Google Pay вече поддържа и карти на Revolut
Google Pay вече поддържа и карти на Revolut
Никой не чака родните банки да се наканят да добавят поддръжка за Apple Pay и Google Pay. С наличие на съвместимост с двете системи ще може да се плаща и през умни часовници - Apple Watch и моделите с Wear OS, които имат NFC.
Re: Google Pay вече поддържа и карти на Revolut
Суууууупер новинка!
Най-накрая ще мога да се чувствам нормален човек в собствената си държава.(beer)
пп. Визирам Apple Pay.(yes)
Най-накрая ще мога да се чувствам нормален човек в собствената си държава.(beer)
пп. Визирам Apple Pay.(yes)
Ако искаш незабавно да видиш резултатите от труда си, мий чинии!
Re: Re: Google Pay вече поддържа и карти на Revolut
Аз използвам [B]phyre[/B] и съм много доволен. Честно казано, имах резерви, но тези пичове ме очароваха. (yes)(yes)(yes)
-
- Регистриран: 22 сеп 2010, 14:10
Re: Re: Google Pay вече поддържа и карти на Revolut
Да вземат да се обадят когато започнат да поддържат картата на... България :D
Honor 50 13.0 + Samsung Galaxy Tab S7 13.0 + Xiaomi MiBox 3 9.0
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport
Re: Re: Re: Google Pay вече поддържа и карти на Revolut
Хей, Blue Sky. Тези "пичове" никак не са толкова чаровни. Защото за да направиш плащате трябва да имаш внесени пари в акаунта ти в Phyre. т.е. трябва да имаш пари на пред. А, и таксите за подръжката не са малки. Имам Revolut и съм много доволен. Чрез нея си купувам и продавам крипто валути. Вярно с някаква такса...но кажи ми къде в България може да си продам Bitcoin.Така че не ми я хвали.
Можете да ползвате Google Pay в България с карта от Monese. Инфо има в подписа ми.
За разлика от Phyre и iCard няма такси.
За разлика от Phyre и iCard няма такси.
- Чо :)
- Регистриран: 05 фев 2004, 11:49
- Контакти:
Ползвам A1 (iCard), Phyre и Google Pay (с Revolut) за безконтактни плащания.
И тритрите си има предимства и недостатъци.
А1 такса зареждане с карта (0.5%).
Phyre - месечна такса 1 € (след 12 месец).
Revolut - липса на БГ IBAN за зареждане.
Revolut за момента (според мен) е най-добре, защото поддържа мултивалутна сметка и може да зареждаш, получаваш, пращаш и плащаш без никакви такси. Без месечни такси. Дори от банкомат до 450 лв/месец без такси.
Реших да погледна и Monese, но това което ме отказа е (до колкото успях да прочета) е, че е едновалутна (GBP или EUR). Трябва да си откриеш сметка в GBP за безконтактни плащания. Веднъж за зареждаш пари от BGN и ти ги превалутират в GBP. После като плащаш в пак от GBP превалутират в BGN. Или не съм го разбрал правилно?
Усмихни се... Животът е Хубав
Samsung S22 Ultra 5G, S21 Ultra 5G, Note 20 Ultra 5G, Note 10+, Note 9, Note 8, Note 5, Note 3, Nokia 808, N8, 5800, N95, 6600, 6510, 5510
Samsung S22 Ultra 5G, S21 Ultra 5G, Note 20 Ultra 5G, Note 10+, Note 9, Note 8, Note 5, Note 3, Nokia 808, N8, 5800, N95, 6600, 6510, 5510
Monese го ползвам с карта в евро, за сега Google pay не ми е важно толкова.Чо :) написа: ↑28 авг 2019, 16:25Ползвам A1 (iCard), Phyre и Google Pay (с Revolut) за безконтактни плащания.
И тритрите си има предимства и недостатъци.
А1 такса зареждане с карта (0.5%).
Phyre - месечна такса 1 € (след 12 месец).
Revolut - липса на БГ IBAN за зареждане.
Revolut за момента (според мен) е най-добре, защото поддържа мултивалутна сметка и може да зареждаш, получаваш, пращаш и плащаш без никакви такси. Без месечни такси. Дори от банкомат до 450 лв/месец без такси.
Реших да погледна и Monese, но това което ме отказа е (до колкото успях да прочета) е, че е едновалутна (GBP или EUR). Трябва да си откриеш сметка в GBP за безконтактни плащания. Веднъж за зареждаш пари от BGN и ти ги превалутират в GBP. После като плащаш в пак от GBP превалутират в BGN. Или не съм го разбрал правилно?
При зареждане превалутират на техния курс, който е около 1.96 добър е. При плащане онлайн превалутират те, но има такса за транзакцията. При плащане на POS терминал в страната няма такса, но не видях някой да ме попита как да настрои терминала да не превалутира, дотук всички плащания в магазин бяха превалутирани по курса на банката на терминала. За Евро все пак варира малко 1.960 имах, 1.967 имах... В един ден.
Ако решиш да си правиш, моля те ползвай код при регистрация TSVET909
Така при първото потвърдено твое плащане и двамата получаваме по 15 Евро.
За револют, който също ми е в Евро, пробвах да купя нещо онлайн. И така - техният курс е по-изгоден от този на много български банки, но преди няколко дни напр. курсовете на ЦКБ и ПИБ бяха по-добри от този на револют. Плащане от около 600лв ми излезе 2 лв по-скъпо през револют. Но пък с няколко лева по-малко от други банки. Удобното на monese и revolut е възможността картата да се държи блокирана, докато не се ползва(но все пак само за дълги периоди, при активно ползване не става, защото банката на търговеца си дърпа парите два - три - пет дни след като се плати в нета или на тернинала и не трябва да е блокирана). Тази опция за български карти в приложението на БОРИКА последно като проверявах беше 7.20 на месец, тук е безплатно.
Още един плюс на револют - може да си включвате и изключвате магнитната лента, можете да разрешите или забраните плащания локално, в нета, ползването на банкомат, безконтактния чип- всяко по отделно според нуждите.
Последна промяна от tzincbg на 28 авг 2019, 17:19, променено общо 3 пъти.
Правилно си дал големите предимства на Revolut. Ще допълня и че по всички форуми за пътешествия горещо го препоръчват, защото транзакциите в чужбина са по междубанковият курс (възможно най-изгодният). Също така на някои места, например в Италия приемат картата на Револют без проблем при взимане на коли под наем.
За зареждане- зарежда се лесно и без такси за превод. Въвеждаш в приложението номера на произволна банкова карта и сумата и готово! Става моментално!
За Monese- имам и такава карта. Моля дайте повече инфо за плащането с Google pay.
Iban-a на револют няма да е проблем от януари, нали падат таксите.