Apple иска от февруари всички приложения за iOS да имат 64-битов код
Re: Apple иска от февруари всички приложения за iOS да имат 64-битов к
Нали затова е преход, за да е плавен.
Музиканти ползват много iPad за адски много неща, художници, аниматори, в киноиндустрията. Със сигурност се ползва и в др. области, но не съм запознат.
Музиканти ползват много iPad за адски много неща, художници, аниматори, в киноиндустрията. Със сигурност се ползва и в др. области, но не съм запознат.
[Quote]Музиканти ползват много iPad за адски много неща, художници, аниматори, в киноиндустрията. Със сигурност се ползва и в др. области, но не съм запознат.[/Quote]
Във форума всички имат смартфони, нека всеки даде пример от личния си опит...
Аз, например, съм правил следните неща по работа с телефона си:
- изработка на уеб страница и качване на ФТП
- ремоут аксес за съпорт на клиент
- снимане и монтаж на рекламни клипчета за събития (свързани с картинг и моторни спортове)
- следене на позициите на сайтове в Гугъл
- диагностициране на автомобили и чистене на грешки (това лично и на приятели, но си е вид бизнес - имам приятел, който си го ползва в сервиза...)
- приемане и плащане през ралзични системи - Уебмъни, Пейпал, Биткоин и т.н.
- управление на доставки през приложението на Еконт
- сканиране (и ОЦР-ване) на документи, както и печатане
- управление на ВПС хостинга си
- управление на бази данни
- управление на WP сайтове
- управление на онлайн магазини
На пръв прочит само за тези се сещам... Давайте, вие сте наред...
Във форума всички имат смартфони, нека всеки даде пример от личния си опит...
Аз, например, съм правил следните неща по работа с телефона си:
- изработка на уеб страница и качване на ФТП
- ремоут аксес за съпорт на клиент
- снимане и монтаж на рекламни клипчета за събития (свързани с картинг и моторни спортове)
- следене на позициите на сайтове в Гугъл
- диагностициране на автомобили и чистене на грешки (това лично и на приятели, но си е вид бизнес - имам приятел, който си го ползва в сервиза...)
- приемане и плащане през ралзични системи - Уебмъни, Пейпал, Биткоин и т.н.
- управление на доставки през приложението на Еконт
- сканиране (и ОЦР-ване) на документи, както и печатане
- управление на ВПС хостинга си
- управление на бази данни
- управление на WP сайтове
- управление на онлайн магазини
На пръв прочит само за тези се сещам... Давайте, вие сте наред...
Има много специализиран и корпоративен софтуер за iPad. Таблета се използва масово в медицината и образованието.
Това ми е ясно. Любопитно ми е хората от форума за какъв бизнес го ползват
Според мен идеята е да се отреже хардуерната поддръжка за 32-битови приложения в следващите устройства и да се освободи транзисторен бюджет.
Специализиран софтуер има не само за ipad, въпреки, че през целия ми живот на обикаляне по света не съм видял такъв, дори и в централата на Apple като съм влизал не помня вече колко пъти. За корпоративен веднага мода да дам пример с wallstreet, където съм влизал на определени етажи, използват таблети на Lenovo (не съм сигурен кой модел точно). Имат си разработен собствен специализиран софтуер за различните фондове. Приложението е 6ГБ и за мен е пълна щуротия с всякакви графики, диаграми и тем подобни картинки от които не разбирам нищо, признавам си. Виждал съм училище в Япония и Австралия със специални таблети на Samsung окачени на вратите на всяка стая и всеки ученик който влиза в стаята се отбелязва със специална карта. Софтуера го регистрира и отсява липсващите ученици. Ако учителя не премахне ученика от липсващия списък до края на часа, системата автоматично праща известие на родителите, че детето не е на училище.Друг пример. В една клиника във Вашингтон видях на таблет(не беше ipad, стори ми се някаква измислена марка или може би местна) как показват на пациент, който ще бъде опериран стъпките на операцията в детайли- 3D модел на човек, после къде ще направят разрез, колко голям, какво ще разрежат после и т.н и т.н до самото зашиване. Всички приложения и програми разработени за мобилна платформа са само бегла сянка на истинските приложения.
-
- Регистриран: 22 сеп 2010, 14:10
Стига де, караш ги да си напънат мозъчната клетка да мислят коя от инсталираните игрички в таблета може да мине за бизнес приложение :D
Honor 50 13.0 + Samsung Galaxy Tab S7 13.0 + Xiaomi MiBox 3 9.0
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport
Ами, нали всички претендират, че са \"инвестирали\" в бизнес устройства, които се използват от професионалисти... Та ми е любопитно за какво си ги ползват ;-)
Кобрети, винаги задаваш интересни въпроси и винаги те остават без отговор... (whistle)
S9+
За мен таблетът е устройство, което няма място на пазара в момента, но останах впечетлен от възможностите на Air 2 в поседната презентация на Apple. Имаше демонстрация на software за photo- и video editing. Можеш да започнеш от там. Разбира се, опциите не са така богати като при desktop editor-ите, но човек не може да отрече, че докато Android и iOS са на прибилизително на едно ниво при телефоните, то при таблетите iOS има много по-богата база приложения, които на всичкото отгоре работят много по-добре. Това е факт, за който се говори във всяко едно review на Air 2.
Като цяло, един ден всички тези устройства ще се слеят в едно, което носиш в джоба си и свързваш с различен хардуер навсякъде, където обикаляш, а 64-битовата технология е просто поредната стъпка към тази крайна цел. Да приемем, че в момента тя няма реална ползва, което не е така, но разликата за крайния потребител е наистина малка и не искам да споря точно заради това. Все пак, създаването на 32- и 64-битов код за iOS не отнема почти никакво допълнително време или сили, така че не виждам къде е проблемът?
Като цяло, един ден всички тези устройства ще се слеят в едно, което носиш в джоба си и свързваш с различен хардуер навсякъде, където обикаляш, а 64-битовата технология е просто поредната стъпка към тази крайна цел. Да приемем, че в момента тя няма реална ползва, което не е така, но разликата за крайния потребител е наистина малка и не искам да споря точно заради това. Все пак, създаването на 32- и 64-битов код за iOS не отнема почти никакво допълнително време или сили, така че не виждам къде е проблемът?