Apple с готовност да направи сапфирено стъкло за 100-200 милиона дисплея

Scorpinox10
Регистриран: 09 фев 2011, 23:01

Re: Apple с готовност да направи сапфирено стъкло за 100-200 милиона д

Мнение от Scorpinox10 » 13 фев 2014, 14:41

Значи не си наясно с материята :D

stefanicio
Регистриран: 12 сеп 2012, 23:41
Контакти:

Мнение от stefanicio » 13 фев 2014, 15:18

[Quote]Във бенчмарк тестовете Note 3 бие по всички показатели iPhone 5S[/Quote]Вярно, бие го, но със съвсем малко. Да не забравяме все пак, че сравняваме четириядрен процесор с двуядрен. Както и да е. Бенчмарковете не означават нищо за обикновения потребител. Друго се опитвам да отбележа и това е, че Apple не пропада. Продажбите са добри, генерират доста добра печалба и всяка година успяват да поднесат нещо ново, което да накара масата им от фенове да сменят \"старият\" модел с нов. Тук не говорим за отворени или затворени операционни системи, нито за технологично превъзходство.

[Quote]Другото противоречие на Епъл идва от това, че 64 битов процесор [B]изисква [/B]поне 4 гб РАМ[/Quote]Тази глупост от къде я измисли нямам никаква идея... Разправяше, че си програмирал на Асемблер. Щом е така трябва пределно да ти е ясно какво е Адресна шина, Даннова шина и каква е разликата между тях. Още преди появата на 64 bit-овата архитектура имаше сървърни решения на проблема с адресацията на системната памет. Ако ти е интересно отвори и виж как Intel бяха реализирали 32-bit-овите Xeon ;)

[Quote]за какво ти е айфон като един телефон втора ръка за 400 лева ще ти върши много повече работа[/Quote]Отново ти се размиват нещата. На теб и на мен, може би наистина който и да е сносен Андроид телефон ще ни върши повече работа, но масата от потребители не са така. Огромна част от тях използват телефона за възможно най-простите неща, като браузване, мултимедия, чат и разговори и честно казано там iPhone се представя на ниво. Да не забравяме също така и една огромна част от потребителите, които използват телефона си като аксесоар или като признак за социален статус. Докато Samsung бълват пластмасови клонинги, никога няма да могат да успеят да привлекат точно тези клиенти, а те изобщо не са малко и са много платежоспособни (не става въпрос, че са богати, а че са готови на всякаква саможертва за да имат най-новото). Първи си купуват апарата и то на иновативната цента от първите 3 месеца.

omax
Регистриран: 30 ное 2006, 08:48

Мнение от omax » 13 фев 2014, 15:45

Ще задоволат всякакви нужди:

Технологичният гигант Apple ще пусне два нови телефона през през септември тази година. Единият ще бъде с 4.4-инчов екран, а другият - с 5.5, заяви Анджела Мерк в South China Morning Post, позовавайки се на вътрешни източници, които са видели прототипи на новите телефони, пише Business Insider.

Apple е единственият производител с 4-инчов размер на екрана на главния си телефон. Почти всички останали производители на смартфони - Samsung, HTC и Nokia, са останали в 5-инчовия диапазон. Samsung има някакъв успех със своята 6-инчова линия Note.

Множество анализатори казват, че тези гигантски телефони са популярни в Азия, и ако Apple иска да има добър пазарен дял в Азия, се нуждае от телефон с по-голям екран.

economic.bg

A4i
Регистриран: 08 фев 2009, 02:32

Мнение от A4i » 13 фев 2014, 15:47

Samsung лъжат здраво в тестовете. ;) Първата измама са Bionic и Dalvik оптимизациите, които не са част от Android (AOSP) . Общо взето това са оптимизации единствено и само за тестове. В игрите дават предимство от 0,4 FPS , което е в рамките на статистическата грешка. Показателно е отношението в XDA към Bionic и Dalvik оптимизациите, където са смята са измама. Отделно от това Samsung инсталира софтуер, които разпознава популярните тестове. След като разпознае определен тест, смартфона преминава в екстремен режим. Термалната защита на чипсета се вдига с 20-тина градуса нагоре. Отделно от това графичният ускорител се овърклоква с 50Mhz. Екстремалният режим е достъпен само за тестове. Никоя друга програма не го ползва.
Без тези измами Note 3 прави ~19k на AnTuTu, колкото и Nexus 5. :D

stefanicio
Контакти:

Мнение от stefanicio » 13 фев 2014, 16:14

О да, напълно съм съгласен с теб. Аз също бях изумен, когато тази информация излезе наяве още с появата на Note 3. Според мен това е измама и то такава, която граничи с престъпление. Съвсем умишлено се замазват очите на потребителите и се изтъкват несъществуващи предимства пред конкуренцията... Иначе и аз четох официалното изявление на Samsung по случая и честно казано ми прозвуча смешно.
Хората пишат, че Apple пропада, ама изобщо не се замислят за мръсните игрички на Samsug. Не стига, че прехвалените им AMOLED дисплеи са с гадни черни мастилени петна, които те влудяват вечер на тъмно, ами има и още куп глупости. Имплементираха Knox, на който единствената му реална функция е да ти следи телефона дали го руутваш или не. Тихомълком, без много шум пуснаха регионално кодиране, за което дори и сега не са дали никакво смислено обяснение. Освен това бълват пластмасови телефони и в момента в който (поне по слухове) ще пуснат флагман с метал и то не целия корпус, а само задния капак, се оказва, че най - вероятно ще е с 150$ по-скъп, от така или иначе надутата цена на която ще излезе "стандартната" версия...

fintaraBG
Регистриран: 09 яну 2010, 00:45

Мнение от fintaraBG » 13 фев 2014, 16:19

Аз пък гледам на тази "измама граничеща с престъпление" като на тролене с всички, които обръщат внимание на тези тестове. ))
Това с "черните мастилени петна, които те влудяват вечер на тъмно" не го разбрах - може ли да поясниш?
И въобще, да, Apple определено не пропада в момента.
S9+

stefanicio
Контакти:

Мнение от stefanicio » 13 фев 2014, 16:43

[Quote]Това с "черните мастилени петна, които те влудяват вечер на тъмно" не го разбрах - може ли да поясниш?[/Quote]Проблема се корени в следното. Заради технологията на производство е възможно дисплея да има по-тъмни (черни) мастилени петна. Тези петна не се забелязват в ежедневието, а само в определени ситуации. Най - често се виждат на тъмен фон (не напълно черен като при спускане на лентата с бързите настройки и нотификации) при слабо осветление. Аз лично забелязах на моят S3 когато вечер браузвах с Chrome и затварях всички страници и се появяваше тъмният фон. Имаше едно отвратително черно петно, което ме побъркваше. Телефона ми стоя месец в сервиза, докато успеят да ми намерят дисплей, който да няма този проблем. Казаха ми че са закачили всички налични дисплеи в сервиза в София и са ми избрали този с най-малкия проблем. Имало е такива които са били ужасно намацани. В момента дисплея ми има микроскопично петно, което може да се забележи, ако ти привикнат очите с тъмнината и се вгледаш внимателно. Разбира се, аз гледам да не го правя това, понеже, както споменах, ме влудява и то не самото петно, а факта, че съм платил толкова пари за боклук. Проблема е много сериозно застъпен в S3 и Note II, като чета по форумите че се среща и при S4 и Note 3. Всеки който се интересува, може да погледне безбройните постове в Интернет за проблема. Прилагам и снимка за да стане ясно за какво става въпрос. Ако вие нямате такива наблюдения за вашият дисплей, може би сте просто късметлия или не сте обръщали внимание. Аз лично ви съветвам да не го търсите това, защото да не вземете да го намерите. Един приятел, който има S3 като мен ме пита защо телефона ми е в сервиз и като му казах, то решил вечерта да изгаси лампата в стаята и на абсолютно тъмно и на тъмен фон да потърси тези петна. Оказа се, че има доста повече от мен и на всичкото отгоре в Техномаркет отказаха да му приемат телефона за ремонт, понеже това не било фабричен дефект понеже от Samsung нямали сервизен протокол по този случай...
Ето и снимката:
http://farm8.staticflickr.com/7097/7315049392_c06dd29d63_b.jpg

Потребителски аватар
centur
Регистриран: 10 авг 2005, 22:39

Мнение от centur » 13 фев 2014, 17:21

[Quote]stefanicio:
Проблема е много сериозно застъпен в S3 и Note II, като чета по форумите че се среща и при S4[/Quote]

При моя S4 няма такива \"петна\" - абсолютно черно си е.
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм

stefanicio
Контакти:

Мнение от stefanicio » 13 фев 2014, 17:36

[Quote]При моя S4 няма такива \"петна\" - абсолютно черно си е.[/Quote]Проблема съществува при всички AMOLED дисплеи, но при някои е толкова пренебрежимо малко и невидимо, че на практика го няма. При S4 контраста и самото черно е толкова тъмно, че свежда до минимум тези петънца и ги прави съвсем невидими.

Потребителски аватар
centur
Регистриран: 10 авг 2005, 22:39

Мнение от centur » 13 фев 2014, 17:41

[Quote]stefanicio:
При S4 контраста и самото черно е толкова тъмно, че свежда до минимум тези петънца и ги прави съвсем невидими.[/Quote]

Дай да тествам с нещо тогава, но на чисто черна картина 1920х1080 нямам дори наченки за петънца или нещо друго - буквално не се различава от изключен телефон.
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм

Отговори