Безплатна телевизия от Булсатком

Scorpinox100
Регистриран: 09 яну 2015, 12:45

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Безплатна телевизия от Булсатком

Мнение от Scorpinox100 » 10 яну 2015, 10:27

Предполагам, че пак ще го пуснат в маркета.
Доскоро го рекламираха по телевизията. Иначе си работи както преди.

geleto_
Регистриран: 02 ное 2004, 08:06

Мнение от geleto_ » 10 яну 2015, 10:38

При мен тестовата версия си работи перфектно.
Гледах тениса.

teou
Регистриран: 03 май 2006, 14:44

Re: Re: Re: Re: Re: Безплатна телевизия от Булсатком

Мнение от teou » 10 яну 2015, 15:46

Моето мнение принципно е, че по-малките оператори като Булсат трябва да са иноватори, защото нищо друго не им остава, за да са конкурентни. Особено тъпо е, когато платиш на фирма да изпрограмира нещо, а не пуснеш допълнително нещо, което не изисква практически никаква инвестиция.

----

Иначе приложението на Мтел е пълен шит - има 15-тина канала и на всичкото отгоре от края на месеца удоволствието ще струва по 3 лв на месец, все едно си абониран за още един телевизор (ама с 15 канала).
Подобни гениални менажерски решения са в основата на това Мтел да е оператор със очеваден спад на приходи, клиенти, печалба и също така причина повечето кадърни кадри оттам да се разбягат. Така че въобще няма да ги коментирам тях. Не е добра идея по-малките оператори като Булсат или Макстелеком да се опитват да им подражават в нищо.

vladovn
Регистриран: 24 окт 2005, 21:47

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Безплатна телевизия от Булсатком

Мнение от vladovn » 10 яну 2015, 16:01

По - малки ли? Мобилтел може и да има повече абонати на телефонията и интернета, но в тв-услугите булсат е най - големия.
А мобилтел... в деня в който разбрах, че са купили spnet обявих в този форум, че ще го развалят, завършека беше когато закриха форума (който пък беше приятен и ми харесваше).

Приложението все още го няма в маркета. Предполагам, че тестовия период е свършил, натоварили са добре инфраструктурата и е време вече по - активното предлагане.
Виждам, че iptv-то им работи - в моб. приложение има sportal и tv+HD (не е hd...) които ги няма сателита, очевидно ще има (т.е. то май вече има, но не в моб. приложение) още канали.

Станнислав
Регистриран: 15 фев 2006, 16:27

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Безплатна телевизия от Булсатком

Мнение от Станнислав » 10 яну 2015, 23:17

[Quote]E, написаното в предишното ти мнение е подвеждащо - не е безплатен, освен ако не използваш мобилен интернет на мобилтел.
[/Quote]
Ако моето е подвеждащо, то твоето не отстъпва - няма как въобще да го ползваш, ако не си на "Мтел" :)
Нека тогава да се опитам да съм максимално ясен.
Приложението за момента е без месечна такса (засега до 31.01, но преди това беше до 31.12). Трафикът в мобилната мрежа на "Мтел" е безплатен. Приложението могат да използват само абонати на Цифрова телевизия от "Мтел" по IPTV технология.
Ако съм пропуснал нещо - който го интересува да влезе и да прочете всичко детайлно.

vladovn
Регистриран: 24 окт 2005, 21:47

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Безплатна телевизия от Булсатком

Мнение от vladovn » 10 яну 2015, 23:45

[Quote]Ако моето е подвеждащо, то твоето не отстъпва - няма как въобще да го ползваш, ако не си на "Мтел"[/Quote]

Аха, прав си. Безплатен трафик в мрежата на мобилтел, защото в други не работи.

[Quote]който го интересува да влезе и да прочете всичко детайлно.[/Quote]
Аз лично няма да го направя, тв услугите са скъпи и некачествени. Сателитната е с "космическа" :D:D:D цена, а iptv-то е с гадна платформа (сравнена с тази на бтк, която е къде-къде по - добра). А сега се разбра, че и мобилното приложение работи само в мобилтелската мрежа - е по - орязано няма на къде повече. (Жалко за tivia, харесваше ми)

[Quote]Приложението могат да използват само абонати на Цифрова телевизия от "Мтел" по IPTV технология.[/Quote]
Още едно орязване, тези които ползват сателитна, нямат достъп.
Явно мобилтел все още има доста клиенти, щом си позволява такива ограничения.

Станнислав
Регистриран: 15 фев 2006, 16:27

Мнение от Станнислав » 11 яну 2015, 00:09

Работи и през WI-FI. Всъщност, като се замисля би трябвало да работи и през други мобилни мрежи (само така си мисля). При регистрация трябва да се въведе MAC адреса на STB устройството - условието, заради което трябва да си абонат на Цифрова телевизия по IPTV.

kan4oto72
Регистриран: 21 авг 2009, 18:42

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Безплатна телевизия от Булсатком

Мнение от kan4oto72 » 11 яну 2015, 00:29

При Нокия Хл бачка без проблем , нета е бавната скорост на Виваком , Отваря всички канали / (yes)

Мilen
Регистриран: 29 окт 2014, 14:46

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Безплатна телевизия от Булсатком

Мнение от Мilen » 11 яну 2015, 00:40

[Quote]Нета е бавната скорост на Виваком , отваря всички канали [/Quote]
Като ги отвори каналите, после има ли картина? Нещо не ми се вярва на 128 kpbs да вървят тези канали, като видях какъв трафик трупа приложението.

labaling
Регистриран: 23 май 2014, 00:09

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Безплатна телевизия от Булсатком

Мнение от labaling » 11 яну 2015, 01:02

Дали при Виваком още е в сила един "неофициален" трик... Да не ограничават въобще скоростта до 128 kbps, освен ако не генерираш извънредно потребление... Над година при план с ограничение от 512 MB/месечно (Viva Free) генерирах над 3-4 GB на месец, без скоростта да падне "и грам". Почудих се да не е грешка само при мен, но попитах приятел от Перник - и при него същото. Едва един месец, когато навъртях 10 GB (или 20 пъти над лимита) ми поставиха ограничението от 128 kbps след изчерпването на посочените 512 MB :) Това обаче беше още по времето, когато Пеевски и Василев бяха тандем и магазини никнеха на всеки ъгъл ;) Ала не си мислете.... това, че хората са най-доволни от нета на "Виваком", е случайно ;)

Отговори