Автомобилите на Google започват нова обиколка на България

mstef
Регистриран: 12 юли 2009, 12:02

Re: Автомобилите на Google започват нова обиколка на България

Мнение от mstef » 27 мар 2021, 11:30

GoldenThump написа:
26 мар 2021, 22:31
Тези коли просто снимат, не се страхувайте от тях.
Чудя се дали си тъп по рождение или умишлено лъжеш?

Има си напълно официална информация какво правят тези коли и то е много далеч от "просто снимат". Под предлог "подобряване на услугите" се сканира и се записват ВСИЧКИ безжични мрежи с име, локация и т.н., отбелязват се клетките на мобилните оператори, на кои честоти работят и т.н., изключително подробно и внимателно се маркират и се отбелязва състоянието на обектите от т.нар. "критична инфраструктура" като пътни възли, водоеми, далекопроводи...

И събирането на данни за тези неща се обявява спокойно и никой не се притеснява. В същото време ако аз отида у ФАЩ и почна да събирам дори 1/3 от тези данни не ми мърда обвинение в шпионаж, тероризъм и т.н. и като нищо ще отпътувам за Гуантанамо. А защо част от тези данни са в категория "шпионаж" може да ти обясни всеки с 3 мозъчни гънки

Жокер: изключил си локацията на телефона за да не те следят от Гугъл, но като се прибереш се закачваш за домашният рутер- колко е трудно мислиш да се изчисли ти къде се намираш?

Жокер 2: вкъщи на телефона виждам едни реклами, в офиса виждам съвсем други реклами на телефона- единствената разлика е за кой рутер съм закачен и бай Гугъл изчислява бързо "вкъщи показваме реклами за развлечения, в офиса реклами свързани с работата"

radko89 написа:
27 мар 2021, 03:03
Ти пак ли излезе от културната дупка, в която си живял?
Айде марш обратно.
Нямаш аргументи и минаваш на нападки, а? Колко типично за недоклатен нещастник с голямо самочувствие и НИКАКВИ знания и умения.

arakchiev
Регистриран: 01 мар 2014, 11:45

Мнение от arakchiev » 27 мар 2021, 12:06

mstef, за какви реклами говориш, ти не ползваш ли ad blocker? Който вижда реклами в последните 5 години не си е подготвил системата както трябва. Недоумявам какъв ви е проблема с това "следене" все едно някой ви кара нещо да купувате, все едно ви краде, все едно ще дойдат да ви вземат пътните възли и далекопроводите... просто не разбирам. Иди си на село, заключи се и остави света да си се развива, като не ти понася. Ако не можеш да оцениш по достойнство ролята на САЩ в последния половин век за доброто по света... може би трябва да попътуваш.

Ако решиш да ми отговаряш, няма да ме накърниш като и мен вкараш в ролята на "малоумните", не приличаш на човек, от който ще де обидя. Спести си го.

Потребителски аватар
JKRL
Регистриран: 18 фев 2021, 10:41

Мнение от JKRL » 27 мар 2021, 14:34

mstef написа:
27 мар 2021, 11:30
Жокер: изключил си локацията на телефона за да не те следят от Гугъл, но като се прибереш се закачваш за домашният рутер- колко е трудно мислиш да се изчисли ти къде се намираш?

Жокер 2: вкъщи на телефона виждам едни реклами, в офиса виждам съвсем други реклами на телефона- единствената разлика е за кой рутер съм закачен и бай Гугъл изчислява бързо "вкъщи показваме реклами за развлечения, в офиса реклами свързани с работата"
Какво значение има, че ще ти показват по-добре таргетирани реклами? Това как те ощетява? Пари ли взимат? Голите ти снимки ли разпространяват? Какво?

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Мнение от Ванката » 27 мар 2021, 14:51

Ако не можеш да оцениш по достойнство ролята на САЩ в последния половин век за доброто по света... може би трябва да попътуваш.
Това сериозно ли го мислиш? :D :lol:
Samsung GALAXY S22 Ultra

MEnergy
Регистриран: 20 май 2010, 23:00

Мнение от MEnergy » 27 мар 2021, 15:23

Вито написа:
27 мар 2021, 11:02
MEnergy, по принцип предпочитам опера щото единствено той ми зумва страниците без проблем и текста става по-голям... Не знаех, че не показва Андроид устройство. Аз не браузвам толкова много. Ползвам feedly за новини и чета каквото ме интересува.
Да, забравих за forced zoom-a - най-добрият на мобилен браузър. Работи и, когато сайтовете изрично са забранили да се случва. То не е само до новини, понякога се налага да използваш онлайн банкиране или нещо, което е през линк на смс или по е-мейл. Трябва да имаш нещо доверено и ефективно, което да ги отвори. Отделно Опера е безупречна при блокирането на реклами и даже YouTube нотификации. Една от причините да не използвам вграденото телефонно приложение на YouTube.

За Линукса - да, така го докладва. Знам, защото Twitter, Instagram и други ти изпращат подробна информция и без да искаш, ако някой се е логнал в акаунта ти през браузър (даже и това да си ти). Идва като Opera, Linux, time and date - а не Андроид.

И в тази връзка, замисли се защо Instagram не предлага същата функционалност, както през телефонния ап-а в браузър. Няма филтри, не можеш да качваш снимки или видеа, интерфейсът е вертикален и т.н. Много просто - трябва да я използваш на телефон - през браузъра блокираш рекламите, не им даваш точната си локация по всяко време, нямат постоянен достъп до камерата и микрофона ти, контакти, смс-и и всичко друго. Фейсбукска работа, да живеят дълго тези, които още ги ползват;]]

Потребителски аватар
Вито
Регистриран: 09 яну 2008, 01:07

Мнение от Вито » 27 мар 2021, 16:26

Хахаха, нямам идея кво дава инстаграма, никогане съм ползвал. Иначе си гледам без реклами тубата с vanced.
Ползвах dolphin браузъра докато не му премахнаха въпросния зум преди няколко години. От тогава минах Опера. И у дома ползвам него. Няма реклами, няма нииикой. Бърз достъп до vpn за сайтове които не работят в България. Идеалка.
Но да, наивно е да се мисли, че колите на гугъл само снимат...

mstef
Регистриран: 12 юли 2009, 12:02

Мнение от mstef » 27 мар 2021, 16:39

arakchiev написа:
27 мар 2021, 12:06
Недоумявам..... Ако не можеш да оцениш по достойнство ролята на САЩ в последния половин век за доброто по света... може би трябва да попътуваш.
Разбира се, че недоумяваш и няма да се обидиш- то за тази цел е нужен мозък. А човек който ми говори за "ролята на САЩ .... за доброто по света" е гарантирано безмозъчен олигофрен който следва да бъде като минимум скопен за да не се размножава, а ако е създал вече поколение малките олигофренчета следва да бъдат изтребени- светът няма нужда от повече безмозъчни същества, и сегашните тълпи идиоти, помияри и гъзоблизци като теб ни стигат.

ПС: Цурвулев, аз когато обикалял над 120 държави по света ти си бил на баща си в посраните гащи.
JKRL написа:
27 мар 2021, 14:34
Какво значение има, че ще ти показват по-добре таргетирани реклами? Това как те ощетява? Пари ли взимат? Голите ти снимки ли разпространяват? Какво?
Не 1 и 2-ма като теб с дежурните реплики "нямам какво да крия" вече изреваха зверски- едни с много пари, други са в затворите сега... Рекламите са просто примерче, за да схванеш идеята явно не ти стигат гънки в мозъка.

Боби13
Регистриран: 02 яну 2007, 21:59

Мнение от Боби13 » 27 мар 2021, 16:56

Митко Стефанов, ти ли си ?

MEnergy
Регистриран: 20 май 2010, 23:00

Мнение от MEnergy » 27 мар 2021, 18:23

Вито написа:
27 мар 2021, 16:26
Хахаха, нямам идея кво дава инстаграма, никогане съм ползвал. Иначе си гледам без реклами тубата с vanced.
Ползвах dolphin браузъра докато не му премахнаха въпросния зум преди няколко години. От тогава минах Опера. И у дома ползвам него. Няма реклами, няма нииикой. Бърз достъп до vpn за сайтове които не работят в България. Идеалка.
Но да, наивно е да се мисли, че колите на гугъл само снимат...
То и аз не го ползвам почти за лични цели (инстаграм-а), ама ако знаеш колко DJ-и, плейлисти и нови парчета се споделят там. Същото се случва и с купища гаджети, премиери и IT/ICT-новини, да не говорим и за неща от ESA, NASA, Хъбъл, ISS и много други. Имат си място в живота ни соц. мрежи, просто трябва да се намери правилния начин за използването им;]

Внимавай със свободните VPN-и и безплатните проксита. VPN-ът на Опера има достъп до абсолютно всичко, което достъпваш, включително торенти и нелегално съдържание, сайтове по лични интереси и всичко останало. Информацията се записва някъде в САЩ и, както с Google, може да се използва, когато и както (някой (който си плати)) сметне за добре. Сега като го казах, да не те следи и интернет-доставчикът, си смени DNS-а директно в рутера. Дефолтните или тези на Google имат задължители логове, където скрито не остава.

Аз лично по тези причини не използвам VPN-а на Опера и много други. Удобство на доста висока цена (поне за мен).

arakchiev
Регистриран: 01 мар 2014, 11:45

Мнение от arakchiev » 27 мар 2021, 18:53

mstef написа:
27 мар 2021, 16:39
arakchiev написа:
27 мар 2021, 12:06
Недоумявам..... Ако не можеш да оцениш по достойнство ролята на САЩ в последния половин век за доброто по света... може би трябва да попътуваш.
Разбира се, че недоумяваш и няма да се обидиш- то за тази цел е нужен мозък. А човек който ми говори за "ролята на САЩ .... за доброто по света" е гарантирано безмозъчен олигофрен който следва да бъде като минимум скопен за да не се размножава, а ако е създал вече поколение малките олигофренчета следва да бъдат изтребени- светът няма нужда от повече безмозъчни същества, и сегашните тълпи идиоти, помияри и гъзоблизци като теб ни стигат.

ПС: Цурвулев, аз когато обикалял над 120 държави по света ти си бил на баща си в посраните гащи.
JKRL написа:
27 мар 2021, 14:34
Не 1 и 2-ма като теб с дежурните реплики "нямам какво да крия" вече изреваха зверски- едни с много пари, други са в затворите сега... Рекламите са просто примерче, за да схванеш идеята явно не ти стигат гънки в мозъка.
Леле мале, не те е срам такива приказки да говориш, особено на непознат човек! :shock:

Отговори