До 1 септември 4G мрежата на VIVACOM ще покрие 4,5 милиона жители
Re: Re: Re: До 1 септември 4G мрежата на VIVACOM ще покрие 4,5 милиона жители
Изобщо не е нормално според мен, а де факто вид рекет за дългосрочен договор.
Само след 9-12 месеца, параметрите по договора са неадекватни и като предложение, и като финансова изгодност - пример на Теленор плана с 5000 МБ и неограничени минути за 31лв.
Или пък пример за технически параметри - Макстелеком.
Ами качеството на услугата им падна и като скорост, и като покритие в района в който най-много пребивавам. Отново жестоко набутване за 2 години, имайки в предвид, че няма начин договорът да бъде прекратен без колосални неустойки дължими за всички оставащи месеци до края на договора, ако река да го прекратя.
Сори, ама повече договори с над година продължителност не сключвам, защо да се прецаквам за 2 години?
Абсолютно нормално по-света е потребителите да имат достъп до 4Г, независимо от срочността на договора - може договорът да е на по-висока цена/месец или по-малко мегабайти/на месец, това си е фирмена политика.
Но както се казва - "Добре дошли в България".
Само след 9-12 месеца, параметрите по договора са неадекватни и като предложение, и като финансова изгодност - пример на Теленор плана с 5000 МБ и неограничени минути за 31лв.
Или пък пример за технически параметри - Макстелеком.
Ами качеството на услугата им падна и като скорост, и като покритие в района в който най-много пребивавам. Отново жестоко набутване за 2 години, имайки в предвид, че няма начин договорът да бъде прекратен без колосални неустойки дължими за всички оставащи месеци до края на договора, ако река да го прекратя.
Сори, ама повече договори с над година продължителност не сключвам, защо да се прецаквам за 2 години?
Абсолютно нормално по-света е потребителите да имат достъп до 4Г, независимо от срочността на договора - може договорът да е на по-висока цена/месец или по-малко мегабайти/на месец, това си е фирмена политика.
Но както се казва - "Добре дошли в България".
Re: Re: Re: Re: До 1 септември 4G мрежата на VIVACOM ще покрие 4,5 милиона жители
Ха, тогава щеше да се мрънка срещу високата цена. Сигурен съм.
И нищо не ти пречи да преподпишеш след 3-6-9 месеца, (не помня колко беше) и да дръпнеш с новата оферта.
И нищо не ти пречи да преподпишеш след 3-6-9 месеца, (не помня колко беше) и да дръпнеш с новата оферта.
Re: Re: Re: Re: Re: До 1 септември 4G мрежата на VIVACOM ще покрие 4,5 милиона жители
>> И нищо не ти пречи да преподпишеш след 3-6-9 месеца
Ами ако искаш да прекратиш договора? Тогава какво?
С едногодишен е по-търпимо и приемливо, а с двегодишен?
Който иска да си мрънка и всеки да си сключва договор за срок по усмотрение и финансова изгода, но друго е да има избор за продължителността на договора и даваща възможност да се ползват всички предлагани услуги.
Представи си естествената реакция на клиента, след като е получил качествена и адекватна по параметри услуга.
Бил на едногодишен договор, харесало му, примерно след 6-тия месец получил според фирмената политика правото на предоговоаряне. Казал си, получавам по-малко с едногодишен/плащам повече с едногодишен на месец. Но услугата е железна. Предоговарям за 2 години - по изгодно ми е.
Това според мен е нормалният път фирмата да печели дългосрочни клиенти.
Лесно се печелят клиенти с някаква шокираща оферта.
Изкуството е да задържиш клиента за дълго време.
А в България - всеки сезон тълпи потребители си сменят оператора за пореден път...
Ами ако искаш да прекратиш договора? Тогава какво?
С едногодишен е по-търпимо и приемливо, а с двегодишен?
Който иска да си мрънка и всеки да си сключва договор за срок по усмотрение и финансова изгода, но друго е да има избор за продължителността на договора и даваща възможност да се ползват всички предлагани услуги.
Представи си естествената реакция на клиента, след като е получил качествена и адекватна по параметри услуга.
Бил на едногодишен договор, харесало му, примерно след 6-тия месец получил според фирмената политика правото на предоговоаряне. Казал си, получавам по-малко с едногодишен/плащам повече с едногодишен на месец. Но услугата е железна. Предоговарям за 2 години - по изгодно ми е.
Това според мен е нормалният път фирмата да печели дългосрочни клиенти.
Лесно се печелят клиенти с някаква шокираща оферта.
Изкуството е да задържиш клиента за дълго време.
А в България - всеки сезон тълпи потребители си сменят оператора за пореден път...
Re: Re: Re: Re: Re: Re: До 1 септември 4G мрежата на VIVACOM ще покрие 4,5 милиона жители
Тълпите са точно защото се бяга след офертата на по-ниска цена, не защото се търси качество, добро обслужване и т.н.
-
- Регистриран: 01 май 2016, 10:56
Re: Re: Re: Re: Re: Re: До 1 септември 4G мрежата на VIVACOM ще покрие 4,5 милиона жители
Чудя се що периодично все се пръква по някой който да реве колко са гадни договорите, как те заробват, прецакват и т.н.- намирисва ми на платени тролове...
Никой не те принуждава за нищо- стой си на ваучер ако ти е кеф. Искаш избор- имаш го бе, плащаш 3 такси неустойка и се махаш по всяко време. Хем се възползваш от по-добрите цени при 2г. договор, хем без особени загуби можеш да го прекратиш.
Ако искаш като у Англия договор за 30 дни си объркал държавата и потребителите.
Никой не те принуждава за нищо- стой си на ваучер ако ти е кеф. Искаш избор- имаш го бе, плащаш 3 такси неустойка и се махаш по всяко време. Хем се възползваш от по-добрите цени при 2г. договор, хем без особени загуби можеш да го прекратиш.
Ако искаш като у Англия договор за 30 дни си объркал държавата и потребителите.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: До 1 септември 4G мрежата на VIVACOM ще покрие 4,5 милиона жители
Три такси неустойка само в сънищата ти. Като ти сметнат всички отстъпки и надценки стават повече от таксите до края на договора. Например на мен от свиваком за оставащи 10 мес. договор и 15 лв. такса ми искат между 160 лв. и 300 лв. Не мога да разбера точната сума, защото във всеки офис ми казват различна сума и се кълнат, че са те са прави. Във всички случаи неустайката е повече от таксите до края на договора. Стана по зле от преди да въведат това с трите такси. Явно трите такси е само прах в очите, за да могат да се залъгват по-качествено хората да подписват дългосрочни договори.
И още нещо. След изтичане на срока по договора е направено така че да не можеш да останеш на същия план. Веднага таксата скача от 15 лв. на 60 лв. или повече. Така че те принуждават веднага да подпишеш нов договор.
Стана по-зле от автоматичното подновяване на договорите, което го имаше преди.
И още нещо. След изтичане на срока по договора е направено така че да не можеш да останеш на същия план. Веднага таксата скача от 15 лв. на 60 лв. или повече. Така че те принуждават веднага да подпишеш нов договор.
Стана по-зле от автоматичното подновяване на договорите, което го имаше преди.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: До 1 септември 4G мрежата на VIVACOM ще покрие 4,5 милиона жители
>>Чудя се що периодично все се пръква по някой който да реве колко са гадни договорите, как те заробват, прецакват и т.н.- намирисва ми на платени тролове...
Аз пък се чудя как има някой с десетки броя акаунти в този форум, но все ръси глупости с всеки от тях.
>> Никой не те принуждава за нищо- стой си на ваучер ако ти е кеф.
Това е проблемът!
Услугата 4Г не се предлага нито с едногодишен договор, нито с предплатени! (поне от Теленор)
А това е анти-бизнес, про-рекет модел, като за в България.
Исках тези дни да подпиша едногодишен договор с Вива, но се опасявам, че съществува вероятност и при Вива след 1ви септември да ме отрежат от 4Г, щото не съм 'определен/одобрен' тарифен план за 4Г, според информацията в новината към тази тема.
Аз пък се чудя как има някой с десетки броя акаунти в този форум, но все ръси глупости с всеки от тях.
>> Никой не те принуждава за нищо- стой си на ваучер ако ти е кеф.
Това е проблемът!
Услугата 4Г не се предлага нито с едногодишен договор, нито с предплатени! (поне от Теленор)
А това е анти-бизнес, про-рекет модел, като за в България.
Исках тези дни да подпиша едногодишен договор с Вива, но се опасявам, че съществува вероятност и при Вива след 1ви септември да ме отрежат от 4Г, щото не съм 'определен/одобрен' тарифен план за 4Г, според информацията в новината към тази тема.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: До 1 септември 4G мрежата на VIVACOM ще покрие 4,5 милиона жители
Ами то е много просто и се нарича "Договор". Четеш го, мислиш и решаваш дали да попишеш. Аз поне така правя.
И в договора ти има задължения на двете страни. Цената на договора предполага, че ти ще си изпълниш задълженията и затова ти се дава промоция. То обаче решаваш друго - ерго, има си цена и за това. Ако не си готов да я платиш, стоиш си до края на договора.
И обратно - ако операторът не ти осигурява договорената услуга при условията, които си подписал - прекратяваш и имаш право на претенции за обезщетение, ако можеш да докажеш щети.
Не виждам нищо сложно. Мислене иска. И четене.
И в договора ти има задължения на двете страни. Цената на договора предполага, че ти ще си изпълниш задълженията и затова ти се дава промоция. То обаче решаваш друго - ерго, има си цена и за това. Ако не си готов да я платиш, стоиш си до края на договора.
И обратно - ако операторът не ти осигурява договорената услуга при условията, които си подписал - прекратяваш и имаш право на претенции за обезщетение, ако можеш да докажеш щети.
Не виждам нищо сложно. Мислене иска. И четене.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: До 1 септември 4G мрежата на VIVACOM ще покрие 4,5 милиона жители
Вярно е, че се иска мислене. Мисли малко и ще разбереш, че не ти се дава алтернатива. Непромоционалните или едногодишните договори са супер неизгодни.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: До 1 септември 4G мрежата на VIVACOM ще покрие 4,5 милиона жители
Не е вярно. Алтернатива имам, но съм доволен от моя договор. Не ми тежи особено на бюджета на фирмата и получавам приблизително адекватно обслужване.
Когато съм недоволен от оператора си, изобщо не го щадя, можеш да си сигурен. Дотук обаче всички дребни проблеми, които съм имал са били решавани доста бързо. В повечето случаи поне.
А ако на тебе ти е скъпо, мини на предплатена карта. Там нещата са поне доста ясни и никой не те кара да плащаш нищо повече от това, което реално потребяваш.
Когато съм недоволен от оператора си, изобщо не го щадя, можеш да си сигурен. Дотук обаче всички дребни проблеми, които съм имал са били решавани доста бързо. В повечето случаи поне.
А ако на тебе ти е скъпо, мини на предплатена карта. Там нещата са поне доста ясни и никой не те кара да плащаш нищо повече от това, което реално потребяваш.