Apple иска да спре продажбата на устройства на HTC в Щатите
Re: Apple иска да спре продажбата на устройства на HTC в Щатите
[Quote]а колко хора останаха доволни от айфоун 4[/Quote]
Около 70-80% от приятелите ми с айфон са доволни. Но не това е темата, странно ми е как всеки съди всеки при условие, че се знае предварително изхода на делото :)
Около 70-80% от приятелите ми с айфон са доволни. Но не това е темата, странно ми е как всеки съди всеки при условие, че се знае предварително изхода на делото :)
[Quote]че се знае предварително изхода на делото[/Quote]
Apple ще изгуби и това дело, но те имат парите да продължават с нови дела.
Apple ще изгуби и това дело, но те имат парите да продължават с нови дела.
Знам, те щом с нокиа загубиха делото.. Иначе го правят, за да си мислят хората, че всички плагиатстват от тях (може и да е така, не съм компетентен и ми е все едно, но не вярвам те да са измислили абсолютно всичко), явно разходите по делата им се възвръщат доста добре от продажбите. Но поне мен като обикновен потребител ме дразни леко това, че вместо да слушам за айфон 5 или кингдъма, слушам и чета неща, които не ме засягат, а и не засягат никого освен двете фирми :)
Доста глупаво се изказвате, изглежда не сте запознати със същността на патентните дела. Още преди да съдят HTC, Apple знаят, че няма да успеят да спрат продажбите им. HTC също го знаят. "Спиране на продажбите на територията на ******" е просто текст, принципно съдържание. Надеждата винаги е това да се предотврати чрез солидно финансово договаряне между двете страни.
На мен ми е любопитно за какви патенти точно става дума. При самсунг е ясно положението, но при htc...
Иначе не вярвам да стигнат до финансово споразумение, защото htc нямат сметка. И да са нарушили някои патенти, то те са ги заобиколили и няма даже да ги глобят минимално. :) По-скоро мотивът е по-евтината реклама пред хората от страна на епъл :)
Иначе не вярвам да стигнат до финансово споразумение, защото htc нямат сметка. И да са нарушили някои патенти, то те са ги заобиколили и няма даже да ги глобят минимално. :) По-скоро мотивът е по-евтината реклама пред хората от страна на епъл :)
HTC хвърлиха голяма сума пари за комания, за да се сдобият с пакето от патенти. Сериозно ли мислиш, че са заобикаляли?
Несериозно е да си мисля, че не са заобикаляли, само самсунг правят всичко 1:1...
Епъл пък преди седмица даде 2 милиарда, за да купи патенти на Nortel, явно има голяма игра в тази патентна война.
[Quote]Доста глупаво се изказвате, изглежда не сте запознати със същността на патентните дела.[/Quote]Е хайде без квази-експертни комплименти. Не претендирам да съм много навътре в междуфирмените съдебни войни, но нека някой ме обори аргументирано. Ако се знае предварително резултатът от делото, защо да се правят и финансови сделки... с HTC? Просто Apple имат камара пари и могат да си позволят да ги прахосват като част от стратегическия си PR курс.
Не беше към теб, просто мнението ти беше първо в страницата.