Гласовата услуга на “Булсатком” ще стартира на 15 май

cve_t
Регистриран: 15 юни 2005, 13:30

Re: Re: Re: Re: Гласовата услуга на “Булсатком” ще стартира на 15 май

Мнение от cve_t » 30 авг 2017, 13:05

Някой засичал ли е колко кабайта на минута харчи това приложение?
Samsung Galaxy S22 ULTRA

Потребителски аватар
Luke_Netwalker
Регистриран: 12 дек 2011, 13:30

Re: Re: Re: Re: Re: Гласовата услуга на “Булсатком” ще стартира на 15 май

Мнение от Luke_Netwalker » 30 авг 2017, 13:09

Мисля, че в настройките на оригиналния Zoipper имаше такава опция, но не съм сигурен. Отдавна минах на Acrobits заради пуша. Във варианта на Булсатком не я виждам. Там възможностите за настройки са доста по-малко. Това си има и положителните страни.

[B]@cve_t[/B]
Гледал съм, но не си спомням. Не е било много. Opus Narrowband както следва от името му е теснолентов кодек, а и Zoipper е оптимизиран откъм точене на батерия.

celitel
Регистриран: 19 апр 2017, 14:34

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Гласовата услуга на “Булсатком” ще стартира на 15 май

Мнение от celitel » 30 авг 2017, 13:21

Без пуш не си е вариант, колкото и да се оптимизират, харчат си доволно. Тована Булсат няма ли пуш? На Макс имаше и не точеше батерия, ще е излагация ако липсва при Булсат.

Иначе прехвърлянето на разговорите не дтава ли от самата мрежа, както првз сим - ти само да даваш инструкция и мрежата да ги приема? В този случай ако пуснеш прехвърляне през ЗоИПер, не трябва ли след това да прехвърля независимо от приложението? Все пак нали идеята е да прехвърля като е спряно или нямаш нет.

Потребителски аватар
Luke_Netwalker

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Гласовата услуга на “Булсатком” ще стартира на 15 май

Мнение от Luke_Netwalker » 30 авг 2017, 13:31

[Quote]Все пак нали идеята е да прехвърля като е спряно или нямаш нет.[/Quote]
Поне на мен не ми е известно да има такава опция. Що се отнася до пуша, Zoipper не поддържа пуш, а приложението на Булсатком е Zoipper с вградени настройки. Ако си качат данните на SIP сървера на страницата, както другите VoIP доставчици ще може да се ползва приложение, което поддържа пуш.

celitel

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Гласовата услуга на “Булсатком” ще стартира на 15 май

Мнение от celitel » 30 авг 2017, 13:50

Охо, значи било по-зле, отколкото си мислех. Става само за изходящи разговори (За 3 лв/м)

tzincbg
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Гласовата услуга на “Булсатком” ще стартира на 15 май

Мнение от tzincbg » 30 авг 2017, 14:06

Някои хора от конкурентите изявяват желание да "стопят" сървърите на булсатком при абонамента за неогрничени минути за 9 лв,така че недаването на настройките за sip е всъщност добра идея.

Потребителски аватар
Luke_Netwalker

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Гласовата услуга на “Булсатком” ще стартира на 15 май

Мнение от Luke_Netwalker » 30 авг 2017, 14:07

[Quote]Става само за изходящи разговори ([B]За 3 лв/м[/B])[/Quote]
Последното ще е сигурно, когато го видим черно на бяло.:D За мен идеята е да си добавя тези минути към 200-та от БОБ. Който ме търси, знае ми мобилния номер към БОБ. Дали ще звъни на БОБ или на Булсат, все едно.

[B]@tzincbg[/B]
[Quote]Някои хора от конкурентите изявяват желание да "стопят" сървърите на булсатком при абонамента за неогрничени минути за 9 лв,така че недаването на настройките за sip е всъщност добра идея. [/Quote]
Това не го разбрах. Всички други ВоИП доставчици си дават настройките. Не се е чуло на някой да са стопили сървърите

celitel

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Гласовата услуга на “Булсатком” ще стартира на 15 май

Мнение от celitel » 30 авг 2017, 14:18

И аз имам същата идея. Имам боб-карта без минути и карта с нет на голям оператор. Voipblazer и подобните са с прекалено ниско качество, но нещо с добро качество на разговорите е подходящо именно за такива случаи.

Най-много би ме устроило дейта картата със стабилна voip-услуга с бг-номер и пуш, но явно няма изгледи такава да се появи.:)

Потребителски аватар
Luke_Netwalker

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Гласовата услуга на “Булсатком” ще стартира на 15 май

Мнение от Luke_Netwalker » 30 авг 2017, 15:19

[Quote]Най-много би ме устроило дейта картата със стабилна voip-услуга с бг-номер и пуш, но явно няма изгледи такава да се появи.[/Quote]
Пуша не зависи от Булсатком. Той се осигурява от фирмата, създала приложението и явно е необходим мощен сървър. Acrobits поддържа пуш. Поддържа го и последната версия на Bria, но тя е не само платена, но искат и абонамент – месец по месец или за цяла година. В 4pda я има кракната за 1 г.
Останалото Булсата го предлагат в една или друга степен. За съжаление покритието им е много рехаво и не може да се разчита на тяхното 4G. Аз ползвам и минути, и мобилен нет от БОБ – онзи пакет от 4000 Мб за 3.90 лв.

Nightshroud
Регистриран: 06 мар 2017, 23:07

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Гласовата услуга на “Булсатком” ще стартира на 15 май

Мнение от Nightshroud » 31 авг 2017, 02:46

Някой да има проблем освен мен с регистрацията на Voice, че моето в момента мъчи да се регистрира ама не успява? Май е клекнал сървъра. В payments.bulsat.com пише, че е активно до 10 септември.

Отговори