Гласовата услуга на “Булсатком” ще стартира на 15 май

tzincbg
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Проблем с приложението в чужбина

Мнение от tzincbg » 27 яну 2018, 08:58

То за тази услуга не ти трябва покритие - работи навсякъде в света. Трябва ти само интернет и говориш.

diyancho
Регистриран: 11 фев 2011, 02:39

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Проблем с приложението в чужбина

Мнение от diyancho » 27 яну 2018, 09:10

[Quote]То за тази услуга не ти трябва покритие - работи навсякъде в света. Трябва ти само интернет и говориш.[/Quote]

Не е напълно вярно това твърдение. Има проблем с входящите повиквания при включени мобилни данни в роуминг или в мрежата на различен оператор от българските. Тествано е с различни смартфони и мрежи в ЕС. Иначе с изходящите повиквания няма грешка.

[Quote]Аз имам проблем с ползването на услугата извън България и се надявам да разбера дали е само при мен, понеже от call center-а на Булсатком твърдят, че такъв проблем нямало.

А проблемът се състои в следното - в момента съм в Швеция, където изходящите разговори от приложението към всякакви номера работят чудесно, обаче не и входящите. От шведски мобилен номер и от български номер, който е в роуминг в мрежата на шведски оператор, не може изобщо да се избере 0996 номера. От български мобилен телефон, който си е в България обаче, няма проблем. Много странно според мен.

Имате ли някаква идея за какво става дума?[/Quote]

И аз имам същия проблем. Например през wi-fi в ЕС всичко е точно, но включат ли се мобилните данни например в Англия на местен оператор или в роуминг - край с входящите повиквания.

Ludogoretz
Регистриран: 12 ное 2017, 20:51

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Проблем с приложението в чужбина

Мнение от Ludogoretz » 27 яну 2018, 09:27

Имам впредвид да си ползва човек и мобилния нет на Булсатком защото цените им са добри.

tzincbg

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Проблем с приложението в чужбина

Мнение от tzincbg » 27 яну 2018, 09:52

За чужбина струва ми се най-доброто решение е да си активирате пренасочване на входящите към сим картата. Опитайте и споделете.
А за комбинирани им план нет + минути не виждам смисъл - обвързващ договор - малко мегабайти, малко покритие. По-добре безплатен тестов войп акаунт и после по левче от сайта + 2gb/4гб на месец от prima или 4гб за 3 месеца от vivacom bravo.

tzincbg

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Проблем с приложението в чужбина

Мнение от tzincbg » 30 яну 2018, 12:11

Не ми се вижда реална тая цена от левче за 400мин. и се сетих за този виц:
- Бармане, колко струва едно малко уиски?
- 50 цента!
- Много евтино! Дай едно голямо тогава!
- Голямо, малко, - бутилка, все 50 цента!
- Майтапиш се, барман!
- Хич не се майтапя! И не съм никакъв барман! Бармана оправя горе жената, а аз му оправям бара!

Потребителски аватар
Luke_Netwalker
Регистриран: 12 дек 2011, 13:30

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Проблем с приложението в чужбина

Мнение от Luke_Netwalker » 30 яну 2018, 12:33

[Quote]Не ми се вижда реална тая цена от левче за 400мин.[/Quote]
Промоция. Не се знае до кога ще е. На мен ми се вижда странно, че все още не са обявили официално възможността да се ползва само гласовата услуга без интернет, нищо не споменават за push-a. Изобщо много са ми странни представите им за реклама:
http://www.kaksepravi.org/novo-prilojenie-ot-bulsatcom-voice.html
За сателита разбирам, но що се отнася до VoIP-a, според мен има с какво да се похвалят.

diyancho
Регистриран: 11 фев 2011, 02:39

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Проблем с приложението в чужбина

Мнение от diyancho » 30 яну 2018, 17:18

При подобна промоция излиза, че ако се предплати за 10 месеца се получават и още 2 месеца бонус. Тоест общо за 1 година излиза 30 лева (2,50 лв./месец) на най-скъпия план MobileUnlimited, който включва неограничени разговори към всички мобилни и фиксирани мрежи в България, както и неограничени към международна Зона 1*.

*ФИКСИРАНИ
Австралия, Андора, Аржентина, Великобритания, Венецуела, Германия, Гваделупа, Гибралтар, Естония, Ирландия, Италия, Коста Рика, Кипър, Литва, Нова Зеландия, Норвегия, Парагвай, Словакия, Словения, Турция, Франция, Френска Гвиана, Холандия, Чехия, Швейцария, Япония

ФИКСИРАНИ И МОБИЛНИ
Австрия, Бангладеш, Белгия, Бермуда, Бруней, Гърция, Дания, Израел, Индия, Исландия, Испания, Канада, Южна Корея, Китай, Люксембург, Малайзия, Малта, Мартиника, Монголия, Мексико, Полша, Португалия, Пуерто Рико, Румъния, САЩ, Сингапур, Тайланд, Унгария, Хонг Конг, Швеция

tzincbg

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Проблем с приложението в чужбина

Мнение от tzincbg » 30 яну 2018, 18:29

Реално са 5000 минути, не неограничени, системата е настроена да те блокира след това, но иначе да, прав си.
Мисля, че го прегледат само на хора, които вече имат акаунт.

И все пак... Не бих предплатил за година. Първо не са в много добро състояние и току виж си изгубя парите. Второ хора с предплатена тв се оплакват, че при проблем, първо оправят на тези, които не са предплатили...

kapron
Регистриран: 21 яну 2015, 09:56

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Проблем с приложението в чужбина

Мнение от kapron » 30 яну 2018, 18:44

Я, Това сега го виждам. Ако минутите включват наистина и мобилни в европа, директно плащам за година. Само 2-3 пъти съм говорил над 5000 мин на месец, така че ми е идеално. При положение че и току що си оправиха услугата.

radi27
Регистриран: 04 сеп 2017, 20:40

Re: Гласовата услуга на “Булсатком” ще стартира на 15 май

Мнение от radi27 » 30 яну 2018, 20:57

Някой знае ли сегашните настройки? Искам да го ползвам с домашен VoIP телефон. msp.bulsat.com не става. Пробвах да пусна netstat на телефона при активна връзка в приложението ама излиза само localhost, без техните IP-та. Предполагам са пуснали някакъв вътрешен VPN. Ако някой е успял да го подкара с различен VoIP клиент от техните, нека пише.

Отговори