Apple е продала 48 милиона броя iPhone за тримесечието
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Apple е продала 48 милиона броя iPhone за тримесечието
Всяка новина за Епъл става причина за разправии, защото има такива хора, които я започват с : "Епъл отново разби конкуренцията!", "Епъл са най-добрите!" и т.н. Ползвам Note 4 и Iphone 6 - намирам доста положителни, но и доста негативни неща и в двата телефона. По темата: ми браво на тях, да си продават стоката. Все пак това си е бизнес, на тях не им пука, че ние тука си плюем по айфоните. Те си изкарват достатъчно пари.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Apple е продала 48 милиона броя iPhone за тримесечието
Има интересни тенденции.
30% от купувачите на iPhone са хора, които досега са използвали устройства с операционната система на Google Android. Това е най-високият темп на привличане на потребители по този показател, отчитан досега. Втората изненада е в това, че въпреки фокуса на компанията върху потребителите в САЩ големият ръст всъщност идва от чужбина. Пазарите извън САЩ са осигурили 62% от приходите през тримесечието.
Тия приказки за маси, ценностни ситеми... Познавачи се появиха. :D Ала бала. Това което постига Apple, е мечта за всяка компания, вкл. и за Самсунг.
Не знам как го постигат. Но знам, че ако ми сложат в ръцете модел на Самсунг и Apple, ще ги разпозная със затворени очи. По усещането.
В последно време ми попаднаха 2 модела на Самсунг от средния клас. Много са зле ! Мога да кажа с убеденост, че хората са ги купили само заради марката. Има много по-добри предложения, на по-атрактивни цени. Но това не значи, че тези хора са прости, без "ценностна система". Вярвали са, че марката си струва парите. И сега са много разочаровани.
30% от купувачите на iPhone са хора, които досега са използвали устройства с операционната система на Google Android. Това е най-високият темп на привличане на потребители по този показател, отчитан досега. Втората изненада е в това, че въпреки фокуса на компанията върху потребителите в САЩ големият ръст всъщност идва от чужбина. Пазарите извън САЩ са осигурили 62% от приходите през тримесечието.
Тия приказки за маси, ценностни ситеми... Познавачи се появиха. :D Ала бала. Това което постига Apple, е мечта за всяка компания, вкл. и за Самсунг.
Не знам как го постигат. Но знам, че ако ми сложат в ръцете модел на Самсунг и Apple, ще ги разпозная със затворени очи. По усещането.
В последно време ми попаднаха 2 модела на Самсунг от средния клас. Много са зле ! Мога да кажа с убеденост, че хората са ги купили само заради марката. Има много по-добри предложения, на по-атрактивни цени. Но това не значи, че тези хора са прости, без "ценностна система". Вярвали са, че марката си струва парите. И сега са много разочаровани.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Apple е продала 48 милиона броя iPhone за тримесечието
И аз веке съм с новият хайфон, 2000лв се изръсих, най-умната ми покупка....
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Apple е продала 48 милиона броя iPhone за тримесечието
Умна? Едва ли. Върши ти работа? Така е по-възможно. Няма нищо толкова лошо във флагманите от тази година, колкото преаклено високите им цени.
Apple е продала 48 милиона броя iPhone за тримесечието
Никаква работа не върши, същият боклук като предният модел....
Ем умна не умна -това е, тия пари ко да ги прая.
Ем умна не умна -това е, тия пари ко да ги прая.
Re: Apple е продала 48 милиона броя iPhone за тримесечието
Прав си, парите са за харчене, просто мисля, че има и по-добри начини да ги изхарчиш от това да ги хвърлиш за един телефон, колкото и по-добър да е от предния ти. Лично мнение е това. Уважавай го така, както искаш да уважаваме твоето. Не съм тръгнал да те карам да го продаваш обратно, нали?
Re: Re: Apple е продала 48 милиона броя iPhone за тримесечието
е, догодина ще се продава... идва Айфон 7.
Re: Re: Re: Apple е продала 48 милиона броя iPhone за тримесечието
Викторе, снимката която си сложил за аватар перфектно показва отношението на голямата част от потребителите към новината колко броя е продала компания X от продукт Y... (woo)
По темата, всяка година едни и същи "абонирани" си купуват поредният модел, без значение дали имат нужда, дали наистина е по-добър от предният. Само за пример, големият процент на ръст на продажбите в Китай се дължи на... ЦВЕТА (розово злато), за какво качество ми говорите, за каква ОС и т.н. Този пример ми напомня за един стар виц:
"Влиза блондинка в Техно*** и казва на консултанта, че иска да купи лаптоп. Тоя я пита какъв модел, с какъв процесор, с колко памет и т.н. Тя отговаря - "Sony, ама РОЗОВ". :D
По темата, всяка година едни и същи "абонирани" си купуват поредният модел, без значение дали имат нужда, дали наистина е по-добър от предният. Само за пример, големият процент на ръст на продажбите в Китай се дължи на... ЦВЕТА (розово злато), за какво качество ми говорите, за каква ОС и т.н. Този пример ми напомня за един стар виц:
"Влиза блондинка в Техно*** и казва на консултанта, че иска да купи лаптоп. Тоя я пита какъв модел, с какъв процесор, с колко памет и т.н. Тя отговаря - "Sony, ама РОЗОВ". :D
Coolpad Cool1 dual / Custom ROM.
[Quote]Apple отново разбива конкуренцията. Това е показателно за качеството на продуктите им.[/Quote]Така сигурно си казват още 50 милиона, които ще купят iPhone следващите 3 месеца, ставайки 100 милиона. Което ще се окаже още по-показателно за третата смяна от 50 милиона купувачи...
Е аз съм от другите, дето не броят мухите, а гледат дали НАИСТИНА продуктът е чак толкова добър и няма съперник по качество и функционалност.
Докога ще се дразним с лудите печалби на някоя фирма, в която нямаме акции или работна позиция? Всичко е маркетинг и владеене на умовете.
Е аз съм от другите, дето не броят мухите, а гледат дали НАИСТИНА продуктът е чак толкова добър и няма съперник по качество и функционалност.
Докога ще се дразним с лудите печалби на някоя фирма, в която нямаме акции или работна позиция? Всичко е маркетинг и владеене на умовете.
"Supeeer trudno
Mi samo te nawiwat da si wzemesh iphone"
Директен цитат от разговор с приятел в Дания. Не е много трудно да продадеш 48,000,000 iPhone-а, а?
Mi samo te nawiwat da si wzemesh iphone"
Директен цитат от разговор с приятел в Дания. Не е много трудно да продадеш 48,000,000 iPhone-а, а?