Ето колко ще струват електрическите тротинетки под наем на Lime в София
Новина от MobileBulgaria Ето колко ще струват електрическите тротинетки под наем на Lime в София
-
- Регистриран: 30 апр 2007, 15:06
Малко ми скъпее :) Не знам защо в България винаги всичко е 20-30% по-скъпо от Румъния. Ходя в Румъния поне 3-4 пъти в годината и абсолютно всичко тук е по-скъпо. Без изключения.
То кажи-речи на Спарк са подобни цените и след 10-тата минута няма да има смисъл от тези тротинетки. Единственият бонус на тази услуга е, че сигурно ще има повече тротинетки и за много къси разстояния може да платиш наполовина на Спарк. Нали в Спарк имаш минимум от 12 минути.
То кажи-речи на Спарк са подобни цените и след 10-тата минута няма да има смисъл от тези тротинетки. Единственият бонус на тази услуга е, че сигурно ще има повече тротинетки и за много къси разстояния може да платиш наполовина на Спарк. Нали в Спарк имаш минимум от 12 минути.
Скъпичко ми се струва да ви кажа. То май е по-евтино да си вземеш електромобил spark под наем от колкото тротинетка.
И аз съм написал подобно нещо от новината, без да прочета
И аз съм написал подобно нещо от новината, без да прочета
-
- Регистриран: 12 юли 2019, 20:49
Ще претърпят провал в България. По-евтино ти е да си вземеш такси. Таксито и от Спарковете е по-евтино. Това е глезотия за платежоспособни любители на технологията, не е истинска алтернатива на транспорта който имаме до момента.
Re: Ето колко ще струват електрическите тротинетки под наем на Lime в София
И в задръстване ли ще вземете такси/Спарк?
Мен ми е интересно колко време Lime ще издържи в България преди да им откраднат или счупят всичките тротинетки.
Мен ми е интересно колко време Lime ще издържи в България преди да им откраднат или счупят всичките тротинетки.
S9+
То там е работата, че най-вероятно е да ползваш тротинетка лятото, когато така или иначе София е празна и няма задръствания. Едва ли зимата някой ще ги ползва.
Така или иначе няма лошо да има алтернативи. Най-малкото, ако се чудиш дали да си купиш електрическа тротинетка, ето ти супер опция да покараш една за малко пари, да видиш дали наистина те кефи.
А иначе каква е концепцията с взимане оставяне? Има ли конкретни места от където се взимат и оставят или от където си намериш до където искаш?
Има места в центъра и вече започнаха да ги обозначават. Пуснаха и някаква карта.
Днес стартира маркирането на 200+ парко места за велосипеди, мотопеди и тротинетки, в широкия център на София. На първи етап се изпълняват 158 места в Синя и Зелена зона, а през есента ще започне и обособяването на допълнителни 70 на тротоари, в градини и други публични пространства.
Е то ако можеш да го вземеш и оставиш само на тези точки, става по-сложно придвижването. На първо четене не излежда много лесно да стигнеш от НДК до Стадиона примерно. Ако сложат повече точки около/в Борисова, около метрото... може и да проработи.
А всъщност тези тротинетки ще могат ли да се карат в парка? Ще могат ли да се карат по улици забранени за автомобили? Или си следват правилата за движение по пътищата?
В другите градове, където има същата услуга ги зарязват навсякъде. Нямам представа кой ги прибира в станциите.
Защо не карате колелета по-здравословно е? Какви са тия моди с тротинетки, скутери и не знам си още какво. Мазнини на тротинетка не се топят! И колелото е лесен начин за придвижване през лятото, при това почти безплатен, като изключим поддръжката. Пестиш пари - гориш мазнини и се чувстваш отлично!
Samsung GALAXY S22 Ultra