Европейският съюз ще наложи през юли глоби на Google заради Android

Blue Sky
Регистриран: 18 мар 2015, 21:47

Re: Re: Re: Re: Европейският съюз ще наложи през юли глоби на Google заради Android

Мнение от Blue Sky » 08 юни 2018, 17:15

[Quote]Ако го докараш до положение на проста слушалка, ще се държи още по-добре.
Защо да заменям удобни приложения?[/Quote]

Хубаво е човек да има избор и да МОЖЕ да ги деинстралира. Не използвам Google Music, защо да не мога да го деинсталирам?

Наскоро автоматично ми инсралираха Google Books, което изобщо не е достъпно от България :D

[Quote]Напр. Opera mini пести повече трафик[/Quote]
Годината е 2018, а ти във всеки трети пост говориш за пестене на нещо си. Не мога да си те представя как си караш колата, като ти гори гориво :D

AVKansazov
Регистриран: 22 сеп 2010, 14:10

Re: Re: Re: Re: Re: Европейският съюз ще наложи през юли глоби на Google заради Android

Мнение от AVKansazov » 08 юни 2018, 17:26

[Quote]Наскоро автоматично ми инсралираха Google Books...[/Quote]
Не ти се е инсталирало а активирало, на голяма част от гугълските смартфони това приложение и гугъл филми и тв са инсталирани и дективирани като можеш да си ги активираш и актуализираш с някое приложение за показване на скритите файлове.Интересното е че от андроид 7 нагоре ако активираш 2-те приложения след известно време сами се деактивират като по някое време гугъл решиха да направят книгите активни въпреки че още не работят за България.Приложението между другото става за четене на PDF-и от паметта.
Относно тази простотия не разбрахте ли че никой не работи в наш интерес, в случая натискат гугъл да освободи ниша в която да се набутат други компании.Просто поредната война на компаниите само другите използват европейските чиновници за прокарването на интересите си.
Honor 50 13.0 + Samsung Galaxy Tab S7 13.0 + Xiaomi MiBox 3 9.0
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport

Blue Sky
Регистриран: 18 мар 2015, 21:47

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Европейският съюз ще наложи през юли глоби на Google заради Android

Мнение от Blue Sky » 08 юни 2018, 17:31

[Quote]Не ти се е инсталирало а активирало[/Quote]

Преди ъпдейт на основното Google приложение го нямах, появи се след това. Мисля, че преди 2-3 месеца :)

AVKansazov
Регистриран: 22 сеп 2010, 14:10

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Европейският съюз ще наложи през юли глоби на Google заради Android

Мнение от AVKansazov » 08 юни 2018, 17:33

Че те тогава го активираха.Казах ти че си го имал и преди само не се е показвало, инсталирай си примерно смарт унинсталер направи го да вижда системните приложения и ще видиш че имаш и плей филми в паметта.
Honor 50 13.0 + Samsung Galaxy Tab S7 13.0 + Xiaomi MiBox 3 9.0
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport

tzincbg
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Re: Re: Re: Re: Re: Европейският съюз ще наложи през юли глоби на Google заради Android

Мнение от tzincbg » 08 юни 2018, 18:38

Не карам кола. Скъпо е. Такситата в България са достъпни.

MEnergy
Регистриран: 20 май 2010, 23:00

Re: Европейският съюз ще наложи през юли глоби на Google заради Android

Мнение от MEnergy » 08 юни 2018, 18:47

В браузър е много по-лесно да изключиш автоматичното възпроизвеждане примерно, което YouTube залагат по подразбиране, да виждаш и постваш коментари директно, както и да контролираш разрешенията възможно най-минималистично през браузъра (а не през ап, който има достъп по дефолт до всичко на телефона ти). Gmail не използвам от близо 5 години, само си държа един почти фейк акаунт за Google Play. Швейцарският ProtonMail е може би най-добрата и завършена алтернатива, без явно следене. При навигацията дълги години използвах iGo, Sygic, Navigon, но понеже постоянно тествам други се оказа, че има много напълно безплатни в маркета, които предлагат много добро качество на картите и нямат проблеми с визуализацията им. iGo все още вероятно е най-доброто като интерфейс и завършеност, но в райони с небостъргачи и ограничена видимост към сателитите ми се е случвало да губи GPS на открито или да задава неосъществими маршрути.

Отделно в статията става въпрос за вкарването на Google приложенията по подразбиране и предварителното им инсталиране, без някой да ги е искал изобщо. Повечето ползватели на смартфони не ровят из маркета, купуват или инсталират външни приложения за каквото и да било. Използват, каквото им е на телефона и си мислят, че то е най-добро. А Google и останалите големи го използват масово и наистина това е основополагаща част от бизнес модела им. Ако ги принудят да го променят, постепенно ще се променят и самите навици на потребителите. Косвено.

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Re: Re: Европейският съюз ще наложи през юли глоби на Google заради Android

Мнение от board » 08 юни 2018, 22:23

[Quote]Повечето ползватели на смартфони не ровят из маркета, купуват или инсталират външни приложения за каквото и да било. [/Quote]
Еми ето сам го казваш, точно за тези хора е много по-удобно да има нещо стандартно качено, а не да се вкарват в прикючения какво да свалят.
От там на сетне, на всеки на който му се тества, може да пробва вякакви варианти и да намери най-доброто за себе си. На мен лично youtube приложението ми е удобно, с един клик мятам на хромкаста, нямам грижи. Сега на който му трябва да му работи на 256kbit/s, намира си вариант. Но според мен това е по-скоро частен случай, с мрежите поддържащи 100Mbit и планове с десетки гигабайти, както и wi-fi навсякъде.

[Quote](а не през ап, който има достъп по дефолт до всичко на телефона ти)[/Quote]
Е ти точно от апа на гугъл ли ще се пазиш, като ползваш Андроид? Те по подразбиране знаят всичко за теб, ама ако искаш можеш да дадеш информация и на други фирми.

shotokanarai
Регистриран: 02 ное 2006, 08:44

Re: Re: Re: Европейският съюз ще наложи през юли глоби на Google заради Android

Мнение от shotokanarai » 09 юни 2018, 01:43

За мен поне не е проблем, че ги има,а че не мога да ги деинсталирам. Гугъл слагат една дузина приложения, от които да се ползват 2-3 образно казано. Нямам нищо против първоначално в телефона да са всичките, но да ми дадът свободата да си ги деинсталирам. А не да ми стоят там, да ми заемат място и да ми се ъпдейтват постоянно.

MEnergy
Регистриран: 20 май 2010, 23:00

Re: Re: Re: Европейският съюз ще наложи през юли глоби на Google заради Android

Мнение от MEnergy » 09 юни 2018, 02:28

Принципно е така и затова на много им е по-лесно да го правят. Ако ти е удобен ап-ът на ЮТюб, лошо няма да си го ползваш. Проблемът е, както други споменаха, че без руут не можеш да премахнеш приложенията, които не искаш, вкл. и Гугълските. А много смартфони и в момента идват с 16/32GB вградена памет, особено ползвани от родителите ни или по-възрастните.

Иначе, аз съм редактирал ръчно разрешенията на ЮТюб и другите Гугълски и като цяло не ги ползвам, но пак казвам, въпрос на мой личен информиран избор. В твоя случай, използването на Ютюб е необходимост. От друга страна, време е Google и OEM-ите да ни оставят да си контролираме с какво ни идват телефоните и как да се отървем свободно от това, което не ни трябва - без руут и други неудобства.

geleto_
Регистриран: 02 ное 2004, 08:06

Re: Re: Re: Re: Европейският съюз ще наложи през юли глоби на Google заради Android

Мнение от geleto_ » 09 юни 2018, 08:09

Както сте го почнали, пак им наливате вода в мелниците.
Сега за тези които не им се занимава и не крият държавни тайни, си купуват телефон и си го ползват.
Сега ще пуснат чист андройд (на същата цена) може и по-скъпо (като екстра). И после купувай приложения да ВИ Е ПО-УДОБНО.

Отговори