Apple с ръст в печалбата от 95% за тримесечието
Re: Apple с ръст в печалбата от 95% за тримесечието
[quote] разбирам да мога да си правя каквото си поискам на нея, а не да си играя само игрички. Да мога да си сменям РОМ-а и кернела, с които си поискам, да мога да си овърклоквам или ъндърклоквам процесора, да си сменям волтажа на процесора, да мога да си прехвърлям файлове и папки на телефона без да се занимавам със скапания itunes, да имам избор от над 10 брузъра, а не епъл да ми казват да ползвам сафари или опера, да имам флаш и да си гледам клипчета в нета, в който сайт си поискам, а не Стив Джобс да ми твърди, че html 5 e върха на сладоледа, да мога да правя сума ти неща без да се налага да го джейлбрейквам, да мога, ако го брикна за 5 минути сам да го ънбрикна без да се притеснявам и да получавам инфаркт и още куп други неща, но ще изпиша десетки страници. ;) [/quote]
Ха, ти пък... как смееш да ги кажеш тези неща. :) Забрави да кажеш за блутуута... :)
И стоковият 2.2.1 на Самсунг не е бъгав и работи много бързо(въпреки, че не изкарвам повече от 1400 т. на Куадрант). А си е доста по - сложно да оптимизираш толкова широко функционален фърм,който да работи с всякакви формати и платформи, и да поддържа толкова много опции. Просто с много повечето възможности на платформата има по - голям шанс за бъгове, но те се чистят.
В крайна сметка - който каквото го кефи. И за двете си има клиенти.
п.п. А това колко игрички има в маркета е много важен критерии за сестра ми. Тя наскоро навърши 16.
Ха, ти пък... как смееш да ги кажеш тези неща. :) Забрави да кажеш за блутуута... :)
И стоковият 2.2.1 на Самсунг не е бъгав и работи много бързо(въпреки, че не изкарвам повече от 1400 т. на Куадрант). А си е доста по - сложно да оптимизираш толкова широко функционален фърм,който да работи с всякакви формати и платформи, и да поддържа толкова много опции. Просто с много повечето възможности на платформата има по - голям шанс за бъгове, но те се чистят.
В крайна сметка - който каквото го кефи. И за двете си има клиенти.
п.п. А това колко игрички има в маркета е много важен критерии за сестра ми. Тя наскоро навърши 16.
Остави игрите, сериозните приложения изглеждат като правени в час по информатика. Само този, който не е ползвал iOS, може да каже, съдържанието и платформата като цяло е по-зле от Android.
http://goo.gl/rjK9N
http://goo.gl/cYITa
http://goo.gl/cYITa
^^^ Айде пак минахме на игричките. Тези линкове само доказват твърденията ми. "Някои роизводители на игри били недоволни" - естествено, че ще има рънващи приложения, харчещи РАМ - нали андроид има истински мултитаскинг, а не измисления на епъл само за определени приложения и освен това затова са измислени task manager-и и килъри. И какво - трябва да се впечатля колко по-добра операционна система е ios, защото според Джон Кармак Андроид е лоша операционна система понеже потребителите не харчат толкова пари за игри и цитат: "В момента просто не могат да се правят пари от Android така". ХАХАХАХАХ!!Не разрбра ли, че потребилтелите на андроид не са малки деца и не играят игрички поцял ден. А за софтуеъра не си противореча - признах, че самсунгския има проблеми и че съм с друг. Както казах това е плюс за андроид - аз говоря за андроид по принцип, а не за някой определен производителски РОМ, защото Гугъл не са виновни, че Самсунг имат лошо програмисти и затова ги има дивелъпърите от XDA и андроид е отворена система. Сега съм със съвсем друг РОМ и кернел. ИНаче да, забравих за блутута, за видео кодеците - мога да си гледам всички видео файлове без да ги конвертирам, имам microsd слот, имам mass storage mode, имам истински видео разговори, а не някакъв измислен facetime само с други айфони и само през wifi и още други неща
[Quote]Айде пак минахме на игричките. [/Quote]
Естествено, игралните възможности на iPhone застрашават пазара на преносимите конзоли.
Естествено, игралните възможности на iPhone застрашават пазара на преносимите конзоли.
Остави игрите, както казах. Приложенията в Android Market са пълна скръб. Всички други платформи имат по-добро средно качество на софтуерните портали.
Тези спорове за Андроид и иОС никога не водят до нищо добро, но при положение, че иОС е толкова ограничена откъм функционалност(колегата набързо изреди 10 - тина неща, а има и още), вие пак продължавате да обяснявате колко била зле Андроид... и просливутия маркет. Едва ли това е обективно, по - скоро си е фенщина.
Че Андроид далеч не е перфектна е ясно, нито пък е нещо особено(UNIX е стара, като света), но към момента дава най - много възможности, и това към което се стремят производителите - да превърнат телефоните в покет пц - та е по - усезаемо с Андроид.
Много хора предпочитат Андроид и както се вижда от продажбите на Епъл - много хора предпочитат иОС.
Че Андроид далеч не е перфектна е ясно, нито пък е нещо особено(UNIX е стара, като света), но към момента дава най - много възможности, и това към което се стремят производителите - да превърнат телефоните в покет пц - та е по - усезаемо с Андроид.
Много хора предпочитат Андроид и както се вижда от продажбите на Епъл - много хора предпочитат иОС.
Не е никава фенщина, а факт. Ако беше фенщина, нямаше и да помириша Android. А го ползвам, заедно с iOS. Там е разликата - повечето, които критикуват iOS или никога не са имали iPhone, или последният е бил 2G или 3G, а в момента имат hi-end Android смартфон и правят невероятно грешно сравнение, изхождайки от невярното предположение, че iOS и хардуерът на Apple не еволюират. Аз говоря от личен опит. С hi-end устройства от двете платформи.
[Quote]Значи тогава се скрий! Нали всикчите фенове хвалите епъл - това е все едно да признаеш, че уиндоус е по-добър от OS X в макбуците, защото за уиндоус има в много пъти повече приложения и игри.[/Quote]
Там е проблема ти, защото си мислиш че съм фен на Apple, а аз не съм. И да Windows e много по-добър от OS X точно поради тази причина.
А нали разбираш че 90% от хората искат като си вземат нещо и то просто да работи както трябва, без да трябва да сменяш ромове, да overclock-ваш и още един куп акробатични номера просто за да накараш машинката да работи.
Ето точно за това Apple е по-добрия избор. Въпреки, че се принуждаваш да влезеш в тяхната еко система.
Там е проблема ти, защото си мислиш че съм фен на Apple, а аз не съм. И да Windows e много по-добър от OS X точно поради тази причина.
А нали разбираш че 90% от хората искат като си вземат нещо и то просто да работи както трябва, без да трябва да сменяш ромове, да overclock-ваш и още един куп акробатични номера просто за да накараш машинката да работи.
Ето точно за това Apple е по-добрия избор. Въпреки, че се принуждаваш да влезеш в тяхната еко система.
Кое е факт? Че иОС е по - функционална и гъвкава от Андроид? Защо не изкажеш някакво конкретно твърдение, а говориш "общи приказки". Ясно е че хардуерът на Афоун еволюира, но ОС си е с все същите недостатъци от години. Не мога да си обясня защо така сляпо ги игнорирате? По този начин е много лесно за един производител да си прави каквото си поиска.
Вече не ми се спори - иОС е най - добрата ОС за всички времена!!
Вече не ми се спори - иОС е най - добрата ОС за всички времена!!