Гласовата услуга на “Булсатком” ще стартира на 15 май

blue ray
Регистриран: 18 фев 2017, 20:43

Re: Re: Re: Re: Re: Гласовата услуга на “Булсатком” ще стартира на 15 май

Мнение от blue ray » 29 май 2017, 17:31

А как се избира "хубав номер"? Ясно, че не става въпрос за златен, но може да помолиш служителката за хубав номер ли?

samoznai
Регистриран: 05 дек 2008, 12:56

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Гласовата услуга на “Булсатком” ще стартира на 15 май

Мнение от samoznai » 29 май 2017, 17:47

[Quote]П.П. 112 се набира през всяко едно устройство, независимо дали в него има поставена сим карта[/Quote]

Съжалявам, но в България това не се получава. Понеже сме народ от шегаджии, изискването е да има валидна СИМ карта. И да си в покритието на поне един мобилен оператор, който и да е той. С Булсат това не е никак сигурно.

tzincbg
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Гласовата услуга на “Булсатком” ще стартира на 15 май

Мнение от tzincbg » 29 май 2017, 17:55

Много ясно, че ще имаш валидна сим карта - само с интернет се ползва приложението им и без това. Дори картата да е на булсатком(въпреки че хубавите цени ще са без нея). Пак ще имаш спешни.

Номер по избор уж е 60 лв, обаче служителите често дават да си избереш сам без пари, ако не искат, опитайте в друг офис,ще стане. Разбира се сребърни и златни са по-скъпи и те се избират от друго меню.

ne4o
Регистриран: 08 фев 2009, 09:27

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Гласовата услуга на “Булсатком” ще стартира на 15 май

Мнение от ne4o » 29 май 2017, 18:32

На мен ми предложиха да си избера номер,от двайсетина възможни.

blue ray
Регистриран: 18 фев 2017, 20:43

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Гласовата услуга на “Булсатком” ще стартира на 15 май

Мнение от blue ray » 29 май 2017, 20:20

Сигурни ли сте в това? До сега съм забелязал, че и без сим карта номера се набира, не че съм провеждал разговор така де. Иначе операторите също виждат тези разговори. Пък било то и с карта само за даннни, би трябвало пак да стане.

Мilen
Регистриран: 29 окт 2014, 14:46

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Гласовата услуга на “Булсатком” ще стартира на 15 май

Мнение от Мilen » 29 май 2017, 21:17

Излиза едно меню на екрана, в което има към десетина номера. На мен ми хареса един и го взех, предполагам че можеш да помолиш и да "презаредат" страницата, ако нищо не ти хареса. Номерата са нормални, но има и попадения, тип 099- 60-80-...

П.П. Номер 112 се набира от всеки телефон, дори и без сим карта, като се използва произволна достъпна мобилна мрежа. Това е изискване на Евросъюза и съответно всички производители са го вградили в телефоните си.

samoznai

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Гласовата услуга на “Булсатком” ще стартира на 15 май

Мнение от samoznai » 30 май 2017, 09:10

Сигурен съм. Имаше дискусии по тези теми преди време.
Картата е нужна и заради по-доброто локиране и да - може да стане с карта за данни - те обикновено са провизирани и за разговори, макар и на безумна цена, т.е. може да се използват за обаждания до 112.
Въпросът е, че мрежата на Булсат е доста рехава и не може да се разчита на нея за подобни обаждания. Засега.

celitel
Регистриран: 19 апр 2017, 14:34

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Гласовата услуга на “Булсатком” ще стартира на 15 май

Мнение от celitel » 30 май 2017, 09:23

Да, стратегията им е сбъркана отвсякъде, напомнятми отвсякъде на Макс. Да си платиш за voip+net и отделно за нет от друг оператор. ”Леко” скъпо излиза такова ”удоволствие” иняма никакво основание човек да се мъчи с такъввариант.

Пък и на големите оператори нетът прекъсва. При всички случаи е много по-нестабилен, отколкото гсм-телефонията.

samoznai

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Гласовата услуга на “Булсатком” ще стартира на 15 май

Мнение от samoznai » 30 май 2017, 10:00

Тя стратегията им няма как да не е сбъркана като нямат пари. Всеки опит за изграждане на оператор започва с едно и също нещо: осигуряване на на финансиране.

Булсат засега влагат средства единствено в телевизия и интернет за бита и бизнеса, а мобилните им услуги са нещо, което поддържат (и то лошо) не за да могат активно да предлагат услуги на крайни потребители, а за да могат по-лесно да крънкат кредити.

Това може и да е ОК за тях, но не е добре нито за пазара, нито за потребителите. Първо - Булсат в момента ползва спектър, който не усвоява дори на 20% и на който други оператори моментално ще му намерят приложение. Второ: Освен, че "хаби" спектър, Булсат не плаща редовно за него, което е в нарушение на правилата и за сметка на данъкоплатците. Трето: фирмата заблуждава както настоящите, така и потенциалните си клиенти със съобщения за предстоящ старт на услуга, който не се случва.
Всичко това ме кара да им нямам доверие.

ne4o
Регистриран: 08 фев 2009, 09:27

Re: Гласовата услуга на “Булсатком” ще стартира на 15 май

Мнение от ne4o » 30 май 2017, 10:34

Инсталирах услугата(един номер),на два айфона и един андроид за проба.Работи си и на трите телефона едновременно.Става голяма какафония,когато има входящо повикване.И трите апарата звънят едновременно,както и трите могат да избират.При входящ СМС,го получих само на единия телефон.Всичките тези гимнастики ги правя,за да намеря решение,за "пренасочване на повиквания".Иначе,с айфон си работи нормално засега.Чува се добре и от двете страни.На приемащия разговора,му изписва моя номер.При изключен телефон(булсатския),звънящия чува съобщение "Номерът е недостъпен".За батерията,още нямам впечатления.

Отговори