Apple се обезцени с 34 милиарда долара за 1 ден
Apple се обезцени с 34 милиарда долара за 1 ден
Миналата година четох, че след премиерата на айфон 5-цата, фирмата ще замре, понеже е изгубила водещия изпълнителен директор (Джобс) и сравнението беше като сони преди години.
Re: Apple се обезцени с 34 милиарда долара за 1 ден
УСЕЩАТЕ ЛИ НА КЪДЕ ОТИВАТ МЕЩАТА.?
Жена ми си взе iPhone 5 и да ви кажа въобще ме съм впечатлен. Дори да ми предложи да ги сменим едва ли ще се съглася
Жена ми си взе iPhone 5 и да ви кажа въобще ме съм впечатлен. Дори да ми предложи да ги сменим едва ли ще се съглася
Спокойно, Microsoft имат кукувица за изпълнителен директор, а все още ги има :) Apple дори да спрат да правят телефони и таблети, пак ще имат стабилен брой клиенти, защото операционната им система на този етап няма конкуренция. Последните години повечето ми познати мигрираха към мак и засега никой няма намерение да го сменя. Не, че е перфектен, просто няма нормална алтернатива.
Е тоя па се изказа бахти глупостите apple направиха голяма тъпотия създадоха невероятна иновация и се опитаха да я препродават вече близо 6 години е изчерпаха се вече. Освен това в момента основната маркетингова стратегия на Apple е насочена към смартфоните и таблетите, ако спрат да ги правят ще имат големи загуби. И мога да кажа така windows не е алтернатива на Mac, а Mac е алтернатива на windows(не забравяй и windows 8, която е една невероятна ОС и тепърва ще набира сила) Mac e добра но алтернатива. Време е да се пренасочат и да направят нещо още по-иноватно или да се откажат и да се борят с конкуренцията с кошерешки съдебни дела и нагласени присъди
GSMaster, може би си прекалено млад и не си запознат, но първата ОС с графичен интерфейс на Apple излиза 1-2 години преди първия Windows, така че сам прецени кое на кое е алтернатива :)
Естествено, че в момента всички са се вкопичили в мобилните устройства, защото там се харчат ужасно много пари в момента. Това, което обясних, а ти не разбра, е че Apple няма да потънат толкова бързо, колкото им се иска на част от пишещите тук. :)
Естествено, че в момента всички са се вкопичили в мобилните устройства, защото там се харчат ужасно много пари в момента. Това, което обясних, а ти не разбра, е че Apple няма да потънат толкова бързо, колкото им се иска на част от пишещите тук. :)
strk, може би си прекалено млад и не си запознат, но Steve Jobs краде идеята за графичен интерфейс от Xerox :P
Така е, не е било оригинална идея на Apple, но те са били тези, които са искали да се изполва комерсиално лесен интърфейс и са били от първите (или първите, не знам със сигурност), които са въвели мишката при работа с компютър.
ex_bg, знам и затова не съм писал, че те са измислили GUI, а казах че техния ОС е направен 1-2 години преди windows 1. :)
какъв е тоя спор бе хора.еипъл да не произвеждат швейцарски часовници че очаквате да са на върха 300г.този бизнес се изменя много бързо.погледнете какво стана с Нокия.с Блекбери.ако не измислят нещо супер иновативно до края на 2013 щте се превърнат в обикновен производител на електроника.
Конкуренцията е хубаво нещо, хейтърите на Епъл нямат интерес компанията да стигне до положението на Нокиа понеже цените на осталите апарати ще се вдигнат. Сегашното положение е супер. И едните и другите имат стимул да продължат с иновациите. :)