Apple представи iPad 2

НаблюдателЕ
Регистриран: 23 окт 2010, 15:59

Re: Apple представи iPad 2

Мнение от НаблюдателЕ » 05 мар 2011, 23:26

Всичко, което правиш на телефона, извън говоренето, ще можеш да го правиш [B]много[/B] по-удобно на iPad-a.

Освен това, има програми, които са само за iPad, както и програми за създаване на медии.

A4i
Регистриран: 08 фев 2009, 02:32

Мнение от A4i » 05 мар 2011, 23:39

Ако ходиш с чанта на работа, няма проблем да го разнасяш.

Nistel
Регистриран: 26 юли 2004, 01:14

Мнение от Nistel » 06 мар 2011, 00:17

Повярвай ми айфона ще ти стане безкрайно безразличен. Или поне при мен така стана. Просто един малък и по-неудобен и ограничен iPad :P

Едно 80% от браузването ми е на него а го ползвам много интензивно вече повече от 10 месеца като първите няколко от тях може да се каже, че почти не е стоял в стендбай. След по-дълго ползване и писането по-форуми става доста бързо (познай откъде пиша сега). Когато човек си е вкъщи би искал да му е максимално удобно, когато ползва компютър. Примерно на удобен фотьойл .. просто вмомента това е най-удобния и неангажиращ начин за достъп до интернет у дома. Лаптопа е тежък, грее, заема повече място и други дребни неудобства.

За мен оптималното за момента е сериозен лаптоп (Macbook Pro 15" например) външен голям монитор и отделна мишка(Magic Mouse) и клавиатура, iPad и игрова конзола(Xbox360 или PS3 и Wii) и голям телевизор или проектор с HD DVB-S приемник. Не сещам за нещо, което би липсвало при подобна конфигурация.

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Мнение от board » 06 мар 2011, 11:54

[Quote]Всичко, което правиш на телефона, извън говоренето, ще можеш да го правиш много по-удобно на iPad-a.[/Quote]
Всичко свързано с компютърната част, ще правя много по-удобно. Освен в случаите когато удобството е свързано с това устройството да е постоянно с мен и да е достатъчно компактно. Иначе телефона си се ползва и за правене на снимки, видео, мп3 плеар, gps …

[Quote]Повярвай ми айфона ще ти стане безкрайно безразличен. Или поне при мен така стана. Просто един малък и по-неудобен и ограничен iPad[/Quote]
Безразличен не може да ми стане, защото айфона е с мен 24/7, докато айпада определено няма да е. Може да се каже, че айфона е един малък айпад, на който дори по-неудобно, можеш да свършиш почти същите неща. Едното ти дава по-голямо удобство, а другото по-голяма мобилност, за това двете устойства взаимно не се заместват или изключват.

[Quote]Когато човек си е вкъщи би искал да му е максимално удобно, когато ползва компютър. Примерно на удобен фотьойл .. просто вмомента това е най-удобния и неангажиращ начин за достъп до интернет у дома.[/Quote]
Напълно съм съгласен и аз така виждам нещата. След като дори сега, често не сядам на компютъра за да погледна нещо в интернет, а ползвам телефона, си представям какво ще стане с айпада.

Nistel
Регистриран: 26 юли 2004, 01:14

Мнение от Nistel » 06 мар 2011, 13:16

И аз така разсъждавах преди да си взема дъската. Вярно е, че телефона е 24/7 с теб, но се приготви да ти стане доста по-безинтересен. При мен първия страничен ефект беше, че все по-трудно почнах да пиша на iPhone. Свикнеш ли с хубавото трудно се връщаш назад :)

iPhone има доста недостатъци спрямо нормално РС за браузване - основните са зуумване, писане, скорост на зареждане, живот на батерията(тук iPad няма стигане) и някои други дребни такива. Естествено има и някои предимства. Голямата част от тези недостатъци липсват при iPad. Все едно взимаш настолния компютър в ръцете си - недостатъците са много малко особено ако имаш удобен кейс и блутут клавиатура или вградена клавиатура в кейса ;)

Нещо такова:

http://www.dealextreme.com/p/bluetooth-v2-0-2-4ghz-wireless-keyboard-with-protective-pu-leather-case-for-apple-ipad-black-56507

50лв с безплатна доставка до БГ .. ако нямаше да сменям моя бих сменил ейпълската си клавиатура с нещо такова на момента ;)

Потребителски аватар
board

Мнение от board » 06 мар 2011, 14:10

Възможно е и така да стане, но поне за сега разсъждавам по друг начин. Айфона си е умален айпад, но айпада не голям айфон. Не можеш да тичаш в парка слушайки музика от айпада или да направиш снимки и видео...
Иначе разликата в резолюцията не е голяма, хардуера е почти един и същ(при версиите от една година), така че едва ли има голяма разлика в бързодействието. Голямата разлика е в размера на дисплея, който прави доста неща по-удобни, но прави и таблета по-малко мобилен.
За това си представям айпада, като устройството, което най-често ще седи в ръцете ми в къщи, но когато съм в движение, нуждата от нещо функционално побиращо се в джоба ми си остава.

jamesjames
Регистриран: 04 дек 2008, 16:17

Мнение от jamesjames » 06 мар 2011, 15:24

Аз пропуснах iPhone 4 (и не съжалявам, всичко му е супер, ама дисплеят почна да ми става неудобно малък), но на iPad 2 няма да му се размине :)

Потребителски аватар
board

Мнение от board » 06 мар 2011, 15:57

Надявам се на следващият айфон да сложат по-голям дисплей, не че съм недоволен от този, но повече си е по-добре.

badvales
Регистриран: 19 апр 2006, 17:33

Мнение от badvales » 06 мар 2011, 19:19

Малко анализи за бъдещето.
Любителите и търговците на продукцията на Apple да не се сърдят.
Колкото и реклама да се върти и да се навират "сламки в очите на брата си" ... "C'est la vie!":

IPAD 2 не изненада анализаторите
http://www.mobile-arsenal.com.ua/news/7365/
В резултат на това повечето анализатори са разочаровани от IPAD 2, като отбелязват, че новият планшет не ги изненада.

До 2014 г. IPAD ще отстъпи под натиска на Android таблетите
http://www.mobile-arsenal.com.ua/news/7371/
С развитието на пазара на таблетите, на него ще се появяват все нови и нови играчи, много от тях ще дойдат от Азия. Последните буквално ще залеят пазара с евтини Android-таблети.

Gartner: Таблетите започват да влошава динамиката на пазара на лаптопи
http://www.overclockers.ru/hardnews/40716/Gartner_planshety_nachinajut_uhudshat_dinamiku_razvitiya_rynka_noutbukov.html
Както съобщава от авторитетната изследвателска агенция Gartner, през следващите години таблетите със сигурност ще привлекат купувачи, които при други обстоятелства биха обмислили възможността за закупуване на лаптоп.

keyone
Регистриран: 13 юни 2005, 18:18

Мнение от keyone » 06 мар 2011, 19:23

Като че ли никой не усеща бъдещото сливане на OS X и iOS, а?

Отговори