефон за ремонт имах някаво петно на камерата и го ремонтираха 60 мин казах че не съм доволен от ремонта и ми смениха телефона с чисто нов не рефърбиш нз за вас ама ползвайте си самсунгите и тихо

dxv_pro
Регистриран: 02 юли 2010, 18:27

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Apple доминира класацията за най-продавани смартфони в началото на годината

Мнение от dxv_pro » 08 май 2018, 02:38

Дават ти чужд боклук, а твоя отива при друг който няма да забележи дефекта и всички са доволни. Чудно :D:D:D

Потребителски аватар
algor
Регистриран: 07 сеп 2006, 10:38

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Apple доминира класацията за най-продавани смартфони в началото на годината

Мнение от algor » 08 май 2018, 07:25

[Quote]iPhone X е флагман на Епъл, но в общата картинка е телефон среден клас.[/Quote]

Телефон среден клас, който всички андроид производители по света се скъсват да копират, а?!?!

Понякога в яда и злобата си пишете такива глупости, че наистина поглеждам в кой форум се намирам... (angry)
Ако искаш незабавно да видиш резултатите от труда си, мий чинии!

ilchev_n
Регистриран: 18 мар 2010, 20:10

Мнение от ilchev_n » 08 май 2018, 08:48

“Среден клас” , за теб слаб “2” ! Определено някой хора в този форум , обичат да стават за смях ! :D

Отговори