Apple иска да спре продажбата на устройства на HTC в Щатите

Cabela
Регистриран: 17 яну 2006, 18:48

Re: Apple иска да спре продажбата на устройства на HTC в Щатите

Мнение от Cabela » 14 юли 2011, 12:49

Я чакай малко :D ахахах стига глупости ! iOS Има много приложения и това е ! Прати нещо по blue tooth? използвай го като mass storage device? Целия му интерфейс е толкова орязан, че нищо не можеш да правиш. Затворен отвсякаде телефон, за смучене на пари от тези който го използват. Той дори не е предназначен за България ..Android е милион пъти по добра. Имал съм над 30 телефона в последните 3 години, чуй едно мнение. Коя система предлага повече: а) отворената или б) затворената. И на кой му харесва някой друг да му казва какво да прави ? Защото ейпъл правят точно това, опитват се да диктуват какво да правиш. Вярно че до България не им стига влиянието, но на американци им харесва, ония са роботи, най-лесно им е да им казват какво да правят и да бъхтят. Така че си в голяма заблуда приятел, отвори си очите!

makeno
Регистриран: 15 дек 2006, 12:37

Мнение от makeno » 14 юли 2011, 12:58

Малко извън темата, но по колко често ползвате блутуут? Имам два телефона, даже 3, но третия не е пристигнал още. Единият е айфон, затворен, другият е омниа 2. Блутуут не съм ползвал от поне година, не ми се е налагало. Не ми трябва и да си ползвам телефоните за флашка. Лично мен ме дразни айтюнс и не мога да го гледам дори. Ако нямаше тази айтюнс принуда щеше да е доста добър телефон, но така, out of the box, не ме кефи телефона. За мен това е дребния детайл, който разваля целия телефон.

keyone
Регистриран: 13 юни 2005, 18:18

Мнение от keyone » 14 юли 2011, 13:01

Имал си 30 телефона? И мислиш, че след като ми кажеш това, аз бих повярвал, че някой от тях ти е харесал? Явно не стават и не могат да те задържат. И акво излиза? Накрая трябва да плащаш за приложения и аксесоари при айФоун, но за да имаш адекватен робот, трябва да сменяш модела на всеки 3-4-5 месеца. Брех, да му имам отвореността.

C0ldblooded
Регистриран: 17 юли 2004, 10:21

Мнение от C0ldblooded » 14 юли 2011, 13:16

рядко ТЪПО изказване пич... всъщност много ТЪПО. Обикновенно е ТОЧНО обратното - захлюпените си купуват безумно скъпи гнили ябълки щото им ги продават в лъскава опаковка (и това храни бат ти Джобс в последните години). Който знае за какво става въпрос директно подминава... Помежду другото Android мина iOS по безплатни приложения още Април, платените се очаква да станат повече до края на Август.

omax
Регистриран: 30 ное 2006, 08:48

Мнение от omax » 14 юли 2011, 14:23

Не разсъждавам върху причините, а споделих факта:
"тъпия i4", който е модел на повече от година, миналият месец е реализирал повече продажби от топ телефоните на адроид......
Самият факт, че въпросните андроид телефони вече са на цената на употребяван миналогодишен модел ми дава достатъчно основание да стигна до извода, че потребителя предпочита i4 пред двуядрени супер амолед зверове. Което пък от своя страна ме кара да си мисля, че не хардуера е търсен от въпросният потребипте, а ОС-а......
Същото се случи и с мен....

Cawo
Регистриран: 16 яну 2006, 18:44

Мнение от Cawo » 14 юли 2011, 14:59

- За мен, това е апарат с характеристика на телефон от среден клас с предварително придадена висока сантиментална стойност - просто е модерен. Apple доста успешно съсздава впечатление у хората, че притежават нещо повече от това, което имат всъщност! А и този изтъркан дизайн (корпус/интерфейс)... все едно 5 години госини ходиш с един и същи телефон, за който, плащаш такса от по няколко хиляди лева годишно. Играл съм си доста пъти с iPhone и не съм останал кой-знае колко впечатлен от него, не и до толкова, че да си го купя. Скучен ми е... не мога да си представя, че ще ползвам този телефон в продължение на една година, докато пуснат "новият модел", който, ще е същия като старият, но с по-голям дисплей. Това, допълнително ме мотивира, да не си го купя. С добри впечатления съм останал от телефоните на Samsung, SE и HTC и някои изключения от другите марки :)
Повечето от моите приятели, нищо не разбират от телефони, но са останали с добри впечатления от Андроид, че даже и от Симбиан (да се чудиш). Възможността за персонализирането на интерфейса на Андроида, печели доста симпатии, а и различните марки у-вата с тази ОС (и не само с нея) са доста разнообразни (повечето) като дизайн, до колкото е възможно да се разнообрази този дизай тип "тухла". Създават впечатление, че когато си купуваш нов телефон, си купуваш нов телефон, а не същият като стария, но с мааалко по-голям дисплей, като при iPhone. Повечето хора, които познавам и и притежават iPhone са се сдобили с него, само, заради сантименталната стойност, която му е придадена предварително - прави ги да изглеждат такива, каквито не са - ако искаш да изглеждаш супер модерен и и с висок финансов стаус, а не притежаваш тези две неща - iPhone!
Останалите са, разни дечковци, които, градят самочувствие на база, това, колко са им мощни комповете, какъв им е телефона, марката маратонки, дрехи и... ужас... проектират себе си в/у всичко, което, вече е известно и е "нещо" в сравнение със останалите "неща" и най-вече от тях самите - самочувствие без покритие :)
Останалите, просто, робуват на моди, сентенции, тенденции и т.н.т. или просто, на неиформираността си в областта на високите технологии. Намира се и някой техно фен, който, намира някой и друг плюс в техн. отношение в този апарат, но те са една нищожна част от потребителите на въпросният телефон. Общо взето, сантиментална стойност прави iPhone да е такъв, какъвто е, не толкова техн. характеристики. Затова и цената му е толкова висока - суетата е скъпо удоволствие ;)

Cawo
Регистриран: 16 яну 2006, 18:44

Мнение от Cawo » 14 юли 2011, 15:15

- Един пикльо, сега ми сподели още една причина, заради която си бил купил iPhone - "Който има iPhone е готин, който няма, е сдухан". Трябва да се оправдаят очакванията на другите, все пак :)

Cabela
Регистриран: 17 яну 2006, 18:48

Мнение от Cabela » 14 юли 2011, 15:16

Да, имал съм ги, и честно да ти кажа бях един от първите в България с АйФон още когато се появиха. А относно телефоните, да не ме задържат. Най-много нокий съм сменял, като при тях е лесно да се обясни защо. Даже последния който взех е с андройд и той ме задържа най-много HTC tattoo което си взех на шега, защото гледах недоверчиво на андройд и не исках да се хвърлям с пари.И да, често ми се налага да използвам blue-tooth интерфейса, било то в колата с радиото което има BT или ремоут контрол над пц докато съм в къщи да сменям музиката, или пък с колегите да си метнем някоя снимка от снощи , или новия хит на Тони Стораро ако щеш.. Като мама и тати са ти купили АйФон и не си виждал друго, тихо и недей говори така на непознати "отворко" да не си испатиш някаде. Писнало ми е от интернет отворковци.

west ham
Регистриран: 04 юни 2010, 19:15

Мнение от west ham » 14 юли 2011, 15:32

Може i os да е номер 1,но е много затворена операционна система,със слаби възможности за персонализация,което мен адски много ме дразни.

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Мнение от board » 14 юли 2011, 17:09

Много забавна станала тази тема.

[Quote]И да, често ми се налага да използвам blue-tooth интерфейса, било то в колата с радиото което има BT или ремоут контрол над пц докато съм в къщи да сменям музиката, или пък с колегите да си метнем някоя снимка от снощи , или новия хит на Тони Стораро ако щеш[/Quote]
Тоя номер за радиото в колата и ние го знаем, ремоут десктопа го правим през Wi-Fi или интернет, но честно казано ми е най-мъчно за хитовете на Тони Стораро :D

[Quote]"отворко" да не си и[B]с[/B]патиш няк[B]а[/B]де[/Quote]
И[B]с[/B]плаших се направ[B]у[/B]:D

[Quote]За мен, това е апарат с характеристика на телефон от среден клас [/Quote]
Това днес ли го установи или си го знаеше още при пускането му преди година?

Отговори