Apple коментира проблема с картите на iOS 6
-
- Регистриран: 24 сеп 2012, 12:39
Re: Apple коментира проблема с картите на iOS 6
Супер новина, да си я взимат в Купертино заедно с другата Златка и още един презокеански лайнер други такива ВИП персони от България.
:D
:D
[Quote]За незапознатите ще кажа, че engine-а на Apple, който задвижва Safari е open source и благодарение на него съществува Chrome.[/Quote]
За незапознатите пък аз ще кажа, че говориш пълни глупости. Ако WebKit беше на Аппле, никога нямаше да е open source! Вземи малко да попрочетеш, преди да пишеш глупости...
За незапознатите пък аз ще кажа, че говориш пълни глупости. Ако WebKit беше на Аппле, никога нямаше да е open source! Вземи малко да попрочетеш, преди да пишеш глупости...
[Quote]За незапознатите пък аз ще кажа, че говориш пълни глупости. Ако WebKit беше на Аппле, никога нямаше да е open source! Вземи малко да попрочетеш, преди да пишеш глупости...[/Quote]
Ето факти, да видим кой пише глупости:
1. The WebKit project was started within Apple by Don Melton on 25 June 2001 as a fork of KHTML and KJS.
Т.е. Apple правят fork на KHTML (който е в основата на Konqueror) и се кръщава WebKit.
2. On June 7, 2005, Safari developer Dave Hyatt announced on his weblog that Apple was open-sourcing WebKit (previously, only WebCore and JavaScriptCore were open source) and opening up access to WebKit's CVS tree and the bug Database tool.[15] This was announced at Apple's Worldwide Developers Conference 2005 by Apple Senior Vice President of Software Engineering Bertrand Serlet.
Т.е. 2005-та Apple отварят достъпа до CVS хранилището на WebKit за всички.
3. Неслучайно user agent стринга на Chrome е следния:
Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64) [B]AppleWebKit/537.1[/B] (KHTML, like Gecko) Chrome/21.0.1180.89 [B]Safari/537.1[/B]
Твоите доводи какви са, за да кажеш че пиша глупости? :)
[Quote]Демек, потребителите на иФон сега ще трябва да чакат 9 години, за да получат нещо качествено ли?
[/Quote]
Ползвам Safari от 2005-та (когато компютрите им бяха с PPC процесори) и още тогава си беше чудесен браузър. За картите ще успеят доста по-бързо да наваксат. А през това време google най-вероятно ще пуснат тяхно приложение за iOS и всички ще са доволни. Иначе наистина можеха да поизчакат докато направят по-пълни карти, но какво да ги правиш - корпоративни интереси :)
Ето факти, да видим кой пише глупости:
1. The WebKit project was started within Apple by Don Melton on 25 June 2001 as a fork of KHTML and KJS.
Т.е. Apple правят fork на KHTML (който е в основата на Konqueror) и се кръщава WebKit.
2. On June 7, 2005, Safari developer Dave Hyatt announced on his weblog that Apple was open-sourcing WebKit (previously, only WebCore and JavaScriptCore were open source) and opening up access to WebKit's CVS tree and the bug Database tool.[15] This was announced at Apple's Worldwide Developers Conference 2005 by Apple Senior Vice President of Software Engineering Bertrand Serlet.
Т.е. 2005-та Apple отварят достъпа до CVS хранилището на WebKit за всички.
3. Неслучайно user agent стринга на Chrome е следния:
Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64) [B]AppleWebKit/537.1[/B] (KHTML, like Gecko) Chrome/21.0.1180.89 [B]Safari/537.1[/B]
Твоите доводи какви са, за да кажеш че пиша глупости? :)
[Quote]Демек, потребителите на иФон сега ще трябва да чакат 9 години, за да получат нещо качествено ли?
[/Quote]
Ползвам Safari от 2005-та (когато компютрите им бяха с PPC процесори) и още тогава си беше чудесен браузър. За картите ще успеят доста по-бързо да наваксат. А през това време google най-вероятно ще пуснат тяхно приложение за iOS и всички ще са доволни. Иначе наистина можеха да поизчакат докато направят по-пълни карти, но какво да ги правиш - корпоративни интереси :)
А аз пак питам що за сравнение е това при положение, че нито картите им са open source, нито покрай политиката им в последните години има шанс да отворят кода на каквото и да е. Точно обратното, това трябва да е пример как "новите" Apple ще залязат - защото обърнаха гръб на принципите, които в по-дългосрочен план са успешни и за бизнеса. Със сегашната си агресивна политика рано или късно ще се самозакопаят.
[Quote]А аз пак питам що за сравнение е това при положение, че нито картите им са open source, нито покрай политиката им в последните години има шанс да отворят кода на каквото и да е. Точно обратното, това трябва да е пример как "новите" Apple ще залязат - защото обърнаха гръб на принципите, които в по-дългосрочен план са успешни и за бизнеса. Със сегашната си агресивна политика рано или късно ще се самозакопаят.[/Quote]
Всяка компания залязва рано или късно, не се съмнявам, че и Apple ги чака това (както и Google и Microsoft), това са съвсем нормални неща. Намесих Safari, защото е поредният пример как Apple правят супер успешен и добър продукт за много кратко време. Не се съмнявам, че и с картите ще стане нещо подобно. През това време обаче да му мислят юзърите, аз айфон нямам и скоро няма да имам, защото ми е скучен. :)
Всяка компания залязва рано или късно, не се съмнявам, че и Apple ги чака това (както и Google и Microsoft), това са съвсем нормални неща. Намесих Safari, защото е поредният пример как Apple правят супер успешен и добър продукт за много кратко време. Не се съмнявам, че и с картите ще стане нещо подобно. През това време обаче да му мислят юзърите, аз айфон нямам и скоро няма да имам, защото ми е скучен. :)
А да не би Гугъл да са стартирали с безгрешна карта. Даже вече 7години още чистят бъгове и лично за мен има дразнещи неща в Google maps и Earth.
За мен Apple Maps вървят по бързо от гугъл-ските, рабои офлайн, картографията изглежда по приятно и има turn-by-turn (за което Гугъл се бяха стиснали за iOS). Има и някои пропуски които ще се изчистият най-вероятно до няколко ъпдейта. За сега не ме грее че на остров Мичио няма карта на улиците. То е ясно, че когато заработи нещо изкачат работи за дооправяне.
Но пък "безгрешните" веднага се нахвърлиха да критикуват.
За мен Apple Maps вървят по бързо от гугъл-ските, рабои офлайн, картографията изглежда по приятно и има turn-by-turn (за което Гугъл се бяха стиснали за iOS). Има и някои пропуски които ще се изчистият най-вероятно до няколко ъпдейта. За сега не ме грее че на остров Мичио няма карта на улиците. То е ясно, че когато заработи нещо изкачат работи за дооправяне.
Но пък "безгрешните" веднага се нахвърлиха да критикуват.
Аз не зная къде живееш. Но зная, че скоро български карти няма да ни огреят, най-вероятно никога. Не си хич убедителен.
Живея в София, България карта имам:). Онзи ден в таксито пробвах и функцията Turn-by-turn и работи.
това което има за България е:
Maps: Standard
Maps: Satellite
Maps: Directions
Maps: Turn-by-Turn Navigation
няма:
3D Buildings
Traffic
Не искам и да те убеждавам, България няма пазар. И за съжаление малко хора работят за обратното.
това което има за България е:
Maps: Standard
Maps: Satellite
Maps: Directions
Maps: Turn-by-Turn Navigation
няма:
3D Buildings
Traffic
Не искам и да те убеждавам, България няма пазар. И за съжаление малко хора работят за обратното.
http://www.mobilebulgaria.com/news/view.php?id=24389
Тествах новите карти в петък. София - Пловдив. Работеха без грешка, вкл. навигацията. Проблемът явно е най-вече в хибридните и сателитните карти...