Гласовата услуга на “Булсатком” ще стартира на 15 май
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Гласовата услуга на “Булсатком” ще стартира на 15 май
Някои 0700 номера се избират без проблем. Днес звънях на Creative Center на 0700 20 915 и нямаше проблем. С други не се получава. Не схващам каква е разликата, нали цената към всички такива номера би следвало да е една и съща?
Проблем с приложението в чужбина
Аз имам проблем с ползването на услугата извън България и се надявам да разбера дали е само при мен, понеже от call center-а на Булсатком твърдят, че такъв проблем нямало.
А проблемът се състои в следното - в момента съм в Швеция, където изходящите разговори от приложението към всякакви номера работят чудесно, обаче не и входящите. От шведски мобилен номер и от български номер, който е в роуминг в мрежата на шведски оператор, не може изобщо да се избере 0996 номера. От български мобилен телефон, който си е в България обаче, няма проблем. Много странно според мен.
Имате ли някаква идея за какво става дума?
А проблемът се състои в следното - в момента съм в Швеция, където изходящите разговори от приложението към всякакви номера работят чудесно, обаче не и входящите. От шведски мобилен номер и от български номер, който е в роуминг в мрежата на шведски оператор, не може изобщо да се избере 0996 номера. От български мобилен телефон, който си е в България обаче, няма проблем. Много странно според мен.
Имате ли някаква идея за какво става дума?
Re: Проблем с приложението в чужбина
Вероятно в чужбина не ги признават тия номера. Не ми дава да го ползвам за потвърждение чрез смс на вайбър напр.
И все юак опитахте ли с +359996.... и с 003590996..... да наберете?
И все юак опитахте ли с +359996.... и с 003590996..... да наберете?
Re: Проблем с приложението в чужбина
Относно номерата 0700 - зад всеки такъв номер всъщност се "крие" обикновен номер. И тук идва темата за свързаността. Ако Булсатком нямат свързаност с даден оператор, няма как да се набере нито 0700, нито "обикновения" номер, скрит зад него. Бях чел, че Булсатком нямат връзка със стационарните на Виваком.
Re: Re: Проблем с приложението в чужбина
Така мислех,но по мои наблюдения само малка част от стационарните не могат да се избират - примерно от 10 - 1 не става.
Re: Re: Re: Проблем с приложението в чужбина
"Проблемът" със свързаността към Виваком го търсите на грешните места (Булсатком, ап, телефон, интернет).
Re: Re: Re: Re: Проблем с приложението в чужбина
Е, за виваком знаем доста. Но нищо не можем да направим.
А прави ли ви впечатление напоследък, че при някои разговори през булсатком, качеството е все едно слушаме такси диспечер на средни вълни? На какво ли се дължи? Случва се само понякога.
А прави ли ви впечатление напоследък, че при някои разговори през булсатком, качеството е все едно слушаме такси диспечер на средни вълни? На какво ли се дължи? Случва се само понякога.
- Luke_Netwalker
- Регистриран: 12 дек 2011, 13:30
Re: Re: Re: Re: Re: Проблем с приложението в чужбина
[i]Имат ли Булсатком push server?[/i]
Здравейте колеги. Вече няколко пъти ми се случва да приемам входящи обаждания на булсаткомския си номер без да е стартирано приложението (Android 7.1.1, BulsatcomVoice 1.69). Забелязал ли е някой друг подобно нещо?
Здравейте колеги. Вече няколко пъти ми се случва да приемам входящи обаждания на булсаткомския си номер без да е стартирано приложението (Android 7.1.1, BulsatcomVoice 1.69). Забелязал ли е някой друг подобно нещо?
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Проблем с приложението в чужбина
Сигурен ли си, че напълно си му забранил всички стартирания на заден план?
- Luke_Netwalker
- Регистриран: 12 дек 2011, 13:30
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Проблем с приложението в чужбина
Да, има една такава опция - в Connectivity, Stay Awake и тя не е маркирана.
Това го забелязах след Нова Година. Преди това, когато са ме търсили при изключено приложение, не съм получавал повикването.
Това го забелязах след Нова Година. Преди това, когато са ме търсили при изключено приложение, не съм получавал повикването.