bob намалява цената на минута до 10,8 ст.

KOBRETI
Регистриран: 30 авг 2005, 16:44

Re: bob намалява цената на минута до 10,8 ст.

Мнение от KOBRETI » 20 мар 2012, 16:10

стига глупости - миналия месец имам 3 разговора на обща продължителност 2 минути към вива...

статистически най-изгодни са плановете на Мтел, щом са с най-много клиенти, нали така :)

DocHoliday
Регистриран: 13 юли 2006, 21:30

Мнение от DocHoliday » 20 мар 2012, 16:11

със сигурност има хора, на които им е супер изгодно. но както каза колегата, щом няма сериозен наплив, значи на хората им е по-изгодно на другите тарифи. Ще видим де, все пак кольо наскоро излезе, но според мен по-голямата част от хората говорят достатъчно много и тези 0.11 ст им излизат неизгодни.
Сами факт, че операторите пускат тарифи с такава цена, показва че няма да има много хора, защото те си знаят цифрите и са си направили сметка, че няма да изгубят много пари от канибализацията ;) аз примерно като говоря по средно 300 минути, от които повечето ми са мтел-мтел, не ми ли е по добре да дам 35 лева за сърф енд талк за 1000 мин към мтел, национални (не помня колко и да знам за тарифирането) и безплатен интернет, отколкото да се занимавам с боб и кольо? :) и повечето хора са така (дали мтел-мтел, вива-вива, или глобул-глобул, няма значение).
Но пак казвам, съгласен съм, че за определена група от хора това е суепр изгоден план, както и за втора карта и т.н.

rado243
Регистриран: 07 фев 2006, 11:30

Мнение от rado243 » 20 мар 2012, 16:13

Стига с твойта чужбина бре.Голям чужденец се извъди,аз като говоря по час и нещо с Китай да рева ли(woo) затуй [Quote]кафе с бисквитка и едно малко уиски.[/Quote]:D

Sage
Регистриран: 30 авг 2004, 18:43

Мнение от Sage » 20 мар 2012, 16:43

Наплив няма, защото хората все още чакат оферти които да им отварят вратата за всички нужди на изгодна цена. За да ползваш боб и Кольо, трябва или да не ти е проблем да носиш по 2 телефона, или да не ти трябва интернет и да не говориш повече от 50-на минути с 3-4 близки номера. Кофти си е. Иначе 11 ст./мин. до всички си е екстра.

mobilemann
Регистриран: 09 фев 2008, 14:13

Мнение от mobilemann » 20 мар 2012, 16:52

Във връзка с боба, дайте ми програма за андроид , която да напомня за реално изговорено време. Напр. като станат 50сек. или 1мин.и 50сек. да ти сигнализира. Намерих такива но те не отчитат реалното време а от момента на набирането:|

Cocona
Регистриран: 19 мар 2011, 12:24

Мнение от Cocona » 20 мар 2012, 17:13

агресивнички са в тази цена от 10.8 ст., но това е добре за клиентите.

DocHoliday
Регистриран: 13 юли 2006, 21:30

Мнение от DocHoliday » 20 мар 2012, 17:22

да! за всичките 3ма :D

AVKansazov
Регистриран: 22 сеп 2010, 14:10

Мнение от AVKansazov » 20 мар 2012, 19:55

[Quote]Договор ИМА, но той е за НУЛА лв на месец... Спираш да ползваш и готово... Прост си и не можеш да го разбереш, или се правиш на ударен?

При Боб ДОГОВОР ИМА, но НЯМА МЕСЕЧНА ТАКСА...

При Кольо ДОГОВОР НЯМА, но ИМА МЕСЕЧНА ТАКСА...
[/Quote]

Кобра вместо да съскаш помисли върху глупостите дето написа.Къде намеси кольо в моите коментари - виж ми постовете къде съм го споменавал.Всичко което съм написал е че към боб според мен няма интерес.

И понеже съм прост поне да кажа една простотия в негова полза поне - надухте форума с това че бил с месечна такса.Добре каква такса е това да заредиш 10 или повече лева в картата които ти дават право да говориш 1 месец за 11 ст. [u]изразходвайки тези пари[/u].Ако после не заредиш 10 лв. просто почват да те таксуват 34 ст. никой не ти иска да заредиш задължително.
Ако ги изговориш преди края на месеца значи говориш много и ти е изгодно да заредиш още.Ако не просто остатъка ще ти излезе по скъпо но значи че ти стига и никой не те кара да зареждаш повече докато не прецениш че ти трябва.Ако картата не ти трябва може да я дадеш на друг или да я хвърлиш.

[Quote]Тарифирането е на секунда. Минималната продължителност на разговор е 60 секунди, след това разговорът се тарифира на секунда.[/Quote]

А при боба:
Договор ИМА, но той е за НУЛА лв на месец... и
[Quote]На коя дата излиза фактурата ми?

На 3-то число всеки месец.
[/Quote]
След 3-то число кихаш каквото си изразходил задължително дори и да е 1 стотинка иначе...
Договор има и
[Quote]bob има ли срок на договор?

С bob говорите и изпращате SMS-и без дългосрочен договор. Това означава, че можете да заявите прекратяване на договора по всяко време. [/Quote] трябва да се прекратява с перипетиите около това предполагам и 1-месечно предизвестие и още никой не е направил 6-те месеца без потребление да видим дали ще го прекратят автоматично или ще има обаждания, предупреждения, кандърми тоест типичните операторски номера.На Ментелско създание нямам доверие!

[Quote]Смяна на потребител - 12 лв.[/Quote]

[Quote]Разговорите се таксуват на минута.[/Quote]

Да продължавам ли?
Кольо не ми трябва и не ме интересува ама това с "таксата" реших да го кажа за умниците като теб.
И аз съм съгласен с коментара на Док (yes) въпреки че е тролска натура.
Honor 50 13.0 + Samsung Galaxy Tab S7 13.0 + Xiaomi MiBox 3 9.0
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport

Sage
Регистриран: 30 авг 2004, 18:43

Мнение от Sage » 20 мар 2012, 21:50

Прав е. Кольо е без договор, но с такса 10 лв. и включени 90 мин. до всички. Само че с една маааалка подробност: Може да не си платиш "таксата", и да не ползваш картата почти цяла година - [B]номерът ти се запазва[/B].
Що се отнася до темата - Голямото Цакане - единствените прецакани са тези, които си мислят, че боба е станал по-евтин. Съмнявам се, че някой може да постигне реална средна цена под 13-14 ст./минута, дори всички разговори да са над минута-две :|
При Кольо цената се постига с минимална месечна вноска/потребление - ОК, но е постижимо. Без хронометър и без отрязване на средата на изречението.

KOBRETI
Регистриран: 30 авг 2005, 16:44

Мнение от KOBRETI » 21 мар 2012, 17:27

Понеже си говорим само празни приказки и глупости, и гледам големи "математици" се изявяват често, реших да си сметна по моята фактура колко бих платил, ако бях на Боб или на Кол...

Общо разговори: 117
Изговорени секунди: 13924
Минути чисто: 232
Средно по 118 сек на разговор

Ако бях на Кол, щеше да ми се наложи 3 пъти да ходя да си купувам ваучери:
на 7.02, 17.02 и 1.03

При Боб щях да си платя сметката някъде към края на март...

Кол:
Отчетени секунди: 15379
Отчетени минути: 256
Средно по 130 сек на разговор

Боб:
Отчетени секунди: 17160
Отчетени минути: 286
Средно по 145 сек на разговор

$$$
Кол: Платени 30 лв, изразходвани 27,68 лв
Боб: Платени 30,89 лв

Реална цена на минута разговор:
Кол: 11,9 ст/мин (на база изразходваните)
Кол: 12,9 ст/мин (на база платените)
Боб: 13,3 ст/мин (изразходвани и платени)

Така че мога да направя следните изводи:
1. Цената на Боб е около и малко [B]над [/B]13 ст/мин средно
2. Цената на Кол е около и малко [B]под [/B]13 ст.мин средно
в зависимост от конкретното потребление...

Така че на хартия Боб е по-евтин с 0,2 ст, на практика Кол е по-евтин с 0,4 ст...

Така че цените им са на практика еднакви, единствено важно е дали предпочитате да внасяте пари предварително и един вид да кредитирате оператора с безлихвен кредит, но за сметка на това да сте спокойни, че не може да ви вземе повече, отколкото сте внесли; или предпочитате да сте спокойни, че по всяко време ще имате услугата без да се налага да мислите и следите кога ви изтича ваучера...

Ако говорите по-малко от 91 мин/месечно, 100% по-изгоден е Боб, защото при Кол или трябва да наливате ваучери, които не можете да изговорите, или минавате на 34 ст/мин и цената средно се вдига много повече от тези 0,4 ст реална разлика

Отговори