Apple отчита рекордно второ тримесечие, продава 35 милиона броя iPhone

Parmenion
Регистриран: 18 май 2010, 14:17

Re: Apple отчита рекордно второ тримесечие, продава 35 милиона броя iP

Мнение от Parmenion » 27 апр 2012, 10:26

[Quote]Да, с тази огромна планина от пари могат да се направят чудеса в техниката, иновациите и производството. Стига, разбира се натрупването на подобен капитал да не образува черна дупка за все повече и повече пари - т.е. това да е първата и единствената цел на компанията. Ще ми се да бъда опроверган - би било в интерес на всички.
Засега не виждам нищо, което да ме обори. Водят се стотици безумни дела за кокошкарски патенти, за които са изхарчени 0,000001% от тези приходи, не са нищо особено, а често не са техни или не са придобити коректно. И това единствено с цел да се изгони конкуренцията от още едно късче пазари, което да се прилапа. Заоблени ъгълчета, симетрия на екрана върху предния панел и всякакви подобни глупости....
Има фирми като Sharp, които със сиромашкия си пазарен дял спрямо Samsung при TV и LCD/LED панелите продължават да са лидери в технологичната си област. [/Quote]

Добър коментар колега.

Sage
Регистриран: 30 авг 2004, 18:43

Мнение от Sage » 27 апр 2012, 14:23

Вярно, в Щатите почваше октомври месец фискалната година.

SwollenMembers
Регистриран: 12 мар 2006, 15:57

Мнение от SwollenMembers » 27 апр 2012, 17:17

[Quote]Да, с тази огромна планина от пари могат да се направят чудеса в техниката, иновациите и производството. Стига, разбира се натрупването на подобен капитал да не образува черна дупка за все повече и повече пари - т.е. това да е първата и единствената цел на компанията. Ще ми се да бъда опроверган - би било в интерес на всички.
Засега не виждам нищо, което да ме обори. Водят се стотици безумни дела за кокошкарски патенти, за които са изхарчени 0,000001% от тези приходи, не са нищо особено, а често не са техни или не са придобити коректно. И това единствено с цел да се изгони конкуренцията от още едно късче пазари, което да се прилапа. Заоблени ъгълчета, симетрия на екрана върху предния панел и всякакви подобни глупости....
Има фирми като Sharp, които със сиромашкия си пазарен дял спрямо Samsung при TV и[B] LCD/LED[/B] панелите продължават да са лидери в технологичната си област.[/Quote]

Колеги, айде стига с тези коментари в стил коконата от мтел ! Нищо лично, ама защо коментирате неща, от които очевидно нямате понятие. Говорите за финанси и икономика, същевременно се чудите защо толкова "рано" излиза Q2, говорите за патентните войни ( "кокошкарски дела"), говорите за "[B]TV и LCD/LED[/B]" като така и никой не разбра, че един телевизор не може да бъде LCD или LED, той просто е LCD с LED back-light, дали този back-light ще бъде с LED (диодчета) или луминисцентна подсветка с високоволтов инвертор - [B]матрицата си остава LCD[/B] Така че телевизорите се делят на Plasma/ LCD / LCD LED и т.н. , но в никакъв случай на LCD / LED ! Научете основните аспекти от темите, които коментирате и след това се изказвайте толкова смело, щото този форум се натъпка с хейтъри, кокони и спамъри - губи се смисъла, ако ще говорим едно и също.

P.S. Поста ми не се отнася конкретно към Sage, ами към всички които сте напълнили темата със смехотворни коментари, без грам разсъждение ... просто ей така, за спорта

Sage

Мнение от Sage » 27 апр 2012, 18:18

Никак не обичам да излезе някой и да ми обяснява как нищо не разбирам. Ако не разбирам, аз или [B]въобще не коментирам[/B], или си давам общо неангажиращо мнение по въпроса без да задълбавам.
В случая с Q2 дори не бях прочел новината, само пътьом иронизирах заглавието, допускайки че е техническа грешка на редакцията. Грешката беше моя - ОК, поправих се.
Второто - за Apple изказването ми беше много стойностно, и държа на всяка дума! Не съм правил икономически и финансов анализ - просто съпоставих грубо печалбите и продажбите на Apple и дела им по технологични иновации в бранша, към същите за Sharp vs. Samsung. И в това има доста резон.
Колкото до LCD/LED - нека, ако е възможно точно аз да не съм "нищо-не-разбиращ" по тази тема (woo):D
Под LCD имах предвид класическите LCD панели с CCFL подсветка, a под LED - очевидно имам предвид LCD със светодиодна LED подсветка. Много от производителите в индустрията са приели и наложили термина [B]LED TV[/B], имайки предвид горното.
http://www.ledtele.co.uk/whatisledtv.html

И въобще, какво общо има заиграването с абревиатурите и слашовете между тях в референтните примери, които давам за паралел с основната тема...

Айде на бирата, че ми идва някак петъчно вече (beer)(beer)(beer)
Ако съм бил малко рязък, извинявам се (yes)

osama11
Регистриран: 18 май 2007, 15:01

Мнение от osama11 » 28 апр 2012, 06:18

Епъл направиха чудеса, докараха Нокиа до фалит. :D

Сега събират пари и чакат да натрупат достатъчно, за да купят Самсунг. :D

(beer)

Sage

Мнение от Sage » 28 апр 2012, 09:24

Аз имах предвид едни други, по-възвишени чудеса. Тези акционерско-гладиаторски не ме вълнуват особено. Успех със Samsung :D

NickRey
Регистриран: 15 апр 2012, 16:16

Мнение от NickRey » 28 апр 2012, 10:55

хахахаха:D:D:D:D:D

Отговори