Германски град се отказа от работата с безплатен софтуер
Германски град се отказа от работата с безплатен софтуер
Браво на германците, най-после да се признае че безплатното не винаги излиза по-евтино.
Навремето имаше надежда че openoffice ще се развива, но развитие почти няма през последните 5г., където беше там си и остана.
Навремето имаше надежда че openoffice ще се развива, но развитие почти няма през последните 5г., където беше там си и остана.
Re: Германски град се отказа от работата с безплатен софтуер
За мен това са безсмислено изхарчени пари, OpenOffice си върши чудесна работа. Аз имам и 2-та пакета, но работя с OpenOffice.
Openoffice не може да замени Office 07/10/13, каквото и да говорим си е pain in the ass. И няма как да ме убедите в обратното. Самия факт че OO не може да отвори коректно някои файлове, а за манипулация няма да говорим. Но нали \"като е безплатно - толкова\"... (beer)(cyber)
S9+
Не съм много съгласен. И аз в началото го ползвах по принуда и мрънках. Но като му свикнеш, в някои отношения е по-добър и от MS Office. 2 години изкарах само на него, а сега когато имам възможност да работя на MS Office продължавам на OpenOffice. А германците и те явно са го ползвали доста време, така че спокойно може да замести MS Office според мен.
А затова, че не отваря някои файлове пък съвсем не съм съгласен. Всичко си отваря без проблеми. Дори колеги със по-стари версии на MS Office не можеха да отварят някои файлове и се налагаше да им ги конвертирам аз.
И все пак това си е мое мнение, а всеки си ползва каквото му харесва или каквото може да си позволи. :)
А затова, че не отваря някои файлове пък съвсем не съм съгласен. Всичко си отваря без проблеми. Дори колеги със по-стари версии на MS Office не можеха да отварят някои файлове и се налагаше да им ги конвертирам аз.
И все пак това си е мое мнение, а всеки си ползва каквото му харесва или каквото може да си позволи. :)
Въпросът е и в поддръжката. Като имаш проблем с OpenOffice може да се оплачеш само на оня горе на небето. За домашния потребител не е кой знае каква драма, но за администрацията си е съществено.
Някой е взел тлъста комисионна.Криза е.
За 600 000 евро могат да наемат 100 индийци за 2 години в support center. Тези хора могат да поемат въпросите на администрацията за OoO на половин Германия. :P
Абсолютно.А и бъговете при софтуера с отворен код се отстраняват относително бързо.А при микрософт трябва да си чакаш да ти изплюят ъпдейт.Несъвместимостта на документите идва от там,че микрософт ползват собствени стандарти и практически заробват потребителя.Иначе е ясно,че половината от гласувалите за микрософт са взели кинти,а другата половина са некомпетентни.
-
- Регистриран: 23 ное 2012, 15:37
Пич, ти работил ли си с индийци? Имаш ли идея какви са им заплатите? Средно ниво СЪПОРТ инженер взема от $450 нагоре. Хайде сметни 100 индийци по $450 (немалко от тях ще вземат повече) х 12 месеца. Хайде х2 за две години. Тия 600к евро няма да стигнат. Нали се сещаш че и шефчето трябва да вземе нещо (разбирай МНОГО). Сега другия проблем. Ти говорил ли си с индийци на английски? Аз защото го правя от време на време и не разбирам нищо. Карам ги да пишат - пак не се разбира. Говорим за английски. Хайде сега си го представи германеца как се обажда на съпорта - няма да говори на английски, нали?