Читателите ни залагат основно на смартфона си в условията на настоящата ситуация
Re: Читателите ни залагат основно на смартфона си в условията на настоящата ситуация
Уха, Предатор , ехааааа
Re: Читателите ни залагат основно на смартфона си в условията на настоящата ситуация
MEnergy, не съм напълно съгласен с теб в някои аспекти.
Това, че някой предпочита конзола пред компютър не мисля, че е деволюция, а въпрос на вкус или на финанси.
Аз лично последният компютър, който сглабях беше преди 10тина години - все още си работи добре, тогава беше яка машина, но отдавна времето и нужната енергия просто не ми позволяват да си сглабям компютри. Пък да не говорим, че и много се промениха приоритетите (семейство, пътувания) и няма смисъл да се наливат пари за такива машини при положение, че се ползват само някой уикенд по няколко часа.
Другото, с което не съм съгласен е твърдението ти за клауда и дистанционните игри.
Преди години беше същото масово настроение към mp3-ките и стриимването на музика, филмите и т.н.
Нещата се променят - в днешно време има достатъчно неограничен интернет, с достатъчно висока скорост навсякъде където сме и тези услуги са достъпни.
Защо да плащам 5 - 8 бона за машина за да мога да играя на максимална резолюция в 4к игри ако мога да ги стриимвам от някой сървър (било то на nvidia, google и т.н.). Знам, че още не е на 100% заъвршена технологията за да докарат същото изживяване като да си цъкаш на компютъра вкъщи, който струва колкото някои коли, но и този момент ще дойде.
Просто бъдете по-широко скроени, не анатемосвайте някого само защото не споделя вашите възгледи и страсти.
Масите определят трендовете в крайна сметка. Щом нещата се движат в тази посока не бих го нарекъл деволюция - просто промяна в настроенията, ценностите, нуждите.
Това, че някой предпочита конзола пред компютър не мисля, че е деволюция, а въпрос на вкус или на финанси.
Аз лично последният компютър, който сглабях беше преди 10тина години - все още си работи добре, тогава беше яка машина, но отдавна времето и нужната енергия просто не ми позволяват да си сглабям компютри. Пък да не говорим, че и много се промениха приоритетите (семейство, пътувания) и няма смисъл да се наливат пари за такива машини при положение, че се ползват само някой уикенд по няколко часа.
Другото, с което не съм съгласен е твърдението ти за клауда и дистанционните игри.
Преди години беше същото масово настроение към mp3-ките и стриимването на музика, филмите и т.н.
Нещата се променят - в днешно време има достатъчно неограничен интернет, с достатъчно висока скорост навсякъде където сме и тези услуги са достъпни.
Защо да плащам 5 - 8 бона за машина за да мога да играя на максимална резолюция в 4к игри ако мога да ги стриимвам от някой сървър (било то на nvidia, google и т.н.). Знам, че още не е на 100% заъвршена технологията за да докарат същото изживяване като да си цъкаш на компютъра вкъщи, който струва колкото някои коли, но и този момент ще дойде.
Просто бъдете по-широко скроени, не анатемосвайте някого само защото не споделя вашите възгледи и страсти.
Масите определят трендовете в крайна сметка. Щом нещата се движат в тази посока не бих го нарекъл деволюция - просто промяна в настроенията, ценностите, нуждите.
И аз не съм съгласен с MEnergy ! Не обичам, както него да пиша безкрайно дълги и подробни обяснения ! Има верни неща, но има и доста неточни ! Радко ги обясни ! Никой не е тръгнал и няма намерение да тръгва да сравнява 6 инча с 22 инча или нагоре ! Лек и здрав ден
Определено въпрос на личен избор, финанси, приоритети и т.н. Това за деволюцията беше убеждаването на централно ниво, че ти от нищо вкъщи нямаш нужда. Всичко трябва да получаваш отвън.radko89 написа: ↑12 май 2020, 12:22MEnergy, не съм напълно съгласен с теб в някои аспекти.
Ще го изразя по друг начин. В близкото минало си купуваш програмата/съответния софтуерен пакет и си господар на кода оттам-нататък. Проблемът е, че големи фирми като Adobe, Corel, Microsoft, Apple, платформи като Steam и много други, това не ги устройва. Не искат да си купиш играта/софтуера и да забравиш за тях. Също не искат да получиш една/две актуализации и да си останеш със същата версия, която можеш съвсем спокойно да ползваш поне 5+ години. Искат да си вързан към тях и да работиш по т.нар. subscription model, искаш или не. Еми аз не искам, лично! Купил съм си играта, ако искам ще си купя extension-ите/ако искам - не, но не може да ме задължават да съм постоянно вързан към техните сървъри с пълен достъп до всичко на компютъра ми, отделно задължително да запазват прогреса ми на тях, все едно не съм го играл, ако не се ъплоудне при тях. Даже т.нар. offline mode не е offline, просто не показваш на "online приятелите си", че си там. Същото е и с Adobe Creative Cloud. Трябва да имаш акаунт задължително, логваш купища данни, само за да получиш достъп до софтуера, който съвсем легално и както трябва си си купил. И, който трябва да можеш да ползваш напълно офлайн.
На теб и много други вероятно им е перфе' да си стриймват музика, да си плащат за съдържание само и единствено on-the-go, но хора като мен си имат собствени колекции от всичко офлайн и на собствени носители и получават новото по същия изолиран начин. И в колата си слушам собствените файлове, дали ще са flac, wave или ape, или mp3 - нямам нужда от някой, който да ми казва какво да харесвам, да ми препоръчва плейслистове, да ми предоставя медийно съдържание и т.н. Това, дали сме по-свързани ли не, няма връзка с по-горното. Като искам ще си поръчам съответните услуги, но ако не искам, не искам да съм заставен да го правя, защото това е бизнес модела на производителя/програмиста.
Лошо няма да стриймваш игрите си, лошо е, че съотношението потребител-доставчик е 10 към 90 и става още по-голямо. И, ако по каквато и да е причина, доставчикът реши да те лиши от съдържание/услуги, ти оставаш с нищото. Включително и заради промяна на Terms of Service или ограничение по локация. Тези, които си мислят, че ще теглят торенти (в България), докато умрат, и, че всичко, което правят не се логва на поне няколкостотин сървъра из почти целия свят, вкл. и при интернет-доставчика им (който може да почука на вратата им във всеки един момент), жестоко се лъжат. Много скоро и Източна Европа ще последва и тогава ще трябва да си плащаш и да изпълняваш това, което доставчиците ти задат. Искаш или не.
Същото е със свързаността. Пандемията доведе до доста сривове и нарушения в скоростта на интернет. Но, въпрос на личен избор, за което си прав и въобще не съм се и опитвал да съдя или слагам някой в различна категория.
Надявам се си разбрал гледната ми точка. Няма вярно и грешно, има различни възгледи спрямо социално положение, опит, доходи, възраст и мнго други неща. Нека се развиват нещата и нека масите задават тенденциите. Но нека имат и правния избор да са собственици на легално закупеното и със свободни права да се разпореждат с него, както си искат. И, дали да разчитат на 100% всичко отвън, или поне малко собствено.
Така вече съм напълно съгласен с написаното.
Дано не натиснат за премахването на торентите по нашите ширини - ползвам веднъж в годината, но виждам, че поради финанси, идеали или други причини има хора, които имат нужда все още от тях и поради тези нужди нямат приемливи алтернативи.
Моят личен опит - имаше едно много интересно сериалче - Farscape (падам си по такива детски фантасмагории, не можах да ги надраста ). Сетих се, че го бях гледал по диема едно време и исках да го изгледам пак - оказа се, че го имало преди в амазон прайм, но е премахнат (може би заради права) и сега няма откриване освен торент.. еми - наложи се да го сваля.
Както казах по-рано - масите задават трендовете. Надявам се просто тези трендове да съвпадат с възгледите на повече хора, защото е факт, че доста остават ощетени за сметка на други. Не е толкова неприятно, когато не си ти ощетен, но когато те засегне пряко теб промяната и то негативно - не е приятно - съгласен съм.
Ползвайте каквото ви е удобно - току виж успеем да създадем тренд
Дано не натиснат за премахването на торентите по нашите ширини - ползвам веднъж в годината, но виждам, че поради финанси, идеали или други причини има хора, които имат нужда все още от тях и поради тези нужди нямат приемливи алтернативи.
Моят личен опит - имаше едно много интересно сериалче - Farscape (падам си по такива детски фантасмагории, не можах да ги надраста ). Сетих се, че го бях гледал по диема едно време и исках да го изгледам пак - оказа се, че го имало преди в амазон прайм, но е премахнат (може би заради права) и сега няма откриване освен торент.. еми - наложи се да го сваля.
Както казах по-рано - масите задават трендовете. Надявам се просто тези трендове да съвпадат с възгледите на повече хора, защото е факт, че доста остават ощетени за сметка на други. Не е толкова неприятно, когато не си ти ощетен, но когато те засегне пряко теб промяната и то негативно - не е приятно - съгласен съм.
Ползвайте каквото ви е удобно - току виж успеем да създадем тренд