Автомобилите на Google започват нова обиколка на България

MEnergy
Регистриран: 20 май 2010, 23:00

Re: Автомобилите на Google започват нова обиколка на България

Мнение от MEnergy » 01 апр 2021, 10:44

Статия от днес на Techspot за данните, събирани от Apple и Google (телеметрия и други)

Изображение
-------------------------
Researchers noted that devices on default privacy settings share information related to the IMEI, SIM serial number, phone number, hardware serial number, location, cookies, local IP address, nearby Wi-Fi MAC addresses, and advertising ID. When a user has not yet logged in, Android phones don't send location, IP address, and nearby Wi-Fi MAC addresses, while iPhones don't send their own Wi-Fi MAC address.

Factoring in the estimated 113 million iPhone users and 129 million Android users in the US and the volume and frequency of data collection on both platforms, Apple collects somewhere to the tune of 5.8 GB of data every 12 hours. In contrast, Google collects a whopping 1.3 TB in that same timeframe.
-------------------------

6ГБ данни за 12 часа само от Епъл и 1.3 терабайта от Гугъл. Телеметрия, братле. Нищо лично, само всичко :lol: Къде е Боби-то и Радко, къде няма какво да крият, да се изкажат. Или то, какво, трябва да подобряваме iOS и Android, за доброто на човечеството е :lol: :lol: :twisted:

И, между другото, по-горе неслучайно присъства нещо, наречено WiFi (и nearby Wi-Fi MAC addresses) с всичките си параметри - име, статичен IP адрес, локация и т.н. Защо ли изпращат и WiFi и тези nearby??? И какво ли общо има това с колите на Google, тръгващи из България съвсем скоро?

Боби13
Регистриран: 02 яну 2007, 21:59

Мнение от Боби13 » 01 апр 2021, 11:03

Пичага, параноята е лечима, но не и при теб :) Ако смяташ, че не изтичат от тебе данни, колкото и да се правиш на велик всезнайко, пишещ пространн. о романи.. лъжеш се, но така си решил, така го правиш ! Все пак всеки има свобода да решава какво да прави, дори да си се вкарал в ,,1984" на Оруел ! Искаше да се изкажа... изказах се !
Последна промяна от Боби13 на 01 апр 2021, 11:18, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Вито
Регистриран: 09 яну 2008, 01:07

Мнение от Вито » 01 апр 2021, 11:05

Menergy, с тея телефони дали ще е по различно?
https://www.cryptophone.de/en/products/mobile/

MEnergy
Регистриран: 20 май 2010, 23:00

Мнение от MEnergy » 01 апр 2021, 11:37

Боби13 написа:
01 апр 2021, 11:03
Пичага, параноята е лечима, но не и при теб :) Ако смяташ, че не изтичат от тебе данни, колкото и да се правиш на велик всезнайко, пишещ пространн. о романи.. лъжеш се, но така си решил, така го правиш ! Все пак всеки има свобода да решава какво да прави, дори да си се вкарал в ,,1984" на Оруел ! Искаше да се изкажа... изказах се !
Въобще не се правя не велик, просто не отричам очевидното, като теб. Прочете ли статията? Знам, че не говориш английски - има услуги за онлайн превод, качих ти и снимката. 1.3TB (терабайта) за 12 часа телеметрия - надявам се знаеш какво е телеметрия - малко ли ти е? Доскоро на пазара нямаше и 2TB дискове, а това е количеството, което източват от телефоните само за 12 часа. И фирмите, с които Techspot са се свързали, не го отричат. Дали казах, не го отричат?

За мен не мисли, мерките съм си ги взел, макар че ми пука сигурно по-малко от теб. Просто искам да накарам и други да се замислят какво се случва, докато "не им пука" и докато "няма какво да крият"...

@Вито, честно казано не съм използвал марката и подобни, а и не мисля, че можеш да живееш в 21-ви век с някаква Нокиа 3300 с хардуерна клавиатура и 2MP камера, само за да бъдеш по-малко следен. И на телефон за 3000 лв можеш да си го настроиш да е що-годе "сигурен", но най-малкото няма защо да си затваряш очите и да отричаш очевидното.

Боби13
Регистриран: 02 яну 2007, 21:59

Мнение от Боби13 » 01 апр 2021, 12:50

Напротив, не разбра иронията ми, защото знам руски и английски на ниво да чета свободно книги и да гледам филми на тези 2 езици. Нямам нужда от онлайн превод, поне за тези 2 езици ! Щеше ли да прилагаш прословутите си мерки, ако ти пукаше по-малко от мен ? Надали ?

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Мнение от Ванката » 01 апр 2021, 12:52

Боби13 написа:
01 апр 2021, 12:50
Напротив, не разбра иронията ми, защото знам руски и английски на ниво да чета свободно книги и да гледам филми на тези 2 езици. Нямам нужда от онлайн превод, поне за тези 2 езици ! Щеше ли да прилагаш прословутите си мерки, ако ти пукаше по-малко от мен ? Надали ?
И аз съм като теб Боби, знам тези два езика и не веднъж съм отнасял подигравки, че знам руски вместо друг език...
Samsung GALAXY S22 Ultra

Отговори