Apple пенсионира четири модела iPhone

pretorianec
Регистриран: 06 юли 2007, 16:11

Apple пенсионира четири модела iPhone

Мнение от pretorianec » 15 сеп 2018, 09:08

Пак почваме с “тарикатските” изпълнения...Значи първо “евтиния” модел XR закъснява с цял месец(за разлика от скъпите модели които ще са на пазарите до края на септември) и второ тихомълком се спира и въпросното зарядно което така и не се появи на пазара впрочем! Още си спомням как гръмко беше обявено на миналогодишната презентация,как ще зарежда до три продукта на Apple с едно зарядно(при това и безжично) как ще струва 120USD(мисля че беше толкова обявената цена) и как ще бъде на пазара до месец! А сега какво?!? Нищо! В първия случай със закъснелия “евтин” модел,се чудя дали някой наистина се връзва че това е заради някаква липса и недостиг на производствени мощности и компоненти,защото за мен това си е чист маркетингов трик! Купете си, ако не искате да чакате скъпите ни модели.... и във втория случай защо да продадем едно зарядно което зарежда,един айфон,един часовник,и едни слушалки,и струва 120USD,като може да продадем три отделни зарядни за 300USD. Харесвам и ползвам продуктите им дълго време,но тези пинизи,при това от компания която е предостатъчно богата ми идват в повече!
Apple iPhone 14 Pro Max (128GB) Space Black
Apple Watch Nike SE 2 44mm Cellular
Apple AirPods Pro 2

Потребителски аватар
algor
Регистриран: 07 сеп 2006, 10:38

Re: Apple пенсионира четири модела iPhone

Мнение от algor » 15 сеп 2018, 09:33

Сещам се за първия път, в който се възмутих от дъното на душата си от компанията и не вярвах как се подиграват с потребителите...
Когато обявиха и пуснаха iPad (2010-а, ако не се лъжа) се оказах в Лондон по случайност.
Минавайки по Риджънт Стрийт гледам една опашка (не помня името на магазина) и от дума на дума разбирам, че чакат iPad да продават след малко.
Хоп, застанах на опашката и час по-късно вече беше в ръцете ми машинката.
Нямаше и година по-късно, същите тия големци от Курпентино с лека ръка обявиха, че спират производството и поддръжката на същия iPad, защото пускали следващия.
Гледах, мигах и не вярвах на ушите си как с лека ръка ни взеха от ръката тия 500 паунда и ги хвърлиха в кофата за боклук.
Много, много, много съм възмутен от това им действие все още, доста години по-късно, но пък съм наясно отдавна, че не им пука за потребителите особено и доминирайки в света, правят каквото си искат, колкото искат, както искат и докато искат. (no)

пп. В интерес на истината, обаче, да спомена и факта, че същата машина ей я тук, от лявата ми страна и толкова години работи перфектно и безпроблемно, а и батерията (не знам как го правят, но за това пък шапка им свалям) все още държи между 9 и 10 часа без проблем, няма лагвания, забивания или каквато и да е трудност с работата на приложенията и софтуера.(yes)
Ако искаш незабавно да видиш резултатите от труда си, мий чинии!

tzincbg
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Re: Re: Apple пенсионира четири модела iPhone

Мнение от tzincbg » 15 сеп 2018, 09:39

Не мисля, че има тайна в батерията(освен може би качествен температурен сензор) - като държи дълго рядко я зареждаш и по-бавно минаваш през циклите й. (и с ударение не работи на тоя форум).

apolon25
Регистриран: 01 мар 2005, 01:38

Мнение от apolon25 » 15 сеп 2018, 09:39

Все по зле, ужас, преди нямаха конкуренция, сега избора е огромен, всеки който иска може да им бие шута. ИЗРОДИ!
Samsung Galaxy S20 Ultra 5G Cosmic Black
128 Gb , 12 Gb Ram, Android 10.1; One UI 2
Chipset Exynos 990 (7 nm+) - Global
Закупен от Теленор България.

НАЙ-ДОБРИЯТ ТЕЛЕФОН ПРАВЕН НЯКОГА ОТ SAMSUNG. ВЗИМАЙТЕ ГО, КАКВО ЧАКАТЕ ПУСТИНЯЦИ :D

11125555
Регистриран: 19 ное 2018, 22:29

Re: Re: Re: Apple пенсионира четири модела iPhone

Мнение от 11125555 » 15 сеп 2018, 10:21

Не е съвсем така с батерията , точно едно пълно разреждане и последователно зареждане, съкратявя експлоатационния ѝ период доста повече, от колкото няколко къси цикъла. Освен това, колкото и внимателно и чувствително да е използвано устройството и батерията, ако работи ежедневно, след 18 месеца всяка съвременна и добра батерия, вече ще бъде износена и едвам ще изкара до 24 месечния живот на устройството. Очевидно в този модел наистина са вложили много. А за спирането на производството, според мен това е нормално за всяка една капиталистическа компания, когато излезе новият ѝ продукт, да отсвири стария, нали точно задари това анонсира нов. Отдавна умря този мираж с непреходната електроника, както писах и в една друга тема за избор на лаптоп - вече всичко, което можете да си купите в обикновен магазин за техника, особено онези вериги, които редят компютрите до печките и миксерите, е абсолютно посредствено, свръх надценено, малотрайно и калпаво, качествена потребителска електроника в ниския и среден клас почти не остана. За момента, "истината" е в бизнес класа, презназначен за чуждестранния пазар обаче (за различните държави, едни и същи корпорации, използват различен стандарт), било то и втора употреба. Един употребяван лаптоп от висок бизнес клас на година, година и половина например, има поне двойно по-голяма производителност и надеждност от чисто нов от вериги като Технотата...

Потребителски аватар
npet
Регистриран: 07 фев 2014, 12:05
Контакти:

Мнение от npet » 15 сеп 2018, 11:26

-
Последна промяна от npet на 30 юли 2020, 18:34, променено общо 1 път.
-

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Мнение от board » 15 сеп 2018, 11:58

[Quote]Пак почваме с “тарикатските” изпълнения...Значи първо “евтиния” модел XR закъснява с цял месец[/Quote]
Разбира се, че производствените проблеми на XR са измислени. Просто искат в първия месец на продажбите, когато пазаруват най-запалените фенове, да няма нов телефон по-евтин от 1150-1250Eвро(1000-1100$). Да не се обърка случайно някой да вземе по-евтиния.

Иначе миналата година сериозно се бях замислил да си сменя S8-цата с iPhone X, но ме отказаха точно разни номерца на Епъл. Какво имам предвид, купуваш си най-скъпия телефон на пазара, срещу което дори не заслужаваш едно зарядно за бързо зареждане в комплекта, въпреки че телефона поддържа. А ако искаш да си купиш въпросното 29W-овото бързо зарядно, трябва да си подготвиш 200лв, което е чиста подигравка на фона на 30-40лв искани от другите производители.
Другото нещо е, че умишлено са направили стъклото на задния панел да не подлеци на смяна и при счупване трябва да дадеш баснословна сума за подмяна на телефона. В предвид, че никога не слагам телефоните си в кейсове, това е сериозен проблем за мен. За сравнение преди няколки месеца моята приятелка си счупи задното стъкло на S8 и в сервиза на Самсунг и го смениха за срещу 80лв. за 40мин.
Дали Епъл не са могли да направят също така задното стъкло да се сменя лесно? Разбира се, че са могли, ама нали трябва да се генерират още и още приходи.
Този род неща наистина ме дразнят.

А ако правилно разбирам положението с новите модели ще е същото.

ioutlet
Регистриран: 19 ное 2018, 22:29

Мнение от ioutlet » 15 сеп 2018, 13:21

то трябва да си адски тъп да вземеш Xr като за 200$ отгоре взимаш XS който е 100 пъти по добър

Моля?
Регистриран: 19 сеп 2017, 15:35

Re: Re: Re: Apple пенсионира четири модела iPhone

Мнение от Моля? » 15 сеп 2018, 13:45

Нито са 200, нито са долара. Разликата между двата модела за Европа е 300 евро ~ 590 лева

pretorianec
Регистриран: 06 юли 2007, 16:11

Мнение от pretorianec » 15 сеп 2018, 13:46

За всички тези неща си абсолютно прав! Бих добавил и многогодишния им отказ да добавят Български език в менюто! Говоря английски и се оправям с менюто без проблем но за мен въпроса е принципен! Има много езици на страни далеч по-малки от нашата ако някой почне да се оплаква че сме им малеък пазар и за това. Писал съм многократно(заедно с много други българи)и съм създавал тема за това в сайта на техният съпорт и нула внимание....А продуктите им се продават официално в България.
Apple iPhone 14 Pro Max (128GB) Space Black
Apple Watch Nike SE 2 44mm Cellular
Apple AirPods Pro 2

Отговори