Ето кои са най-популярните платени услуги за стрийминг на видео сред читателите ни

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Re: Ето кои са най-популярните платени услуги за стрийминг на видео сред читателите ни

Мнение от board » 13 яну 2020, 18:04

Ванката написа:
13 яну 2020, 16:23
Между другото поръчах си Apple TV 4K за 449 лева 64GB.
Не му ли плащаш много? https://edigital.bg/za-televizori/apple ... mp-p518729
Какъв е смисъла на по-голямото вътрешно пространство в стрийминг бокс?

Потребителски аватар
board

Re: Ето кои са най-популярните платени услуги за стрийминг на видео сред читателите ни

Мнение от board » 13 яну 2020, 18:28

wer_aac написа:
13 яну 2020, 17:10
Но от анкетата се вижда, че хората нямат пари 60% нищо не ползват.
Не съм сигурен, че нещата опират само до пари. Един абонамент за HBO Go струва колкото кутия цигари. А колко хора всеки ден си купуват по кутия цигари, но за месечен абонамент са им много?
Просто така са свикнали.

Потребителски аватар
board

Мнение от board » 13 яну 2020, 18:32

Само при мен ли продължава да се бъгва форума и ми се губят мнения между страниците или и при другите е така? Примерно тези две мнения не ги виждам при нормален преглед.
board написа:
13 яну 2020, 18:28
wer_aac написа:
13 яну 2020, 17:10
Но от анкетата се вижда, че хората нямат пари 60% нищо не ползват.
Не съм сигурен, че нещата опират само до пари. Един абонамент за HBO Go струва колкото кутия цигари. А колко хора всеки ден си купуват по кутия цигари, но за месечен абонамент са им много?
Просто така са свикнали.
board написа:
13 яну 2020, 18:04
Ванката написа:

Потребителски аватар
npet
Регистриран: 07 фев 2014, 12:05
Контакти:

Ето кои са най-популярните платени услуги за стрийминг на видео сред читателите ни

Мнение от npet » 13 яну 2020, 19:07

-
Последна промяна от npet на 16 юли 2020, 15:49, променено общо 1 път.
-

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Мнение от Ванката » 13 яну 2020, 19:13

board написа:
13 яну 2020, 18:04
Ванката написа:
Не ги знам тези. Имам доверие на магазини като istyle. Относно другото - версията с 32 GB е 409 лева, да спестя 40 лева от допълнителните 32 GB ми се струва глупаво. Предполагам, че това вътрешно пространство ще е достатъчно, ако реша да си купя някой филм. Никога не съм ползвал стрийминг бокс и не съм запознат достатъчно кое, как и защо. По цял ден съм навън и нямам време да гледам телевизия, но бих пробвал някое хитово заглавие на 4К вечерта.
Samsung GALAXY S22 Ultra

Потребителски аватар
board

Мнение от board » 13 яну 2020, 19:31

Ванката написа:
13 яну 2020, 19:13
Не ги знам тези. Имам доверие на магазини като istyle. Относно другото - версията с 32 GB е 409 лева, да спестя 40 лева от допълнителните 32 GB ми се струва глупаво. Предполагам, че това вътрешно пространство ще е достатъчно, ако реша да си купя някой филм. Никога не съм ползвал стрийминг бокс и не съм запознат достатъчно кое, как и защо. По цял ден съм навън и нямам време да гледам телевизия, но бих пробвал някое хитово заглавие на 4К вечерта.
Тези са Emag, ама не Румънски, а Унгарски.
Едва ли купен филм ще ти се сваля на устройството, защото с това пространсство ще имаш място за два 4К филма. За това се чудех, за какво друго би се ползвало пространството?

Очаквам с интерес да споделиш впечатления. :)

Потребителски аватар
radko89
Регистриран: 30 авг 2008, 21:42

Мнение от radko89 » 14 яну 2020, 14:30

Здравейте,

И аз съм в процес на закупуване на телевизор и се питах дали някой може да даде актуални мнения за качествата на някои телевизори.

Търси се:
- 65"
- 4к

без значение марката.

спрял съм се на няколко, но се чудя кой ще е най-добре:
1. https://www.technopolis.bg/bg/bg/Televi ... ED/p/12154
2. https://www.technopolis.bg/bg/Televizor ... ED/p/16479
3. https://www.technopolis.bg/bg/Televizor ... ED/p/12155
4. https://www.technopolis.bg/bg/Televizor ... ED/p/13716
5. https://www.technopolis.bg/bg/Televizor ... ED/p/13718

По точно питането ми е - колко е голяма разликата между телевизор с full array led backlight и такъв без.
Разликата е около 1000лв. и се опитвам да преценя дали си заслужава.
Другото което ме вълнува е - коя операционна система ще препоръчате (респективно марка: самсунг - тизен, сони - андроид, LG - webos).
Също така не ми се ще да е OLED - дори да не стигна до момент с бърн ин т.к. ще го ползвам не повече от 5 години все пак ми стои в главата тази простотия и ме дразни. Предпочитам LCD или QLED.
Има ли смисъл да чакам до март-април за новите модели или по-добре да си взема още сега?

Нещо друго, което да имам в предвид при покупката?

Благодаря на отзовалите се.

kipe
Регистриран: 13 окт 2007, 20:59

Мнение от kipe » 14 яну 2020, 15:40

."..Не съм сигурен, че нещата опират само до пари. Един абонамент за HBO Go струва колкото кутия цигари. А колко хора всеки ден си купуват по кутия цигари, но за месечен абонамент са им много?
Просто така са свикнали..."

Има хора, които НЕ гледат телевизия и защо това е толкова неразбираемо от почитателите й?

MEnergy
Регистриран: 20 май 2010, 23:00

Мнение от MEnergy » 14 яну 2020, 16:32

radko89 написа:
14 яну 2020, 14:30

По точно питането ми е - колко е голяма разликата между телевизор с full array led backlight и такъв без.
Разликата е около 1000лв. и се опитвам да преценя дали си заслужава.
Другото което ме вълнува е - коя операционна система ще препоръчате (респективно марка: самсунг - тизен, сони - андроид, LG - webos).
Също така не ми се ще да е OLED - дори да не стигна до момент с бърн ин т.к. ще го ползвам не повече от 5 години все пак ми стои в главата тази простотия и ме дразни. Предпочитам LCD или QLED.
Има ли смисъл да чакам до март-април за новите модели или по-добре да си взема още сега?

Нещо друго, което да имам в предвид при покупката?

Благодаря на отзовалите се.
Ако панелът го позволява и, ако типът на матрицата те устройва, вземи си FALD. Евтините панели са с direct LED, нещо като достъпна модификация на първите, но LED-източниците са прекалено малко на няколко ленти през целия панел. Аз лично не харесвам VA-панели, заради промените в гамата, т.нар. black crush, който вече новите HDR-модификации го минимизират заради високата си яркост - ако го гледаш на такава, разбира се, както и заради не-цветовата си хомогенност с ъгъла, където едно червено в центъра, на 30 градуса вляво или вдясно вече е оранжево, после жълто и накрая диапозитив.

От друга страна, повечето IPS-панели са с edge LED подсветка, а при нея го има т.нар. clouding, т.е. на тъмен фон се вижда светлина от нея, най-вече най-ниско долу по цялата дължина, както и при ъглите долу. Дразнещо е, когато присъства, но е различно при отделните бройки, при някои почти го няма. Погледни в www.displayspecifications.com - има си отделно поле за търсене - всеки един от посочените от теб модели. Търси не по пълен номер, както е зададен в България, а по модел серия с инчове, защото номерът от Технополис включва локализацията за Източна Европа.

Аз лично винаги бих си взел телевизор с Andoid TV (имам такъв), заради възможносите за персонализация, множеството приложения, които можеш да си инсталираш директно на него, както и популярността на платформата за експлоатацията му в бъдеще. От друга страна, обаче, заради ограничения хардуер - най-вече наличието на MediaTek процесори и по 2-3GB RAM, 16GB storage - (плавността на) системата с Android TV не е толкова голяма(бърза), както при WebOS и Tizen. Ако ще вземаш нещо без Android TV и не OLED, аз лично мисля, че най-разумният избор е Panasonic. Te използват Firefox OS, но ги препоръчвам заради високото качество на панелите, ъпскейлинга на ниски резолюции и останалите алгоритми от много висок клас, които вкарват и в по-ниските серии.

Със сигурност на 65 инча ще лъснат недостатъците на всяка технология и панел. IPS ще сивее/светлее с ъгъла, (М)VA панелите пък ще изглеждат с реални цветове само в идеалния център, а подсветката с edge LED или direct LED няма да изглежда добре на тъмни сцени. FALD е най-добре, но трябва да го съгласуваш с останалите параметри. Виж ревюта и сравни панелите във www.rtings.com. Няма по-добър източник в момента на независими сравнения по десетки параметри едновременно, с финална оценка. Там също можеш да постнеш моделите и да ти излезе рейтинга директно.

Последно, тествай си избрания модел на място в магазина със семпли и фонове с нативна 4К резолюция. Аз си бях избрал модел и при тестване видях някаква твърда голяма тъмна частица (като прах) вградена в панела. Не става въпрос за статичен пиксел, частицата беше просто нещо, което е влязло в матрицата при производството. Чисто нов, извадиха го пред мен от кашона. Забелязах го първо на светло синьо, също и на червено и бяло. и добре, че имаха втора бройка от същия модел. Отделно, за 65 инча задължително си вземи 120Hz естествено опресняване на екрана (това е различно от BFI (black frame insertion), който го има всеки панел. На 60Hz ще ти трепти. В rtings.com ще видиш и input lag и response time, това, ако ще ползваш конзоли! Успех!

Потребителски аватар
board

Мнение от board » 14 яну 2020, 17:09

radko89 написа:
14 яну 2020, 14:30
Здравейте,

И аз съм в процес на закупуване на телевизор и се питах дали някой може да даде актуални мнения за качествата на някои телевизори.

Търси се:
- 65"
- 4к
От изброените аз бих избрал SONY 65XG9505. Ако искаш да дадеш малко по-малко пари за full array, миналогодишния му аналог 65XF9005 е добър. Иначе мисля, че като по-бюжетен вариант това е супер https://edigital.bg/led-televizori/sams ... or-p629303

Преди два месеца избирах телевизор по подобни критерии. В крайна сметка реших да взема OLED, но изброените модели са тези за които се колебаех до последно, след известно четене по темата.
Опрерационната система по-скоро си е въпрос на личен избор. До скоро ползвах телевизор с Андроид, има повече приложения, ако ти се бъзика, но честно казано поне аз не ги ползвах. Единственото което ми липсва е вградената хромкаст функционалност. Сега съм на WebOS и имам приложенията които са ми нужни, като интерфейса е по-опростен и по-пъргав. За Tizen също съм чувал хубави отзиви, така че едва ли можеш да сбъркаш много с избора.

Иначе след като си изпуснал черни петъци и коледни намаления, следващото понижение на цените ще е около великден, когато на пазара ще започнат да се появяват новите модели и цените на старите да падат. Но дали си струва да чакаш, трябва ти да прецениш.

Отговори