Apple регистрира и дизайна на магазините си
-
- Регистриран: 12 сеп 2012, 23:41
- Контакти:
Apple регистрира и дизайна на магазините си
Дето има една приказка - \"Ако не беше тъжно, щеше да е смешно\"... Бива, бива простотия, ама чак пък толкова ли?!? Епъл IT компанияа ли са или бакалия, че си патентоват масите в магазина. Като гледам патента, то и мен могат да ме осъдят мастите им адвокати, че им крада дизайна. С тази си политика продължават да отблъскват всички с коефициент на интелигентност над средния :X
-
- Регистриран: 04 окт 2010, 18:15
Re: Apple регистрира и дизайна на магазините си
[Quote] \"Ако не беше тъжно, щеше да е смешно\"[/Quote]
И аз бих казал същото, по повод на това, че в Китай има с нищо неотличими копия на Епъл магазин...Ти ако си на тяхно място, няма ли да предприемеш нещо?
И аз бих казал същото, по повод на това, че в Китай има с нищо неотличими копия на Епъл магазин...Ти ако си на тяхно място, няма ли да предприемеш нещо?
-
- Контакти:
[Quote] Ти ако си на тяхно място, няма ли да предприемеш нещо?[/Quote]
Нали знаеш, какво си казва човек, като влезе в такъв магазин - "Ебати, тея са копирали Епъл едно към едно". Това те кара да си мислиш за всички имитатори, като калпави компании, които правят фалшификати, а от своя страна Епъл се издига в предаставите ти. Поне това са си мои разсъждения де. Не ангажирам никой с тях. Просто за пореден път епъл прави нещо, с което да отблъсне разумните потребители, за какъвто се смятам и аз :)
Нали знаеш, какво си казва човек, като влезе в такъв магазин - "Ебати, тея са копирали Епъл едно към едно". Това те кара да си мислиш за всички имитатори, като калпави компании, които правят фалшификати, а от своя страна Епъл се издига в предаставите ти. Поне това са си мои разсъждения де. Не ангажирам никой с тях. Просто за пореден път епъл прави нещо, с което да отблъсне разумните потребители, за какъвто се смятам и аз :)
Е как ще ги копират, а те да си траят... Безумно е това което твърдиш, интелектуалната собственост е нещо безценно! Дизайнери са мислили, плащано е, изразходвани са ресурси и излиза китайчето/корейчето и си гепи. Всеки ги краде от ляво и от дясно, нормално е да се защитават. На теб ако всеки ден ти влизат в дома и ти крадат собствеността, а ти решиш да се защитиш по определен начи, и се появят сеерджии отстрани, цъкат с език и казват - този пък какво се прави, чак ни става неприятен, само се оплаква, вместо да се кефи че има най-хубавия дом всички го желаят!
Коментирай тази снимка например https://pbs.twimg.com/media/A502hRpCQAEZn70.jpg
Коментирай тази снимка например https://pbs.twimg.com/media/A502hRpCQAEZn70.jpg
Каква интелектуална собственост е дизайнът на магазин с прозрачни витрини, монитори по стените и правоъгълни маси, бе, пич??? Това е анти-интелектуална собственост!!! То по тоя патент могат да затворят всички пицарии по света...
Всеки пък като си помисля, че Епъл не може по-надолу да отидат в малоумието си, и те оптимистично се обаждат "може, може"...
За примера ти с кражбата от дома, само ще кажа, че сравнението би било подходящо, ако някой ти хареса дома, направи си същия и ти тръгнеш да го съдиш, защото си си патентовал масичката под телевизора да е с 4 крака, ТВ-то да е закачено на стената, а на пода да имаш правоъгълен килим със заоблени ръбове, също така прозорците ти да са прозрачни, а водата да се спира с кран... Коментирай ми това сравнение, а не сравнение в стил "така е честно - ьТВ"...
Всеки пък като си помисля, че Епъл не може по-надолу да отидат в малоумието си, и те оптимистично се обаждат "може, може"...
За примера ти с кражбата от дома, само ще кажа, че сравнението би било подходящо, ако някой ти хареса дома, направи си същия и ти тръгнеш да го съдиш, защото си си патентовал масичката под телевизора да е с 4 крака, ТВ-то да е закачено на стената, а на пода да имаш правоъгълен килим със заоблени ръбове, също така прозорците ти да са прозрачни, а водата да се спира с кран... Коментирай ми това сравнение, а не сравнение в стил "така е честно - ьТВ"...
Тея ги гони параноята яко
-
- Контакти:
Както вече казах, патентоването на обстановка и то от фирма, която претендира за най-иновативната ИТ компания, е едновременно тъжно и смешно. Разбирасе, аз съм съгласен, че интелектуалната собственост трябва да се пази. Ако при влизане в магазин на Apple се пренасяше в нова виртуална вселена, в която можеш да тестваш мислено всички техни продукти, тогава нека си патентоват технологията. Ама да ми казват, че реденето на маси е тяхна запазена марка, просто няма да я бъде. То остана сега да патентоват и хуманоидната форма и да ни таксуват всички, че изглеждаме така ;)
Поредната идиотска проява на Епъл, е нищо добре, че ги има китайчетата да подобряват техните продукти, защото вече се изчерпиха иновативно. Нещо за скапаните анализаторчета, където твърдяха, че акциите ще достигнат 900$, същите, които толкова защитавахте, манипулативните игрички не извеждат една компания на върха а стремглаво надолу! На същите тия анализатори казвам, че акциите ще падат още, казвал съм го много пъти преди, ще стигнат дъното, което си заслужават! Скапаняци!!!
Samsung GALAXY S22 Ultra
stefanicio, защо си мислиш, че вече не са пробвали ? Все пак обърнете внимание, че патента е подаден през 2010-та.
[Quote]Ако при влизане в магазин на Apple се пренасяше в нова виртуална вселена[/Quote]
Не бъркай това с влизането в тоалетната. Прочети малко чужди сайтове и се върни пак с ново мнение. Разбирам, че развалената система ти причинява газове, но не пръцкай пред всички, ОК?
Не бъркай това с влизането в тоалетната. Прочети малко чужди сайтове и се върни пак с ново мнение. Разбирам, че развалената система ти причинява газове, но не пръцкай пред всички, ОК?