Apple с готовност да направи сапфирено стъкло за 100-200 милиона дисплея

stefanicio
Регистриран: 12 сеп 2012, 23:41
Контакти:

Re: Apple с готовност да направи сапфирено стъкло за 100-200 милиона д

Мнение от stefanicio » 13 фев 2014, 20:43

Рядко си позволявам да давам определения за хора, които не познавам, ама ти си ебахти и странния човек. Голям човек с жена, а пише рекламни статии за някакви си игрички като Temple Run 2. Компютърен специалист, програмист на Асемблер, богаташ, който живее в чужбина (поне по твоите думи), а пишеш все едно си 13 годишно фенче на Samsung. До сега не си написал абсолютно нищо, което да е поне малко технически издържано за да подкрепиш някоя от тезите си. "AMOLED бил номер едно", iPhone били "пълни боклуци"... Не ние, а ти си този, който пише глупости. Вземи си направи труда да прочетеш поне по конкретната тема, за да не изглеждаш смешно. Прочети внимателно за технологията на производство на AMOLED панели и какво е това нещо "mura". И още една подробност. Note 3 няма "функции", които ти, видш ли, всеки ден преоткриваш. Това е компютър, който върши това, което ТИ пожелаеш, а не телефон от 90-те години, който има "функции" ;)

Scorpinox10
Регистриран: 09 фев 2011, 23:01

Мнение от Scorpinox10 » 14 фев 2014, 10:44

Не бях писал тук почти година. Но като прочетох некадърните ти, лъжливи постове, в които имаш другите за малоумни- не се сдържах. Ти даже не си полуграмотен. Аз поне си правя труда да чета из нета преди да дрънкам. В сайта често се пише за разни игри - къде видя, че аз пиша с рекламна цел? Просто исках да предоставя кеша на играта за да може на който му харесва играта да я има с всички екстри. Не живея постоянно в чужбина а 3 месеца там и около 3 месеца в БГ -редувам ги. Не съм \"богаташ\" , но съм над средното ниво даже за стандартите на Западна Европа :) Сега да ти обясня за Самсунг : повечето части в айфона са на Самсунг - включително и процесора. А сега помисли колко смешен ставаш като плюеш Самсунг след като хардуера е почти Самсунг! И защо се насочваш кън С5 а не към Лайфон 5с? Не е хубаво да говориш за нещо, което даже не си помирисвал - Note 3.

buttman
Регистриран: 29 дек 2005, 13:02

Мнение от buttman » 14 фев 2014, 11:14

Пак не си взел успокоителните.
stefanicio прояви достатъчно търпение и доброжелателност. Ти обаче очевидно имаш проблеми с адаптирането в човешка среда.
За компонентите на Самсунг знае всеки. Това изобщо не е от решаващо значение.
Социалният ти статус никой не го интересува. Едва ли и някой вярва на брътвежите ти.

[Quote][B]Всичко, което пишете са ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ и лъжи[/B]. Супер Амолед е номер едно. Колкото и глупости да пишете Айфоните са пълни БОКЛУЦИ (woo) Ноут 3 е недостижим на върха в момента.[/Quote]
Честно казано, ти си \"пълен боклук\" !

stefanicio
Контакти:

Мнение от stefanicio » 14 фев 2014, 13:45

[Quote]некадърните ти, лъжливи постове, в които имаш другите за малоумни- не се сдържах. Ти даже не си полуграмотен[/Quote]Не мога да те разбера наистина. Представяш се за високо образован човек, с финансови възможности, който живее в чужбина. Всичко това предполага да имаш висок манталитет и добро възпитание и маниери. Защо тогава единственото, което пишеш са лични обиди? Аз може да съм съвсем обикновен човек, не богат и да живея само в България, но поне родителите ми са ме възпитали достатъчно добре, за да не обиждам другите. Дали постовете ми са "лъжливи" нека всеки сам прецени за себе си. Относно за това, че смятам останалите за "малоумни" изобщо не си прав. Понякога обяснявам разни технически неща точно по такъв начин, но не защото мисля, че другите са некомпетентни, а защото се опитвам да представя специфични технологични неща достъпно и лесно за разбиране от хора, които нямат (и не са и длъжни да имат) техническо образование.

[Quote]А сега помисли колко смешен ставаш като плюеш Самсунг[/Quote]Явно показването на недостатъците на който и да е ОЕМ производител за теб е плюене, но мога да те уверя, че не е така. Форумите са точно за това. Да се обсъждат неща, които ги няма в рекламите. Както неведнъж съм казвал, аз съм един от клиентите на Samsung и техните устройства ме задоволяват най - пълно в сравнение с другите производители. Това, обаче, не означава, че те са перфектни. Точно обратното. Доста далеч са от перфектното. Затова, като изтъквам някои от недостатъците им с които лично аз съм се сблъсквал, се опитвам да дам насока на всеки, който се колебае в избора си на устройство. Конкретно за проблема с AMOLED дисплеите и аз разбрах за него, чак когато се сблъсках очи в очи. Телефона ми стоя повече от месец в сервиза (3 пъти) докато най - накрая ми сложат дисплей с почти незначителни несъвършенства. От колеги тук във форума и от XDA - Devolopers съм обнадежден за новите модели на Samsung. Оказва се, че при Galaxy S4 почти отсъства този проблем, а при Note 3 го има само в единични бройки.

[Quote]И защо се насочваш кън С5 а не към Лайфон 5с[/Quote]Опитай се да разграничиш, когато някой ти говори за хардуер и софтуер. Следващият ми телефон (евентуално) ще бъде Galaxy S5. За мен е много важно да притежавам Android устройство, заради естеството на това с което се занимавам. За момента Samsung са фирмата, към която съм се насочил и тайничко се надявам Galaxy S5 да задоволи в най - голяма степен желанията ми.

И нещо лично за теб. Спри да се изтъкваш. Няма нужда да казваш "аз съм еди какъв си". Просто докажи с интелигентни коментари, какво е интелектуалното и социалното ти ниво. С всички тези обиди и лични нападки, и без абсолютно нищо технически издържано, никой няма да те приеме сериозно...

Scorpinox10
Регистриран: 09 фев 2011, 23:01

Мнение от Scorpinox10 » 14 фев 2014, 16:33

Нямам нищо против теб или конкретно срещу някой друг тук (yes)
Кой какъв е няма значение. Въпроса е, че не проверявате фактите. Аз влизам в още няколко форума на мобилна тематика - руски и китайски сайтове и там потребителите са много грамотни и съм научавал много полезни неща. Конкретно ти говоря за 64 битовия процесор на айфон 5S и за рам 1гб , за който почваш да спориш с мен! Предимството на този процесор е, че може да адресира 4 гб РАМ. И той има нужда от голям РАМ защото си представи само колко е голямо едно 64 битово число HEX : FF FF FF FF FF FF FF FF
Всички мнения на независими експерти се обединяват в това, че РАМ-а трябва да е 4гб за да има реален ефект.От Епъл веднага са отреагирали - ще правят таблет и Макбук с този процесор и 4гб РАМ. Ти тръгваш да спориш с мен, че това било глупост и т.н. . Чети малко повечко -из нета има всякаква информация само ти е нужен елементарен английски. Аз досега съм нямал телефон с проблемен дисплей. Пожелавам ти да си купиш С5 и да изпиташ истинско удоволствие от дисплея. Има много хубав HDMI изход и на голям телевизор е още по приятно изживяване във full HD :)

A4i
Регистриран: 08 фев 2009, 02:32

Мнение от A4i » 14 фев 2014, 17:59

Едно време се разказваше виц как се прави Правец 16 от два Правец 8 и лепило. :)
Разликата между 32 и 64 битовите ARM процесори не е само дължината на регистрите и адресируемата памет. Самото CPU ядро е пораснало +2 пъти. Иначе Cortex-A15 адресира повече от 4GB памет (Large Physical Address Extension -LPAE ), но това не го прави 64-битов.
Apple пуснаха 5S едновременно със завършване на работата по ARMv8. Това беше изненада. Графичният ускорител Rogue също е с първа имплементация. Колко време вече мина и няма дори обявен конкурент, камо ли такъв в продажба. Не смятам Tegra 5 за ARM. :) Сега ако ти мислиш , че Apple трябва да се извиняват за 5S ...(beer)

stefanicio
Контакти:

Мнение от stefanicio » 14 фев 2014, 18:16

[Quote]Всички мнения на независими експерти се обединяват в това, че РАМ-а трябва да е 4гб за да има реален ефект[/Quote]Явно няма да ти "уври главата". Спри да пишеш глупости. Цопнал си някакво шестнайсетично число и ми говориш за адресация. Казах ти вече (както и колегата @A4i), че още преди появата на 64 bit - овите архитектури имаше решения за адресацията на повече от 4 GB памет. Целта на 64 bit-овия процесор при iPhone не е за да се адресира памет или нещо подобно. Това е първа стъпка при миграцията. Идеята им е да обединят мобилната и десктоп платформи и да реализират единна екосистема от устройства, които ще използват еднакви приложения (дай боже някой ден). Ето ти още една "новина" за адресирането. 32 bit - овите процесори спокойно могат да адресират 4 GB системна памет. Проблема при PC с адресацията беше свързан с това, че процесора не адресираше само системната RAM памет а и VRAM (видео RAM) паметта. Точно поради тази причина общият размер се увеличаваше и се стигаше до това част от инсталираната памет да се "губи". Е, щом си такъв специалист по Асемблер и процесори, кажи ми дали при ARM архитектурата при която видеокартата е реализирана дефакто на един и същ физически чип, ще има проблеми, ако някой смартфон с 32 bit-ов процесор има 4 GB RAM памет?

fuckoff
Регистриран: 15 окт 2006, 23:05

Мнение от fuckoff » 14 фев 2014, 19:26

И аз отдавна не съм писал тук, заради дразнещи тролчета и нед**********ни модераторчета, но ти ако си писал и 5 реда на асемблер ще отида в манастир без интернет. Хекс код не се пише така на асемблер. Я да те пробваме с лесен въпрос, който трудно се открива в google. Кое е най-използваното прекъсване при старата ОС на майкрософт? Ако си писал и 5 реда код - би трябвало да отговориш веднага.

Общата ти компютърна неграмотност те изравнява най-много с репортер в регионално издание на жълт вестник.

evir
Регистриран: 03 май 2007, 13:24

R 100-200 милиона диспл

Мнение от evir » 14 фев 2014, 19:40

Имам часовник с такова стъкло (титана се надра , но нямам драскотина на стълото)(beer)(beer)(cyber)

Отговори