boombob предлага 500 минути към всички и 500МВ за интернет

titan_t
Регистриран: 23 авг 2007, 21:48

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: boombob предлага 500 минути към всички и 500МВ за интернет

Мнение от titan_t » 31 дек 2014, 17:52

Всички "Трансфери" са безплатни към Мтел и Боб, след изчерпване на националните минути, дори най-ниския.

Мilen
Регистриран: 29 окт 2014, 14:46

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: boombob предлага 500 минути към всички и 500МВ за интернет

Мнение от Мilen » 02 яну 2015, 22:55

Колеги, някой сблъсквал ли се е със следния проблем: звъня от бобската карта на номер от типа: +3592494...(justcall). Zoiper клиента с този номер е предварително изключен, за да видя какво съобщение ще ми даде, ако някой ме търси на този номер и не може да се свърже с мен. При позвъняване от Виваком се чува следното: "Избрания номер не отговаря. Моля опитайте по късно". Когато обаче набирам от бобската карта, разговора просто се разпада на втората-третата секунда, без никакво съобщение. Тоест излиза, че абонатите на различните оператори няма да чуват едно и също нещо, когато не могат да се свържат с даден номер, както би трябвало да бъде. Някой сблъсквал ли се е с подобно нещо при боб и знае ли на какво се дължи?

Мilen

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: boombob предлага 500 минути към всички и 500МВ за интернет

Мнение от Мilen » 02 яну 2015, 23:02

Най-логичното е да се предположи, че служебното съобщение: "Избрания номер не отговаря. Моля опитайте по късно" е на Виваком. В такъв случай някой знае ли какъв е краткия номер на Виваком, към който ако се пренасочат повикванията, ще се включва това съобщение?

Идеята е да си спра гласовата поща на боб, като пренасоча повикванията в случай на недостъпен номер към този кратък номер на Виваком. По този начин, ако някой ме търси на бобската карта, ще чува това съобщение и ще знае че трябва да ме потърси пак. В противен случай, ако използвам кода на Кобрети **004*0880# и зелена слушалка, то разговора просто ще се разпада, без търсещия ме да чува никакво съобщение.

Мilen

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: boombob предлага 500 минути към всички и 500МВ за интернет

Мнение от Мilen » 03 яну 2015, 11:45

Въпроса е принципен. Многократно сме писали по въпроса с Кобрети. Разгледай темите за боб, ако ти се занимава :) Когато една такса е несправедлива и без логика за абоната, то той е в правото си да не я плаща. Особено пък когато самата архитектура на GSM мрежата му дава тази възможност (за безплатно пренасочване).

Мilen

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: boombob предлага 500 минути към всички и 500МВ за интернет

Мнение от Мilen » 03 яну 2015, 15:30

Знам го този номер, това е пренасочването на Виваком при недостъпен номер. При позвъняване казва: "Разговорът не може да бъде осъществен". По добре е от разпадането на връзката с кода на Кобрети, там няма никакво съобщение.

И така, ето как да си спрете безплатно гласовата поща на боб и при позвъняване на вашия номер, ако сте недостъпен, търсещия ви ще чува: "Разговорът не може да бъде осъществен"
[Quote]Влизате в Settings => Call settings => Call forwarding. Задавате и на трите опции: If Busy, If unanswered, IF unreachable пренасочване към +359871578. Това пренасочване е безплатно и е винаги с предимство пред операторските настройки. То е валидно, докато не го отмените пак от настройките на телефона. Валидно е дори и да сложите сим картата в друг телефон. По този начин спирате гласовата поща на боб, без да дължите измислени такси и търсещия ви абонат чува служебно съобщение.[/Quote]

[BG]Agent_Kowalski
Регистриран: 24 ное 2006, 09:38

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: boombob предлага 500 минути към всички и 500МВ за интернет

Мнение от [BG]Agent_Kowalski » 03 яну 2015, 17:03

Нямаш ли някаква предплатена, която е активна, но не я използваш и да пренасочиш към нея.Поне за година ще си решиш проблема и така.

Мilen

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: boombob предлага 500 минути към всички и 500МВ за интернет

Мнение от Мilen » 03 яну 2015, 17:17

Всички предплатени отдавна са ми изтекли. Не смятам да се връщам към тези остарели методи. Сега имам номер на justcall и боб- напълно достатъчно. Горния метод за спиране на гласовата поща работи прекрасно.

Отговори