Apple с готовност да направи сапфирено стъкло за 100-200 милиона дисплея
Re: Apple с готовност да направи сапфирено стъкло за 100-200 милиона д
Все пак клиентите трябва да се облъчат с нещо \"ново\" и \"иновативно\" за да купуват един продукт. Друг е въпросът, дали ползата ще е взаимна... ;)
-
- Регистриран: 09 фев 2011, 23:01
Аз съм сменил тъчовете и дисплеите на няколко телефона и таблета. И както каза колегата вариантите са два или да смениш само тъча т.е. стъклото или целия комплект тъч+дисплей. Разлепвам тъча от дисплея със специален пистолет с нагорещен въздух и със пласматова шпатулка, която обикновено се продава с тъча. Трябва да се прави много внимателно за да не се наранят разните сензори и други части около самия дисплей. В никакъв случай да не се действа със сила за да не се спука и самия дисплей. Въпреки това не съм голям фен на такъв ремонт. Колкото и добре да почистиш дисплея и тъча все остават едни микроскопични власинки, които понякога си личат при осветен дисплей и макар трудноразличимо мен ме дразни. Въпреки, че тъч+дисплей струва повече го предпочитам защото телефона става като нов и подмяната е лесна (yes)
Apple с готовност да направи сапфирено стъкло за 100-200 милиона диспл
Тепърва ще има още много ИНОВАТИВНИ решения които ще държат APPLE на върха във високия клас, което е добре за останалите производители като SAMSUNG за да имат от къде да взимат нови идеи за техните продукти ;)
Това е бизнес решение, а не иновация. Един производител влага CNC фрезовани детайли и сапфирен монокристал в телефоните. Друг пък шприцована пластмаса за 0,5 стотинки и стъкло, което се валцова с декари площ. Едните и другите детайли вършат еднаква функция. Качеството и цената е различно. Apple заделя от $650 продажната цена на смартфон едни ~$20 за качествени материали, докато Samsung си ги спестява и прибира като печалба. (beer)
-
Каква пластмаса те гони :| Флагманите на всички фирми са с Горила Глаз 3! Само за Епъл не ми споменавай по алчна фирма от тях не познавам. Самсунг са принудени да плащат за измислените им патенти одобрени от не знам си кого (angry) Като толкова държиш на материалите Самсунг и HTC пуснаха златни и платинени версии защо не си купи? Радвам се, че в сферата на телефоните Епъл пропада. Надявам се това да е трайна тенденция. Десетки теми има във форума \"какъв телефон да си купя\" И хората избират измежду HTC, LG, SAMSUNG и Sony. Никой не е пожелал Айфон. (beer)
-
- Регистриран: 12 сеп 2012, 23:41
- Контакти:
[Quote]Радвам се, че в сферата на телефоните Епъл пропада[/Quote]
Колкото и да не харесвам методите им за промиване на мозъци, за патентни войни и всякакви други подмолни техники, все пак е изключително глупаво да се каже, че Apple пропада. Apple са един от най - големите играчи на пазара и дефакто единствената нормална алтернатива на Android базираните смартфони. Всеки един нов модел, който пуснат на пазара се продава по-добре от предходния. Колкото и да ги плюят, те успяват да пуснат винаги по нещо различно, което да привлече клиенти. Пуснаха 64 bit процесор, който се оказа доста по - производителен от четириядрените печки в Samsung. Пуснаха скенер за пръстови отпечатъци, който, колкото и глупав да е, кара хората да си купят iPhone. Толкова добре се прие този скенер, че сега по слухове Samsung ще го имплементират в новият си флагман S5. Ако пуснат сапфирен панел (@A4i) това ще ги изстреля още по - напред и особено ако увеличат размера на дисплея на 5 \" FULL HD, ще откраднат и много от Android феновете.
Така че, каквото и да става с Apple, то определено не е пропадане ;)
Колкото и да не харесвам методите им за промиване на мозъци, за патентни войни и всякакви други подмолни техники, все пак е изключително глупаво да се каже, че Apple пропада. Apple са един от най - големите играчи на пазара и дефакто единствената нормална алтернатива на Android базираните смартфони. Всеки един нов модел, който пуснат на пазара се продава по-добре от предходния. Колкото и да ги плюят, те успяват да пуснат винаги по нещо различно, което да привлече клиенти. Пуснаха 64 bit процесор, който се оказа доста по - производителен от четириядрените печки в Samsung. Пуснаха скенер за пръстови отпечатъци, който, колкото и глупав да е, кара хората да си купят iPhone. Толкова добре се прие този скенер, че сега по слухове Samsung ще го имплементират в новият си флагман S5. Ако пуснат сапфирен панел (@A4i) това ще ги изстреля още по - напред и особено ако увеличат размера на дисплея на 5 \" FULL HD, ще откраднат и много от Android феновете.
Така че, каквото и да става с Apple, то определено не е пропадане ;)
И 5 инча са малко вече. Цъкам MC4 на 5 инча и не става. :S Играта върви супер мазно, графиката е като за голям телевизор, но обектите са едни такива дребни. На iPad-a е къде-къде по-добре. Подобно нещо се забелязва и при браузване. Новите 1080p екранчета са феноменални. Картинките се зареждат в пълната им красота, но са дребнички. Виждат се супер-добре ако си сложиш тела пред носа. :P Гледани от 20см и детайлите вече се губят.
-
Прав си на таблет се играе къде къде по-добре. И аз цъкам предимно на таблета ;)
-
Виждам, че си технически грамотен, но не знам защо се заблуждаваш толкова :| И защо никога не проверявате фактите преди да пишете мнения? Във бенчмарк тестовете Note 3 бие по всички показатели iPhone 5S. Включително производителност и бързодействие. 64 битова архитектура означава, че процесора с една инструкция може да обработи 64 единици или нули в двоичната бройна система. Още когато излезе 32 битовата архитектура се смяташе, че това е тавана - практически няма реална нужда да обработваш толкова големи числа. Даже може 64 битовия процесор може да изпълни по бавно една инструкция, която е по-малко число защото го допълва до 64 бита. Затова тези процесори обикновено могат да работят и като 32 битови за да може старите програми също да работят. Другото противоречие на Епъл идва от това, че 64 битов процесор изисква поне 4 гб РАМ - а разполагат само с един. От времето на 3GS айфоните не предлагат нито една иновация. Познат до втръсване дизайн, познат до втръсване интерфрейс на ИОС, малки дисплеи с жалка резолюция, затворена система при, която не може да правиш елементарни неща. Въпреки, че пускат по 1 модел на година той е пълен с проблеми - къде с антена, къде със слаба батерия, къде с надраскване и т.н. За да изгубят водещата си позиция при смартфоните значи си има причини. В момента Самсунг продава 2 пъти повече смартфони от високия клас от Епъл. И напълно заслужено. Да не говорим изобщо за пласмасовата глупост iPhone 5c. Много вярно беше мнението на един колега от форума - за какво ти е айфон като един телефон втора ръка за 400 лева ще ти върши много повече работа!
Абе, и аз не съм фен на иОС, но тук си наплескал доста глупости :D