България е на девето място в света по скорост на 4G мрежите
Re: Re: България е на девето място в света по скорост на 4G мрежите
Няма да е в близките 4 години поне.
Re: България е на девето място в света по скорост на 4G мрежите
Вероятно сте прави за скоростите, ама не е кой знае каква драма. Все пак за гледане на 4К видео са достатъчни 13-14 Мb/s. А на ХД екран не знам за какво ви е да гледате 4к видео. Ако има стабилни 10 Мб/с, всичко е точно.
Проблемите на мтел по мои наблюдения не са със скоростта на сваляне, а с ъплоуда и латентността. Другите не ги знам как са.
И по темата с линковете на колегата - българските скорости са добри, обаче към чужбина нещата не стоят така.
Проблемите на мтел по мои наблюдения не са със скоростта на сваляне, а с ъплоуда и латентността. Другите не ги знам как са.
И по темата с линковете на колегата - българските скорости са добри, обаче към чужбина нещата не стоят така.
Проблемите на Мтел не знам какви са, но това е тест сега от центъра в София:
Re: Re: Re: Re: България е на девето място в света по скорост на 4G мрежите
На 4G стои малко и превключва като види зора.
[Quote]Вероятно сте прави за скоростите, ама не е кой знае каква драма.[/Quote]
Темата е точно за скоростите.
[Quote]Проблемите на мтел по мои наблюдения не са със скоростта на сваляне, а с ъплоуда и латентността[/Quote]
Латентността при Мтел е ужасна - около 35 ms, което е като 3G.
Темата е точно за скоростите.
[Quote]Проблемите на мтел по мои наблюдения не са със скоростта на сваляне, а с ъплоуда и латентността[/Quote]
Латентността при Мтел е ужасна - около 35 ms, което е като 3G.
Re: България е на девето място в света по скорост на 4G мрежите
и се почна с поредния безсмислен хейт..
скоростите са добри, разликите между 3-те оператора в покритие/скорост са пренебрежимо малки и никой не може да ги изчисли с точност. Всички тия тестове, измислената награда от speedtest за най-бърза 4g мрежа /нагласена и най-вероятно платена/ са просто ориентировъчни статистики.
скоростите са добри, разликите между 3-те оператора в покритие/скорост са пренебрежимо малки и никой не може да ги изчисли с точност. Всички тия тестове, измислената награда от speedtest за най-бърза 4g мрежа /нагласена и най-вероятно платена/ са просто ориентировъчни статистики.
Браво за точния коментар! Нека не забравяме как Виваком раздаваха по 2 ТБ интернет и тук форума се пълнеше "случайно" с тестове над 100 мбпс от едни и същи места, най-вероятно близо до клетката, но малцина бяха тези, които да пуснат един тест, където няма клетка например. Веднага щом приключи спийд тест класацията, свършиха и 2-те ТБ. Защо ли? Да, на много места 4Г-то на Виваком е по-добро от Мтел, но не е чак толкова добро, както го изкарват някои.
Blue Sky, не знам какви тестове правиш и къде, но на мен пинга на 4Г ми е или около 15 мс, или 25 мс.
Blue Sky, не знам какви тестове правиш и къде, но на мен пинга на 4Г ми е или около 15 мс, или 25 мс.
Не става въпрос за хейт, само отчитаме факти. Доста хора шерват ниски скорости и висока латентност при Мтел. И става все по-зле. Аз тествам в София, Ванката бе споделил от Пазарджик, а вчера един потребител - от В. Търново. И всичко това е случайно? И какво печелим от това?
Преди се говореше, че си ъпгрейдват мрежата, но измина доста време. По-скоро е от пренатоварване и ниски инвестиции. Дано се вземат в ръце или отиват в коша.
Преди се говореше, че си ъпгрейдват мрежата, но измина доста време. По-скоро е от пренатоварване и ниски инвестиции. Дано се вземат в ръце или отиват в коша.
Re: Re: Re: България е на девето място в света по скорост на 4G мрежите
[quote]По-скоро е от пренатоварване и ниски инвестиции. Дано се вземат в ръце или отиват в коша.[/quote]
[quote][i]гласовият трафик в мрежата на Mтел за един ден е равнозначен на 109 години на един човек, говорещ непрекъснато. В същото време трафикът на данни през мрежата на оператора за ден е равен на 820 млн. снимки в HD формат.[/quote[/i]
Това от пресконференцията за 5Г. С други думи, на ден се изговарят 57 милиона минути и 2,4 милиарда МБ на ден.
[quote][i]гласовият трафик в мрежата на Mтел за един ден е равнозначен на 109 години на един човек, говорещ непрекъснато. В същото време трафикът на данни през мрежата на оператора за ден е равен на 820 млн. снимки в HD формат.[/quote[/i]
Това от пресконференцията за 5Г. С други думи, на ден се изговарят 57 милиона минути и 2,4 милиарда МБ на ден.