Apple иска от февруари всички приложения за iOS да имат 64-битов код

mr_j
Регистриран: 05 апр 2005, 12:10

Re: Apple иска от февруари всички приложения за iOS да имат 64-битов к

Мнение от mr_j » 22 окт 2014, 17:42

Нали затова е преход, за да е плавен.

Музиканти ползват много iPad за адски много неща, художници, аниматори, в киноиндустрията. Със сигурност се ползва и в др. области, но не съм запознат.

KOBRETI
Регистриран: 30 авг 2005, 16:44

Мнение от KOBRETI » 22 окт 2014, 18:05

[Quote]Музиканти ползват много iPad за адски много неща, художници, аниматори, в киноиндустрията. Със сигурност се ползва и в др. области, но не съм запознат.[/Quote]

Във форума всички имат смартфони, нека всеки даде пример от личния си опит...

Аз, например, съм правил следните неща по работа с телефона си:

- изработка на уеб страница и качване на ФТП
- ремоут аксес за съпорт на клиент
- снимане и монтаж на рекламни клипчета за събития (свързани с картинг и моторни спортове)
- следене на позициите на сайтове в Гугъл
- диагностициране на автомобили и чистене на грешки (това лично и на приятели, но си е вид бизнес - имам приятел, който си го ползва в сервиза...)
- приемане и плащане през ралзични системи - Уебмъни, Пейпал, Биткоин и т.н.
- управление на доставки през приложението на Еконт
- сканиране (и ОЦР-ване) на документи, както и печатане
- управление на ВПС хостинга си
- управление на бази данни
- управление на WP сайтове
- управление на онлайн магазини

На пръв прочит само за тези се сещам... Давайте, вие сте наред...

A4i
Регистриран: 08 фев 2009, 02:32

Мнение от A4i » 22 окт 2014, 22:27

Има много специализиран и корпоративен софтуер за iPad. Таблета се използва масово в медицината и образованието.

KOBRETI

Мнение от KOBRETI » 22 окт 2014, 22:29

Това ми е ясно. Любопитно ми е хората от форума за какъв бизнес го ползват

A4i
Регистриран: 08 фев 2009, 02:32

Мнение от A4i » 22 окт 2014, 22:46

Според мен идеята е да се отреже хардуерната поддръжка за 32-битови приложения в следващите устройства и да се освободи транзисторен бюджет.

Stanislaw
Регистриран: 31 юли 2011, 23:53

Мнение от Stanislaw » 22 окт 2014, 22:59

Специализиран софтуер има не само за ipad, въпреки, че през целия ми живот на обикаляне по света не съм видял такъв, дори и в централата на Apple като съм влизал не помня вече колко пъти. За корпоративен веднага мода да дам пример с wallstreet, където съм влизал на определени етажи, използват таблети на Lenovo (не съм сигурен кой модел точно). Имат си разработен собствен специализиран софтуер за различните фондове. Приложението е 6ГБ и за мен е пълна щуротия с всякакви графики, диаграми и тем подобни картинки от които не разбирам нищо, признавам си. Виждал съм училище в Япония и Австралия със специални таблети на Samsung окачени на вратите на всяка стая и всеки ученик който влиза в стаята се отбелязва със специална карта. Софтуера го регистрира и отсява липсващите ученици. Ако учителя не премахне ученика от липсващия списък до края на часа, системата автоматично праща известие на родителите, че детето не е на училище.Друг пример. В една клиника във Вашингтон видях на таблет(не беше ipad, стори ми се някаква измислена марка или може би местна) как показват на пациент, който ще бъде опериран стъпките на операцията в детайли- 3D модел на човек, после къде ще направят разрез, колко голям, какво ще разрежат после и т.н и т.н до самото зашиване. Всички приложения и програми разработени за мобилна платформа са само бегла сянка на истинските приложения.

AVKansazov
Регистриран: 22 сеп 2010, 14:10

Мнение от AVKansazov » 23 окт 2014, 00:08

Стига де, караш ги да си напънат мозъчната клетка да мислят коя от инсталираните игрички в таблета може да мине за бизнес приложение :D
Honor 50 13.0 + Samsung Galaxy Tab S7 13.0 + Xiaomi MiBox 3 9.0
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport

KOBRETI

Мнение от KOBRETI » 23 окт 2014, 00:14

Ами, нали всички претендират, че са \"инвестирали\" в бизнес устройства, които се използват от професионалисти... Та ми е любопитно за какво си ги ползват ;-)

fintaraBG
Регистриран: 09 яну 2010, 00:45

Мнение от fintaraBG » 23 окт 2014, 01:04

Кобрети, винаги задаваш интересни въпроси и винаги те остават без отговор... (whistle)
S9+

muamamu1
Регистриран: 29 сеп 2013, 20:04

Мнение от muamamu1 » 23 окт 2014, 02:06

За мен таблетът е устройство, което няма място на пазара в момента, но останах впечетлен от възможностите на Air 2 в поседната презентация на Apple. Имаше демонстрация на software за photo- и video editing. Можеш да започнеш от там. Разбира се, опциите не са така богати като при desktop editor-ите, но човек не може да отрече, че докато Android и iOS са на прибилизително на едно ниво при телефоните, то при таблетите iOS има много по-богата база приложения, които на всичкото отгоре работят много по-добре. Това е факт, за който се говори във всяко едно review на Air 2.

Като цяло, един ден всички тези устройства ще се слеят в едно, което носиш в джоба си и свързваш с различен хардуер навсякъде, където обикаляш, а 64-битовата технология е просто поредната стъпка към тази крайна цел. Да приемем, че в момента тя няма реална ползва, което не е така, но разликата за крайния потребител е наистина малка и не искам да споря точно заради това. Все пак, създаването на 32- и 64-битов код за iOS не отнема почти никакво допълнително време или сили, така че не виждам къде е проблемът?

Отговори