Доставчиците на Apple няма да успеят да осигурят достатъчно OLED панели за iPhone 8

Spikul
Регистриран: 23 ное 2014, 12:17

Re: Re: Доставчиците на Apple няма да успеят да осигурят достатъчно OLED панели за iPhone 8

Мнение от Spikul » 18 ное 2016, 21:27

[quote]Фанатици няма- има разумни и мислещи хора. В деня в който елиминират гнусния и силно вреден за зрението ШИМ и прословутият burn-in на OLED панелите с удоволствие ще им обърна внимание и ще ги ползвам. Дотогава нито ще си развалям зрението, нито ще се притеснявам кога ще се прецака тоя дисплей... - See more at: [/quote]
Ако ти си разумен и мислещ човек, чакай да те питам колко телефона си имал с OLED дисплеи, та толкова категорично пишеш подобни глупости? Аз съм имал 6 с AMOLED и нито един от не се е прецакал!!!
То за това не питат хора като теб, а инженерите направо ги внедряват. Пък ти ако искаш си ползвай Nokia 3310, твоя воля, но никой няма да ти обърне внимание на простотиите!

Spikul

Re: Re: Re: Re: Доставчиците на Apple няма да успеят да осигурят достатъчно OLED панели за iPhone 8

Мнение от Spikul » 18 ное 2016, 21:33

[quote]хахаха, кой клас си?[/quote]
Питай баща си, бяхме съученици :X

MEnergy
Регистриран: 20 май 2010, 23:00

Re: Re: Re: Доставчиците на Apple няма да успеят да осигурят достатъчно OLED панели за iPhone 8

Мнение от MEnergy » 18 ное 2016, 23:14

Какъв е този 89° ъгъл на виждане по хоризонтала и вертикала? Да не са се объркали нещо? То по-зле от най-старите TN матрици. На това отгоре и 115W макс. мощност, като на LCD без енергоспестяваща функция от 2003. Отделно тези 10 бита не знам откога са и те. Вече ги вкарват на доста монитори от среден клас (LCD & LED)...

Относно burn-in-ът, за OLED съм чел и гледал видеа, но почти всеки амолед си има степен на отбелязаност, вкл. и моя Самсунг, горе на лентата. Вижда се само на бяло и светли фонове (сиво) и не пречи - повече стои като бандинг. Даже в упътванията на всички уважаващи себе си LED-телевизори си пише да не се оставя статична картина за съответното за матрицата/модела време. Самсунг даже имат технология, която автоматично размества картината на определено време между няколко съседни пиксела, без потребителят видимо да забележи, за да подлага пикселите периодично на промяна в състоянието и да избегне "белезите". Различните производители го правят по различни начини.

OLED панелите още като технология и недостатъци не са готови за предимствата на LCD технологията във всяки отношение. Даже и LED. За да избереш добър LED екран от всякакъв тип се искат доста познания и най-вече късмет, да не говорим за видими "гроздове", особено при едж подсветка, "облаци", неравномерна подсветка до такава степен, че се обезсмисля равномерното цветопредаване в отделните части на екрана, беклайт блийдинга (по-зле от LCD), шим-а, цвят на "бялото" и много, много други. NEC 24/2690WUXI (първа версия) с A-TW поларизатор още няма монитор, който да го бие. И да го има някое 24-инчово Еизо за 3-4'000 долара, трудно което и да е OLED или LED, може да се вмести даже и близо до тях като сумарни възможности, матрица, LUT, възможности за калибрация, корекция на подсветката, бяло, инпут лаг, време за реакция..., години след излизането им...

СтенлиРойс
Регистриран: 30 яну 2016, 11:58

Re: Re: Re: Re: Доставчиците на Apple няма да успеят да осигурят достатъчно OLED панели за iPhone 8

Мнение от СтенлиРойс » 18 ное 2016, 23:26

Защо се напъвате да си пишете романите?
Ние също имаме очи. На телефон и таблет Амоледа е перфектен. Големи професионалисти се извъдихте с монитори за 5 000 долара.
Но истинският професионалист с всяка техника се справя и си постига целите.

muamamu1
Регистриран: 29 сеп 2013, 20:04

Re: Re: Re: Re: Re: Доставчиците на Apple няма да успеят да осигурят достатъчно OLED панели за iPhone 8

Мнение от muamamu1 » 19 ное 2016, 07:30

Кои сте "вие"? И какво, като на "вас" ви харесва, това го прави най-доброто на пазара, така ли? Еми добре, на мен пък не ми допада толкова. Всеки път, когато ползвам продължително време AMOLED екран и после се върна на IPS някъде, съм изненадан колко повече ми допада IPS-а. Ами сега? Иначе точно ти можеш да не критикуваш хората, които си правят по няколко акаунта. Ама нали знаеш поговорката- крадъцът вика "дръжте крадеца". :)

Spikul

Мнение от Spikul » 19 ное 2016, 10:38

[quote]Какъв е този 89° ъгъл на виждане по хоризонтала и вертикала? Да не са се объркали нещо? То по-зле от най-старите TN матрици. На това отгоре и 115W макс. мощност, като на LCD без енергоспестяваща функция от 2003. Отделно тези 10 бита не знам откога са и те. Вече ги вкарват на доста монитори от среден клас (LCD & LED)...

Относно burn-in-ът, за OLED съм чел и гледал видеа, но почти всеки амолед си има степен на отбелязаност, вкл. и моя Самсунг, горе на лентата. Вижда се само на бяло и светли фонове (сиво) и не пречи - повече стои като бандинг. Даже в упътванията на всички уважаващи себе си LED-телевизори си пише да не се оставя статична картина за съответното за матрицата/модела време. Самсунг даже имат технология, която автоматично размества картината на определено време между няколко съседни пиксела, без потребителят видимо да забележи, за да подлага пикселите периодично на промяна в състоянието и да избегне "белезите". Различните производители го правят по различни начини.

OLED панелите още като технология и недостатъци не са готови за предимствата на LCD технологията във всяки отношение. Даже и LED. За да избереш добър LED екран от всякакъв тип се искат доста познания и най-вече късмет, да не говорим за видими "гроздове", особено при едж подсветка, "облаци", неравномерна подсветка до такава степен, че се обезсмисля равномерното цветопредаване в отделните части на екрана, беклайт блийдинга (по-зле от LCD), шим-а, цвят на "бялото" и много, много други. NEC 24/2690WUXI (първа версия) с A-TW поларизатор още няма монитор, който да го бие. И да го има някое 24-инчово Еизо за 3-4'000 долара, трудно което и да е OLED или LED, може да се вмести даже и близо до тях като сумарни възможности, матрица, LUT, възможности за калибрация, корекция на подсветката, бяло, инпут лаг, време за реакция..., години след излизането им...[/quote]
Това което си написал са пълни глупости.
Първо OLED технологията е еволюция на LCD, но с по-различна подсветка. Предимствата са и в по-големия ъгъл на виждане, по-малката консумация и по-големия контраст. И ти да ми твърдиш, че нямала никакви предимства, си е чиста проба тесногръдие и непознаване на материята!
Явно и с английския си скаран и за това аз ще пусна различен линк от на колегата преди мен:
http://www.oseedirect.com/pdf/XCM%20250%20OLED.pdf
Там много ясно си пише, че ъгълът на виждане е 178 градуса.
А това, че ти няма да дадеш 7 000$ за професионален OLED монитор, си е лично твой проблем, а не проблем на технологията.
Ти някога съпоставял ли си професионален LCD и OLED монитор, а? Явно инженерите са преценили, че това е бъдещето, а не някакви лаици да определят кое било по-добро!

Spikul

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Доставчиците на Apple няма да успеят да осигурят достатъчно OLED панели за iPhone 8

Мнение от Spikul » 19 ное 2016, 10:44

[quote]Кои сте "вие"? И какво, като на "вас" ви харесва, това го прави най-доброто на пазара, така ли? Еми добре, на мен пък не ми допада толкова. Всеки път, когато ползвам продължително време AMOLED екран и после се върна на IPS някъде, съм изненадан колко повече ми допада IPS-а. Ами сега? Иначе точно ти можеш да не критикуваш хората, които си правят по няколко акаунта. Ама нали знаеш поговорката- крадъцът вика "дръжте крадеца". [/quote]
Пич, дръж се по-прилично и не ме обвинявай, че пиша от два профила! С теб сме си писали дори на ЛС!
Твоето субективно мнение си е за теб, но всеки производител драпа за LED матрици - това са фактите!
Никой няма да ви пита, защото хората са съзидателни и креативни, а не са закостенели хейтъри!

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Re: Re: Re: Re: Re: Доставчиците на Apple няма да успеят да осигурят достатъчно OLED панели за iPhone 8

Мнение от board » 19 ное 2016, 11:27

[Quote]Това което си написал са пълни глупости.
Първо OLED технологията е еволюция на LCD, но с по-различна подсветка. [/Quote]
Нещо си се объркал, истинския OLED дисплей не ползва никаква подсветка, нито е еволюция на LCD-то.

Spikul

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Доставчиците на Apple няма да успеят да осигурят достатъчно OLED панели за iPhone 8

Мнение от Spikul » 19 ное 2016, 11:49

Прав си, грешката е моя, защото не се изразих правилно. Исках да кажа, че всеки пиксел е диод и играе роля на подсветка.
Ето една много добра статия, в която хората са написали доста добре предимствата на новата AMOLED (OLED) технология:
http://beebom.com/lcd-vs-oled-vs-amoled-difference-explained/

mr_j
Регистриран: 05 апр 2005, 12:10

Re: Доставчиците на Apple няма да успеят да осигурят достатъчно OLED панели за iPhone 8

Мнение от mr_j » 19 ное 2016, 11:50

Въпросният показан модел е контролен монитор за снимки на терен. Пак е про, но за видеопродукции, цената е нормална толкова въвят контролни монитори, та и нагоре. За графичен дизайн и фотографи ще ми покажете ли монитор, там където цвета е приоритет?

Отговори