Apple с готовност да направи сапфирено стъкло за 100-200 милиона дисплея
-
- Регистриран: 12 сеп 2012, 23:41
- Контакти:
Apple с готовност да направи сапфирено стъкло за 100-200 милиона диспл
Ето, това е нещо наистина уникално в света на смартфоните (масовите) и ще изстреля Apple още по - напред. Сапфирното стъкло е доста по здраво и издръжливо на надрасквания от кварцовото и ще направи iPhone-ите наистина ненадраскващи се. В момента популярните Gorilla Glass са относително добро решение, но колкото и да ги рекламират, след време използване се забелязват миниатюрни драскотини, че понякога и по-дълбоки.
Re: Apple с готовност да направи сапфирено стъкло за 100-200 милиона д
Някой не може да разбере, че се пише: [B]Сапфирно стъкло[/B], а не \"Сапфир[B]е[/B]но стъкло\" !!!
Все едно златена версия вместо златна версия (примерно).
Все едно златена версия вместо златна версия (примерно).
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм
В речника категорично има само прилагателно сапфирен от сапфир (сапфирена, сапфирено, сапфирени).
Ами ти сигуно и центЪр пишеш центУр :)
http://talkoven.onlinerechnik.com/duma/%D1%81%D0%B0%D0%BF%D1%84%D0%B8%D1%80
http://talkoven.onlinerechnik.com/duma/%D1%81%D0%B0%D0%BF%D1%84%D0%B8%D1%80
iPhone с 5\" дисплей и сапфирено стъкло, което да го предпазва е уникално! Това и да го изтървеш няма да се пръсне или напука, като на дърт индиански вожд петите.:D
Сега наистина, ще върнат доста от тези които са им фенове, но ги дразнеше малкия дисплей от 4\".
Каква хубава новина а вие спорите за глупости.:)
Сега наистина, ще върнат доста от тези които са им фенове, но ги дразнеше малкия дисплей от 4\".
Каква хубава новина а вие спорите за глупости.:)
Samsung GALAXY S22 Ultra
-
- Контакти:
[Quote]iPhone с 5" дисплей и сапфирено стъкло, което да го предпазва е уникално![/Quote]
Да, напълно съм съгласен. Ще е добре не само за Apple феновете и клиентите, а за абсолютно всички потребители на смартфони. Силно се надявам, това да накара и дръвниците от Samsung да вземат да си попроменят скапания дизайн на апаратите, за които плащаме една камара пари. Поне флагманите си да ги правят различни, че сега е невъзможно да познаеш кой модел е телефона без да му отвориш задния капак и да видиш какво пише. Бълват клонинги, както чалгарка бълва глупости (no)
Да, напълно съм съгласен. Ще е добре не само за Apple феновете и клиентите, а за абсолютно всички потребители на смартфони. Силно се надявам, това да накара и дръвниците от Samsung да вземат да си попроменят скапания дизайн на апаратите, за които плащаме една камара пари. Поне флагманите си да ги правят различни, че сега е невъзможно да познаеш кой модел е телефона без да му отвориш задния капак и да видиш какво пише. Бълват клонинги, както чалгарка бълва глупости (no)
На мен дизайна на флагманите от Галакси серията ми харесват. Не е нужно всички да правят правоъгълни форми с прави ъгли. Но ако вкарат сапфира, ще е добре, че аз вече спуках екрана на моя Ноут и сега дебна някоя част да взема, че кой знае колко ще ме обръснат.
Samsung GALAXY S22 Ultra
-
- Контакти:
[Quote]а мен дизайна на флагманите от Галакси серията ми харесват[/Quote]То и на мен ми харесва дизайна на флагманите. Проблема е, че всеки следващ модел е същия. Поне мъничко да се различават и разпознават, че наистина трябва да имаш богат опит за да можеш да различиш кой модел е само като го видиш.
[Quote]че аз вече спуках екрана на моя Ноут и сега дебна някоя част да взема[/Quote] На един мой друг приятел му се беше пукнало стъклото на Galaxy S3-кайта. Имам приятел който работи в \"пазарска сергия\" за GSM-и и той му смени само стъклото, а не целия дисплей с рамката. Зная, че са пакетирани и вървят комплект и нямам идея технологично как успя, но каза, че доста често правят така. Отлепват по някакъв начин пукнатото стъкло (може би чрез нагряване или нещо подобно) и на негово място залепват ново такова. Новото стъкло струва 4 - 5 $ от Ebay. Виж поинтересувай се, ако искаш. По-добре е да минеш с 30-40 лв. за ремонт, отколкото да дадеш 200 - 250 лв. :)
[Quote]че аз вече спуках екрана на моя Ноут и сега дебна някоя част да взема[/Quote] На един мой друг приятел му се беше пукнало стъклото на Galaxy S3-кайта. Имам приятел който работи в \"пазарска сергия\" за GSM-и и той му смени само стъклото, а не целия дисплей с рамката. Зная, че са пакетирани и вървят комплект и нямам идея технологично как успя, но каза, че доста често правят така. Отлепват по някакъв начин пукнатото стъкло (може би чрез нагряване или нещо подобно) и на негово място залепват ново такова. Новото стъкло струва 4 - 5 $ от Ebay. Виж поинтересувай се, ако искаш. По-добре е да минеш с 30-40 лв. за ремонт, отколкото да дадеш 200 - 250 лв. :)
Стъклото и сапфира са различни (SiO2 и Al2O3). Също така сапфира е кристал, докато стъклото е аморфно. Словосъчетанието \"сапфирно стъкло\" е безсмислено. ;)
Сапфирен панел е правилното название. LCD екрана и интегрираният дигитаизер се залепват за този сапфирен панел.
Сапфирен панел е правилното название. LCD екрана и интегрираният дигитаизер се залепват за този сапфирен панел.
Ще се наложи да ви разбия илюзиите че много пак литнахте с на ябълката обещанията.Сапфирното стъкло е изключително устойчиво на надраскване и може да се надраска само с диамантен инструмент,но всеки уй винаги омеква-тези стъкла са най крехките от всички видове стъкла.Ако си изпуснеш тела въобще не го и вдигай,ритни го в канавката и си продължи.Е това разбира се е ако телефона падне със стъклото надолу или ако айфона който е със това стъкло е с кекава рамка около стъклото.